Auto Portal - Jeste li znali?
Jeste li znali?
DACIA LOGAN DILJEM SVIJETA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 07 Studeni 2007

Image
Automobil Dacia Logan je po svom lansiranju doživio neosporan uspjeh. Proizvodi se i prodaje u Europi i Maroku kao Dacia, no na svim drugim tržištima na kojima je prisutan, ponajprije u Rusiji, Indiji, Iranu i Latinskoj Americi, prodaje se pod Renaultovom markom.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 07 Studeni 2007 )
Opširnije...
 
NOVO ISTRAŽIVANJE U SAD PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 03 Studeni 2007


Novo istraživanje koje su proveli stručnjaci Yale-a i Kalifornijskog sveučilišta, pokazalo je da ljudski mozak uspješnije uočava životinjsko od mehaničkog kretanja. Ovi rezultati bi mogli dovesti do toga da se automobili počmu proizvoditi na način da imaju liniju nalik na razne životinje ili barem slične boje. Na testovima se pokazalo da su razlike velike. Naime, ispitanici čak tri puta bolje prepoznaju kretanje životinja nego automobila... 'Iako su ovi rezultati neočekivani, moguće je da automobili  obojani tako da budu što sličniji životinjama, izazivaju veću pažnju ostalih vozača na cesti', rekla je Leda Cosmides, profesorica na Kalifornijskom sveučilištu.

(hk)

 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 91 - 92 od 92
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL