Auto Portal - Elitni automobili
Elitni automobili
LAMBORGHINI MURCIELAGO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 27 Veljača 2008

Image

Mali sportski automobili potječu od Porschea i Ferrarija, a veliki od Lamborghinija - te smo se anegdote sjetili kad smo prvi put ugledali Lamborghini Murcielago. Nasljednik slavnog Diabla 11 je centimetara širi i 95 konja jači od najsnažnijeg Ferrarija. Uz to je i desetak centimetara niži (113,5) te se putnici uz dosta gimnasticiranja mogu uvući u nisko položeno školjkasto sjedalo. Vozač i suvozač sjede u primjerku najsuvremenije automobilske tehnologije, i to ni više ni manje nego u ležećem, a ne u sjedećem položaju. Veliki okrugli brzinomjer graviran je do 360, a okretomjer do 90 (9000/min), što dovoljno govori o mogućnostima talijanskog bolida. Sve je obloženo najfinijom ručno krojenom kožom, prošaranog umecima od brušenog aluminija. Murcielago ide više od 330 km/h i ubrzava do stotice za 3,8 s, što su dovoljan razlog da se većina automobilskih štovatelja pokloni pri spomenu imena Lamborghini.

Zadnja Promjena ( Utorak, 26 Veljača 2008 )
Opširnije...
 
HISPANO SUIZA H.S. 21 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 25 Veljača 2008

Image

Luksuzniji od Rolls Roycea, savršeniji od Daimler-Benza, vatreniji od Bugattija bile su odlike slavnih automobila španjolske Hispano Suize, koja nakon više od šest desetljeća najavljuje povratak u elitu. Kao grom iz vedra neba 2001. je odjeknula najava prezentacije nostalgičnog sportskog automobila Hispano Suize H.S. 21, a uskoro bi se mogli vidjeti konkretni rezultati. Takvi bi se bolidi očekivali iz Italije ili Engleske, a ne iz zemlje flamenka, mandarina i vatrenih ljepotica. Pirinejske jurilice ipak nisu repa bez korijena, jer je Španjolska od početka 20. stoljeća poznata po elitnim automobilima. Dizajnerski su vrlo slične, a dolaze iz dva različita svijeta.

Zadnja Promjena ( Subota, 23 Veljača 2008 )
Opširnije...
 
ACURA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 22 Veljača 2008

Image

Nakon dva desetljeća uspjeha na američkom tržištu (vatreno krštenje bilo je 1966. s minijaturnim modelom 360) u Hondi su postali svjesni da im za veći uspjeh treba elitniji brand. Utemeljili su zvučniji naziv Acura, koji ne asocira na japansko podrijetlo. To je da uspjeh na američkom tržištu vrlo važno i većina američkih kupaca misli da se radi o američkom autu. Lansirali su limuzinu visoke srednje Legend, koju su prvenstveno prodavali u ušminkanoj izvedbi Acura. Danas Honda ciljano proizvodi dva velika modela u po dvije izvedbe.

Zadnja Promjena ( Utorak, 19 Veljača 2008 )
Opširnije...
 
DE TOMASO MANGUSTA & GUARA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 21 Veljača 2008

Image

DeTomaso nudi beskompromisno moćnu i filigranski preciznu mehaniku u klasičnoj pogonskoj konfiguraciji. Uvjerljiva kombinacija športskog prestiža i statusnog luksuza, složena je u formu slavnih talijanskih bolida iz pedesetih. Danas više nije fora imati automobil koji svojim imenom jasno i glasno najavljuje moć i temperament. Zato u klasi ultrasportskih automobila postaju 'zakon' bolidi koji uz temperament Formule 1 i luksuz Rolls Roycea nude 'pečat' ekskluzivnog proizvoda. Za takve je prigode i namjene pravi izbor DeTomaso.

Zadnja Promjena ( Utorak, 19 Veljača 2008 )
Opširnije...
 
ROLLS-ROYCE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 20 Veljača 2008

Image

BMW u portfelju ima najelitniji automobilski brand - Rolls-Royce. Do njega je došao klasičnim preuzimanjem - 1998. godine kupio je 'brand' RR Volkswagenu ispred nosa, a tri godine kasnije i cjelokupnu tvrtku. U kultnu englesku tvrtku BMW je ušao na mala vrata - suradnjom u izradi zrakoplovnih motora.

Zadnja Promjena ( Utorak, 19 Veljača 2008 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 6 - 10 od 12
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL