Auto Portal - Jeste li znali?
Jeste li znali?
CHRYSLER DIABLO CONCEPT PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 15 Siječanj 2009

Image

Chrysler je davne 1957. godine potrošio 250.000 dolara kako bi razvio i napravio prestižni sportski automobil kojeg je prvi put pokazao na Chicago Auto Show salonu 1985. godine. Taj je revolucionarni koncept dobio ime Chrysler Diablo i predstavljao je senzaciju svog vremena. Za dizajn je odgovoran Virgil Exner, a koncept je nastao na bazi Chryslera 300 iz 1955. godine. No, karoserija mu je kraća od modela 300, dok mu je talijanska tvrtka Ghia izradila mekani krov. Iz sadašnje perspektive prednja strana s izgledom otvorenih usta neke ribe i nije toliko atraktivna, ali je, tvrde Amerikanci, Diablo 1957. godine bio čudo svog vremena. Međutim, nikada nije krenuo u serijsku proizvodnju.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 14 Siječanj 2009 )
Opširnije...
 
DOBRO JE ZNATI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 12 Siječanj 2009

Image

Izdaci za gorivo mnogima su problem zbog čega u pravilu tankiraju minimalnu količinu goriva i često voze na rezervi. Time ne dobivaju ništa, a rade štetu sustavu za napajanje i motoru. Naime, pumpa za gorivo nalazi se na dnu spremnika i hladi se gorivom te se kod malih količina goriva povećava zagrijavanje i opterećenje pumpe. Stanje pogoršavaju čestice nečistoća koje se nakupljaju u maloj količini goriva. Zbog toga je preporučljivo dopuniti spremnik, čim se količina goriva smanji na manje od četvrtine. Gorivo punite na visokofrekventnim, novijim crpkama.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 12 Siječanj 2009 )
Opširnije...
 
U VELIKOJ BRITANIJI GODIŠNJE SE ISPLATI 44 MILIJUNA FUNTI ŠTETE ZBOG KUKACA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 15 Studeni 2008

Image

Službeni podaci pokazuju da svake godine u Velikoj Britaniji osiguravajuća društva plaćaju oko 44 milijuna funti radi prometnih nesreća koje izazivaju – kukci. Vjerovali ili ne, preko pola milijuna Britanaca je doživjelo lakše i teže nesreće samo zato jer su im u putničku kabinu upali kukci. Scenario je uglavnom sličan – vozačice najviše hvata panika kada im osa ili stršljen ulete kroz otvoreni prozor, pa dolazi do sudara ili oštećivanja automobila. Muškarce u nešto manjem postotku zabrinjavaju kukci u kabini, ali ni oni nisu imuni na nesreće zbog njih. Stručnjaci na Otoku savjetuju svima da ne paničare, nego odmah zaustave vozilo i otvore vrata i prozore, kako bi kukci mogli izletjeti vani u što kraćem roku. Ako se ne može stati, treba otvoriti sve prozore, što je malo teži slučaj ako nemate električne podizače stakala i sami ste u automobilu. Isto se tako mora gledati na cestu, a ne u kukca i ne pokušavati ga ubiti jer u tom trenutku ispuštate volan iz ruku – kažu eksperti.

Zadnja Promjena ( Petak, 14 Studeni 2008 )
Opširnije...
 
HONDA U 60 GODINA POSTOJANJA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 03 Studeni 2008

Image

Honda je objavila da je njena cjelokupna svjetska proizvodnja motocikala dosegla 200 milijuna proizvedenih primjeraka do kraja rujna 2008. Honda je ovu impresivnu brojku proizvedenih motocikala ostvarila tijekom šezdeset godina postojanja, otkada je tvrtka započela s proizvodnjom motocikala 1949. godine s motociklom Dream D-type. Hondina povijest u svijetu motocikala je počela s masovnom proizvodnjom Dream D-type motocikla u 1949. godini. Proizvodnja izvan granica Japana je započela u hondinoj tvornici motocikala u Belgiji 1963. godine, a od tada Honda je uspješno proširila proizvodnju motocikala na mnoge države u svijetu.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Studeni 2008 )
Opširnije...
 
S PISTE NA CESTE (IX) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 16 Rujan 2008

Image

Prvi su automobili bili bez retrovizora, što je s povećanjem brzine počelo stvarati velike probleme u prometu. To je posebice bilo izraženo u autoutrkama te su u početku za motrenje okolnog prometa služili mehaničari. Američki vozač Ray Harroun se prvi dosjetio rješenju te je 1911. u bolidu Mormon Wasp ugradio retrovizor za gledanje vožnje unazad. Ubrzo nakon toga počelo je korištenje u automobilima, najprije u Americi, a potom i u Europi. Bočni retrovizori u luksuznim američkim automobilima (najprije lijevi) počeli su se koristiti 30-ih, a istodobno i u sportskim automobilima.

Zadnja Promjena ( Utorak, 16 Rujan 2008 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 50 od 92
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL