Auto Portal - Klasični automobili
Klasični automobili
10 GODINA VOLVO CRASH TEST LABORATORIJA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 03 Lipanj 2010

Image

Volvov crash test laboratorij u Torslandi slavi 10 godina postojanja, a gotovo 3.000 provedenih testova u ovom high-tech institutu pomoglo je Volvu da svojim kupcima ponudi automobile vrhunskih sigurnosnih značajki. 'Možemo simulirati većinu scenarija koji rezultiraju nesrećama u svakodnevnom prometu. Njihovom analizom i testiranjem novih sigurnosnih tehnologija u crash test laboratoriju u mogućnosti smo poboljšati sigurnost naših vozila, kako bi postali još sigurniji u stvarnim okolnostima vožnje', ističe Thomas Broberg, viši sigurnosni savjetnik pri Volvo Cars. Kada je švedski kralj Carl XVI Gustaf otvorio sigurnosni centar početkom 2000. godine, bio je to jedan od najnaprednijih instituta u automobilskoj industriji, a tu je poziciju zadržao do danas zahvaljujući stalnom implementiranju nove opreme i novih testnih metoda. Posljednja tehnološka injekcija dolazi u vidu serije digitalnih high-speed kamera koje snimaju čak 200.000 sličica u sekundi.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 02 Lipanj 2010 )
Opširnije...
 
LANCIA STRATOS HF SLAVI 40. ROĐENDAN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 07 Svibanj 2010

Image
Lancia Stratos HF Grupa 4

Rally automobil Lancia Stratos HF u svijetu dobri poznavaoci automobila znaju pod jednostavnim imenom Lancia Stratos, a kratica HF dolazi od prvih slova riječi pojma ‘High Fidelity’. Stratos je izuzetan rally automobil koji je svoje najbolje godine imao u 70-tim i ranim 80-tim godinama prošlog stoljeća. Slobodno se može reći da je Lancia Stratos pokrenuo potpuno novu eru u svjetskom rallyju, jer bio je to prvi automobil koji je od crteža pa do zadnjeg proračuna izrađen samo za utrke, a morao je biti proizveden kao serijski cestovni automobil zbog pravila trkače homologacije u najmanje 400 primjeraka.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 06 Svibanj 2010 )
Opširnije...
 
SUZUKI JIMNY SLAVI 40 GODINA PREDSTAVLJANJA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 03 Svibanj 2010
Image

Suzuki Jimny je simpatičan klasičan terenac niže klase, kakvi su još jedino Daihatsu Terios i Lada Niva. Malen auto, s nosećom šasijom i krutim ovješenjima sprijeda i straga te dodatnim reduktorom za terensku vožnju, vrlo je čvrst i iznimnih terenskih svojstava. Jedan je od rijetkih takvih primjeraka, odnosno malenih terenaca po klasičnoj koncepciji koji se nisu priklonili SUV izvedbi. To ga čini jednim od ‘posljednjih Mohikanaca’ klasične izvedbe. Predstavljen je 28. travnja 1970., kao Jimny 360, dugačak svega tri metra, a pokretao se dvocilindrašem obujma 359 ccm i snage 25 KS, koji je bio više po mjeri motocikla, nego terenca. Uglavnom se prodavao na domaćem tržištu, bio je spartanski opremljen, a rezervni kotač bio je smješten iza suvozačevog sjedala, pa se radilo o neobičnom trosjedu.
Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Svibanj 2010 )
Opširnije...
 
FORD TRANSIT SLAVI SVOJ 45. ROĐENDAN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 03 Svibanj 2010

Image
Tri generacije Ford Transita iz 1972., 1978. i 1984. godine

Ikonski Ford Transit približava se svom 45. rođendanu kojeg će proslaviti u kolovozu ove 2010. godine, ali već je ranije cijela atmosfera u slavljeničkom raspoloženju budući da je upravo proslavio proizvodnju šest milijuna primjeraka na svečanosti upriličenoj u tvornicama u kojima se sklapa Transit, u Kocaeli (Turska), Southamptonu (Velika Britanija), Nanchangu (Kina) i Hai Duongu (Vijetnam). To je najnovija impresivna ključna točka bogate povijesti modela Transit, povijesti tijekom koje je oborio mnoge rekorde, a među njima i onaj po kojem je to vozilo tvrtke Ford Europe koji je najduže na tržištu. Zamišljen kao prvi paneuropski proizvod tvrtke Ford i zamjenik dva nesrodna modela kombi vozila u Britaniji i Njemačkoj, Transit se čak dogodio prije organizacije tvrtke Ford of Europe, ali je bio glasnik ujedinjene budućnosti za europske ogranke tvrtke Ford, a danas je ključni dio JEDNOG globalnog razvoja tvrtke Ford i proizvodnih procesa.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Svibanj 2010 )
Opširnije...
 
ZAKLADA AUTOMUSEUM VOLKSWAGEN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 24 Travanj 2010

Image

S otvorenjem posebne izložbe '25 godina AutoMuseuma Volkswagen – 25. travnja 1985. – 25. travnja 2010.' AutoMuseum Vokswagen je 23. travnja 2010. obilježio svoj 25-godišnji jubilej. Na sam rođendan, 25. travnja 2010. AutoMuseum Volkswagen poziva posjetitelje na dan otvorenih vrata. Posebna izložba '25 godina AutoMuseuma Volkswagen – 25. travnja 1985. – 25. travnja 2010.' konfrontira posjetitelje s 25 eksponata koji na 25 tematskih područja dokumentiraju tehnički i društveni preokret koji se dogodio od otvorenja AutoMuseuma. O tome govori i popratna brošura, koja je publicirana uz izložbu. Dan otvorenih vata podržat će brojni Volkswagen klubovi koji će prezentirati svoje ljubimce te koji s veseljem dočekuju zainteresirane posjetitelje. Jedan poseban gost također se prijavio za dan otvorenih vrata: Otto Weymann, organizator prvog skupa Buba za 'pra-bube' 1975., učinit će čast AutoMuseumu sa svojom Brezel Bubom iz 1942. te će prijeći 200 km od Simmerhausena auf der Achse do Wolfsburga.

Zadnja Promjena ( Petak, 23 Travanj 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 20 od 93
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL