Auto Portal - Jeste li znali?
Jeste li znali?
NISKA POTROŠNJA SAMO U PROSPEKTU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 24 Svibanj 2009

Image

Prema istraživanju njemačkog Auto Bilda većina vozila na automobilskom tržištu troši (znatno) više od tvorničkog podatka. To je posebice neugodno među vozilima kojima je niska potrošnja prodajni adut. Najmanje su pogrešni podaci Peugeota 308 HDi SW 110, koji troši 5,3, umjesto 5,1 l (+4 posto), na drugom je mjestu VW Golf Plus 1.9 TDI BlueMotion, s potrošnjom od 5,1 umjesto 4,8 litara (+6,3 posto). Najviše 'lažu' Fiat 500 1.3 Multijet, koji stvarno troši 5,2 umjesto 4,2 l (+23,8 posto) i Toyota Prius, sa 5,3 umjesto 4,3 l (+23,3 posto).

Zadnja Promjena ( Petak, 22 Svibanj 2009 )
Opširnije...
 
ZBOG VITKE LINIJE U NESREĆU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 24 Svibanj 2009

Image

Ispitivanje koje je provelo jedno britansko osiguravajuće društvo pokazalo je da je udio nesreća među ženama koje drže dijetu i do 30 posto veći nego kod normalnih osoba. Osam od deset takvih osoba sjeda gladna za upravljač, što izaziva pospanost, pad koncentracije i usporene reakcije. Britansko ministarstvo prometa zasad se nije očitovalo o tome...

Zadnja Promjena ( Petak, 22 Svibanj 2009 )
Opširnije...
 
AUDI USPJEŠAN UNATOČ TEŠKOJ KRIZI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 13 Oľujak 2009

Image

Audi AG ukupno je prodao 1,003.469 automobila u 2008. godini. te je tako ostvario svoju trinaestu rekordnu godinu za redom. Prihodi za fiskalnu 2008. godinu također su dosegnuli novi, dosad najveći iznos od 34,2 milijarde eura, dobit prije oporezivanja porasla je do dosad najvećeg iznosa od 3,2 milijarde eura. Audi proizvodi vozila u gradovima Ingolstadtu i Neckarsulmu (Njemačka), Györu (Mađarska), Changchunu (Kina) i Bruxellesu (Belgija). Aurangabad u Indiji svjedočio je početku lokalne CKD-proizvodnje modela Audi A6 krajem 2007. te modela Audi A4 početkom listopada 2008. godine. Tvrtka je aktivna na više od 100 tržišta širom svijeta. Društva kćeri u potpunom vlasništvu AUDI AG-a obuhvaćaju Automobili Lamborghini Holding S.p.A. u gradu Sant’Agata Bolognese (Italija) i quattro GmbH u gradu Neckarsulmu. Audi trenutno zapošljava oko 57.000 ljudi širom svijeta, od čega je 45.000 u Njemačkoj. Marka s četiri prstena ulaže više od 2 milijarde eura godišnje za održavanje tehnološkog vodstva tvrtke koje utjelovljuje slogan 'Napredak kroz tehniku'. Audi planira značajno povećati broj modela u svom portfelju na 40 do 2015. godine. Marka Audi 2009. godine slavi svoj 100. rođendan. Tvrtku je 16. srpnja 1909. godine osnovao August Horch u gradu Zwickau; nazvao ju je Audi po latinskom prijevodu svog prezimena 'Horch'.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 12 Oľujak 2009 )
Opširnije...
 
MISTERIOZNI STIG JE BEN COLLINS PDF Ispis E-mail
Autor: Dinko Jakić   
Ponedjeljak, 02 Veljača 2009

Image

Deveto najčešće postavljeno pitanje u svijetu po tvrdnjama internetskog portala Ask.com – 'Tko je misteriozni Stig u BBC-jevom auto-showu Top Gear', čini se da je dobilo odgovor. Naime, tajnoviti vozač u bijelom kombinezonu i bijeloj kacigi koji iz emisije u emisiju testira razne sportske automobile na posebnom poligonu po svemu sudeći je Ben Collins. Ovu tajnu je indirektno otkrio upravo 33-godišnji profesionalni vozač u NASCAR i Le Mans seriji te dubler Daniela Craiga u posljednjem filmu iz serijala o Jamesu Bondu – Zrno utjehe, prilikom posjete vlasniku umjetničke galerije u Bristolu.

Zadnja Promjena ( Petak, 30 Siječanj 2009 )
Opširnije...
 
VJEROVALI ILI NE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 17 Siječanj 2009

Image

Službene policijske statistike pokazuju da se u Japanu najviše krade Toyotin kombi Hiace! Još od 2006. je uočen trend sve češće krađe ovih korisnih vozila, ali je sada Hiace postao apsolutni mamac broj jedan za kradljivce automobila. Zanimljivo je objašnjenje japanske policije po tom pitanju. Oni naime tvrde kako se Hiace kombiji kradu jer se masovno ilegalno izvoze u azijske, afričke i zemlje Srednjeg Istoka. Tamo ih naime rabe kao taksije, mini autobuse ili za prijevoz tereta. Hiace je izuzetno izdržljiv kombi, pa nije ni čudo da ga lopovi vole. Proizvodi se inače još od 1967. godine u verzijama Pick-up, Double Cab, Van, Minibus i Commuter. Kažimo na kraju da cijela priča zvuči pomalo čudno jer obično lopovi kradu skupocjene automobile, ali je njihova 'poslovna politika' u Zemlji izlazećeg sunca ipak malo drukčija.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 15 Siječanj 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 45 od 92
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL