Auto Portal - NOVI CHRYSLER 300 U EUROPU DOLAZI KAO LANCIA THEMA
NOVI CHRYSLER 300 U EUROPU DOLAZI KAO LANCIA THEMA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 24 Prosinac 2010
Image

Nakon što je u studenom 2010. godine snimljen prototip koji je izgledom spreman za serijsku proizvodnju, svima je bilo jasno da je pitanje dana kada će Chrysler pokazati novu generaciju svoje tipično američke luksuzne velike limuzine imena Chrysler 300. Lako je u očiti da je novi Chrysler 300 dobio karoseriju čiji je oblik inspiriran prethodno predstavljenom manjem modelu Chrysler 200. Nova luksuzna 300-ica ima u prednja svjetla ugrađena LED dnevna svjetla koje tvore oblik slova 'C'. Rep vozila je oblikovan vrlo slično kao i kod stare verzije 300 s velikim poklopcem prtljažnika, jer radi se o klasično oblikovanoj velikoj luksuznoj trodijelnoj limuzini s prtljažnikom na repu i četvora vrata. Okomito postavljena LED stražnja svjetla daju tom dijelu vozila određeni stupanj originalnosti. Vjetrobran je pomaknut za 7,6 cm unatrag kako bi se povećala aerodinamika karoserije, a u službi bolje preglednosti vozača tijekom vožnje nosači krova su stanjeni za 15 posto. Chrysler 300 ima dvodijelni stakleni panorama krov, a kotrlja se na poliranim kromiranim 20 colnim naplatcima. Dvije ovalne ispušne cijevi promjera 89 mm daju do znanja da ovu veliku luksuznu limuzinu pokreću snažni motori.

Image
Chrysler 300 će se u Europi prodavati pod markom Lancia, a umjesto brojke '300', koristiti će se ime 'Thema'

Po pitanju motorizacije u slučaju novog Chryslera 300 nema downsizing metode niti ugradnje majušnih motora potpomognutih turbom ili biturbom. Konstruktori su ipak zadržali karakterističan američki pristup, tako da novi Chrysler 300 pokreću V6 i V8 benzinski motori. Početak ponude motora je sa 3,6 V6 motorom koji je poznati iz modela Chrysler 200 i daleko je od skromnosti europskih konkurenata. Snažniju verziju, koja dolazi u prodaju u SAD i Kanadi u prvom tromjesječju 2011., pokreće V8 Hemi benzinski motor koji se proizvodi u kanadskom Bramptonu.

Image
Američka luksuzna krstarica s rastrošnim V6 i V8 benzincima u Europu dolazi sa štedljivim Fiatovim dizelašima (VM Motori)

Zahvaljujući braku Fiata i Chryslera, Chrysler 300 će se u Europi prodavati pod markom Lancia, a umjesto brojke '300' koristiti će se ime 'Thema', koje se kod Fiata već koristilo za automobil koji se proizvodio od 1984. do 1994. godine. U Fiatu ime američke 300-ice za europsko tržište (Thema) još nije službeno potvrđeno, ali do autosalona u Ženevi početkom 2011. sve će se saznati, jer na tom autosalonu Fiat i Chrysler modeli automobila bit će izloženi na zajedničkom izložbenom prostoru. Chrysler i Fiat planiraju početak prodaje velike krstarice Lancia Thema (Chrysler 300) u jesen 2011. godine. Lancia Thema u benzinskoj ponudi zadržat će od američkog blizanca Chrysler 300 samo manji 3,6 V6 benzinski motor, dok bi 3,0-litrenu dizelsku verziju motorom opskrbljivao dobro znani dizelski specijalista tvrtka VM Motori.

(dvk)

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 30 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL