Auto Portal - Nove tehnologije
Nove tehnologije
SMJESA GUME MICHELIN HELIO COMPOUND+ PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 24 Prosinac 2010

Image

Jedna od velikih tajni nove zimske gume Michelin Alpin je u tome da je sama smjesa gume, koja je nazvana Michelin Helio Compound+, napravljena od suncokretovog ulja u cilju poboljšavanja performansi gume na ledu, snijegu i bljuzgi. Tako nova četvrta generacija gume Michelin Alpin ima vrhunske sigurnosne performanse uz uštedu novca putem gazećeg sloja s dužim vijekom trajanja i manje potrošnje goriva.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
FULL ACTIVE TREAD GAZEĆI SLOJ ZIMSKE GUME MICHELIN ALPIN (2) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 23 Prosinac 2010

Image

Pri razvoju nove četvrte generacije pneumatika Michelin Alpin stručnjaci su nastojali osigurati vrhunske sigurnosne performanse uz uštedu novca putem gazećeg sloja s dužim vijekom trajanja i manje potrošnje goriva. Novi pneumatici Michelin Alpin imaju posebno konstruirani gazeći sloj koji se zove Full Active Tread, a ima 50% više brazda od prethodne generacije pneumatika. Te dodatne brazde poboljšavaju razinu prianjanja pneumatika na skliskim površinama stvarajući učinak kandže.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
FULL ACTIVE TREAD GAZEĆI SLOJ ZIMSKE GUME MICHELIN ALPIN (1) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 22 Prosinac 2010

Image

Kako bi četvrta generacija pneumatika Michelin Alpin osigurala vrhunske sigurnosne performanse uz uštedu novca putem gazećeg sloja s dužim vijekom trajanja i manje potrošnje goriva, Michelin je razvio cjelovito rješenje koje se temelji na dva tehnološka postignuća. Kao prvo, Michelin je napravio poboljšanja na gazećem sloju razvijenom 2009. godine za pneumatike Michelin X-ICE North. Ovaj novi gazeći sloj s nazivom Full Active Tread sastoji se od pet različitih tehničkih rješenja.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
ULTRAZVUČNI SUSTAV ZA NADZOR MRTVOG KUTA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 15 Prosinac 2010

Image

Citroenovi konstruktori su kod novog modela Citroen C4 potrudili kupcima pružiti osjećaj sigurnosti. Tako novi Citroen C4 nudi jedinstvenu opremu u svom tržišnom segmentu poput sustava za nadzor mrtvog kuta. 'Za novi Citroen C4 smo razvili intuitivne tehnologije korisne na dnevnoj bazi kako bi smo olakšali svakodnevicu. Posebnu smo pažnju obratili na sve što se odnosi na boravak u automobilu, udobnost i bezbrižnost : naime, ono što danas očekujemo od automobila nije samo brzina već i bolje korištenje vremena provedenog u njemu', izjavio je Jérémie Maestracci, voditelj projekta C4.

Zadnja Promjena ( Utorak, 14 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
BOSCH DXP UMREŽAVA DIJAGNOSTIČKE UREĐAJE I SUSTAVE ZA ANALIZU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 14 Prosinac 2010

Image

Tijekom opširne dijagnostike vozila pri kojoj se koristi više sustava za ispitivanje i analizu, mehaničar je u radionici dosad morao u svakom sustavu nanovo identificirati i prijaviti vozilo. S novim Bosch DXP softverom umrežavanje radionice, koji je prvi put predstavljen na sajmu Automechanika 2010. u Frankfurtu, podaci o vozilu koji su utvrđeni u jednom sustavu odmah su raspoloživi i u drugim dijagnostičkim sustavima koji su povezani s osobnim računalom. Moguća je također razmjena podataka između svih dijagnostičkih uređaja za ispitivanje iz Boscha, koji su povezani s osobnim računalom. Nakon što se vozilo jednom identificira, na pojedinim radnim mjestima u radionici potrebno je samo unijeti registarsku oznaku ili identifikacijski broj motornog vozila radi pristupa svim podacima o vozilu. Prilikom svakog sljedećeg posjeta radionici za identifikaciju vozila dovoljna je registracijska oznaka ili identifikacijski broj motornog vozila. Tako se ujedno smanjuje vrijeme pripreme na radnim mjestima u radionici, pojednostavljuje odvijanje poslova u radionici te se izbjegava bespotrebno ponavljanje radova.

Zadnja Promjena ( Utorak, 14 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 244
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL