Auto Portal - FORD FOCUS U NJEMAČKOJ U PRODAJI OD PROLJEĆA 2011.
FORD FOCUS U NJEMAČKOJ U PRODAJI OD PROLJEĆA 2011. PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 28 Prosinac 2010

Image

Kompaktni C segment automobila pruža najoštriju borbu na svjetskom tržištu. Novoj generaciji Ford Focusa sasvim sigurno neće biti lako, jer se bori s tri najjača aduta u klasi – VW Golfom, Renault Meganom i Opel Astrom. No, tu su i drugi ne manje opasni kompakti. Nova generacija Forda Focusa predstavljena je u tri karoserijske izvedbe, kao klasična limuzina sa četvora vrata i prtljažnikom na repu, kao kombi-limuzina sa petora vrata, te kao karavan.

Image
Nova generacija Forda Focusa prodavat će se u neizmijenjenom obliku na svim svjetskim tržištima

Ford ističe da je nova generacija Focusa elegantna, sportska i stilski dorađena s ciljem da postane pravi globalni proizvod, jer namjera Forda je da potpuno jednaki Focus sa 80 posto zajedničkih dijelova prodaje na svim svjetskim tržištima. Na taj način bi nova generacija Focusa bila puno konkurentnija cijenom na svim tržištima. Oblik dizajna nove generacije Focusa izveden je u biti iz automobilskog koncepta Ford Iosis Max prikazanog na salonu automobila u Ženevi početkom 2009. godine. Nova generacija Focusa i dalje donosi najmoderniju tehnologiju, a pokretat će ga trendovski mali motori sa turbo punjačem.

Image
Najavljen je početak prodaje u Njemačkoj u proljeće 2011. godine s početnom cijenom od 17.850 eura

Novi Ford Focus dolazi na tržište u Njemačkoj u proljeće 2011, a u ponudi su tri paketa opreme (Ambiente, Trend i Titanium), a ponuda motora broji čak 10 motora. Na osnovni model Ambiente doplata za drugi paket opreme Trend je 950 eura, a najbogatiji paket opreme Titanium skuplji je za 1960 eura u odnosu na opremu Trend. Ford očekuje da će se čak 50 posto prodaje novog Focusa odnositi na najbogatiji paket opreme Titanium. Osim toga vozaču su na raspolaganju posebni sigurnosni sustavi kao što su 'Low Speed Safety System’ koji automatski koči i zaustavlja vozilo u slučaju opasnosti do brzine 30 km/h. U ponudi su i drugi sustavi, kao što su pomoć parkiranja, traka-asistent, sustav za upozorenje umora vozača, sustav raspoznavanja prometnih znakova, kao i sustav za upozoravanja prepreka ispred vozila i sustav za uklanjanje mrtvog kuta…

Image
Novi Ford Focus dolazi u prodaju sa 10 motora u rasponu snage od 95 do 182 KS

U ponudi novog Ford Focusa su pet benzinskih i pet dizelskih turbo motora. Svi benzinski motori su obujma 1,6 litre, a tri benzinska motora su sada znatno čišći i razvijaju snagu 105 i 125 KS, a tu je i treća inačica Flexifuel koja za pogon koristi gorivo bio-etanol. Vrh ponude benzinskih motora čine dva turbo motora snage 150 i 182 KS. Fordova ponuda dizelskih motora svedena je na pet različitih snaga koje ostvaruju dva motora – dizelaš obujma 1,6 litre razvija najveće snage 95 KS i 115 KS, dok 2,0-litreni dizelaš razvija tri snage – 115, 140 i 163 KS. Svi dizelski i benzinski motori opremljeni su start-stop sustavom. Pogledajte i VIDEO NOVOG FORD FOCUSA.

Image

Raspon cijena novog modela Ford Focusa na tržištu u Njemačkoj počinje od 17.850 eura koliko košta kombi-limuzinska karoserijska verzija Focusa s petora vrata, paketom opreme Ambiente i sa 1,6-litrenim benzinskim motorom od 105 KS. Za usporedbu, jednako snažan VW Golf 1,2 TSI s pet vrata u Njemačkoj košta 19.650 eura. Limuzinska verzija sa četvora vrata Focusa s istim paketom motora i opreme košta u Njemačkoj 18.350 eura, a karavan 18.600 eura. Najjeftinija verzija novog Focusa pokretanim dizelskim motorom ima cijenu od 19.600 eura (cijena u Njemačkoj).

(dvk)

Još fotografija…

Image

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 04 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL