Auto Portal - Nove tehnologije
Nove tehnologije
BOSCH AUTOMOTIV TRADITION OSIGURAVA DIJELOVE ZA YOUNGTIMERE I OLDTIMERE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 06 Prosinac 2010

Image
- Odjel Bosch Automotive Tradition ponovno proizvodi stari model regulatora istosmjernog napona na generatoru
- Internetska baza znanja s preko 30.000 dokumenata dostupnih za besplatno preuzimanje
- Bosch mreža klasika sastavljena od 24 Bosch centra za servis automobila u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj

Stara vozila imaju sve više poklonika. Neprestano raste broj takozvanih youngtimera, vozila starih najmanje 20 godina, i oldtimera, vozila starih preko 30 godina. Samo u Njemačkoj trenutačno ima 1,2 milijuna registriranih vozila starih najmanje 20 godina. Bosch Automotive Tradition dio je Bosch Odjela autoopreme za stara vozila i obožavateljima oldtimera stoji na raspolaganju sa širokom ponudom rezervnih dijelova i informacija. U to se primjerice ubraja besplatna baza znanja na internetu, specijalizirana trgovina na eBayu kao i posredovanje klasičnim dijelovima - „Bosch Klassik Teilevermittlung“. Osim organiziranja relija oldtimera ‚Bosch Boxberg Klassik‘, odjel Bosch Automotive Tradition prisutan je na mnogim manifestacijama vezanim za oldtimere.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 06 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
NOVI AUDI A6 DONOSI MMI NAPREDAN SUSTAV PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 05 Prosinac 2010

Image

Novi Audi A6 donosi kompleksan paket visoke tehnologija u klasi luksuznih vozila. Audi je redizajnirao svoj vodeći model u klasi luksuznih vozila, a na tržištu će se početi prodavati početkom 2011. godine. Uz novi i atraktivno izveden multimedijalni sustav, ova limuzina opremljena je inovativnim rješenjima na svim tehnološkim područjima. Novi Audi A6 napravljen je na bazi logičkog koncepta ergonomije, po čemu se razlikuje od ostalih modela marke. Klima uređaj s automatskim upravljanjem visoke učinkovitosti i najnovija generacija MMI radija u osnovnoj opremi; Audi u dodatnoj opremi nudi i head-up zaslon koji projicira važne informacije na vjetrobransko staklo. U dodatnoj opremi dostupan je i MMI operativni sustav sa sučeljem osjetljivim na dodir. To omogućuje upravljanje MMI sustavom za navigaciju plus s tvrdim diskom putem sučelja osjetljivog na dodir.

Zadnja Promjena ( Petak, 03 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
BOSCH I SAMSUNG SDI ZAJEDNIČKI ULAŽU U NOVU TEHNOLOGIJU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 01 Prosinac 2010

Image

U Ulsanu u Koreji SB LiMotive službeno je pustio u pogon novu tvornicu. U njoj će se proizvoditi litij-ionske akumulatorske ćelije za hibridna i električna vozila. Na ceremoniji otvorenja proizvodnog pogona Franz Fehrenbach, predsjedatelj upravnog odbora tvrtke Robert Bosch GmbH, rekao je: ‘Hvatanjem ukoštac s razvojem i proizvodnjom litij-ionskih akumulatorskih ćelija za hibridna i električna vozila koristimo priliku da oblikujemo budućnost mobilnosti.‘ ‘Nova tvornica doprinijet će uspjehu elektrifikacije vozila‘, rekao je Chi H. Choi, generalni direktor Samsung SDI-ja.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 01 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
BOSCH FILTER ZA GORIVO PRILAGOĐEN SVAKOM TIPU MOTORA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 24 Studeni 2010

Image
- Bosch filteri za gorivo štite moderne sustave ubrizgavanja
- Široki program s kvalitetom originalne opreme

Danas su Bosch filteri za gorivo proizvodi visoke tehnologije koji zadržavaju i najsitnije nečistoće u gorivu i tako pouzdano i tijekom duljeg perioda štite moderne sustave ubrizgavanja. Otkad je Bosch 1930. godine proizveo prve filtere za gorivo, zajedno s razvojem motorne tehnologije stalno rastu i zahtjevi za učinak filtera. U ranim danima automobila začepljenje brizgaljki rasplinjača zbog onečišćenog goriva bio je jedan od najčešćih uzroka kvarova. Bosch filteri za goriva već su tada rješavali te probleme. Prvi veliki izazov filteri su ispunili s uvođenjem sustava ubrizgavanja u dizelske motore. Naime, tada su već i relativno sitne nečistoće u gorivu mogle začepiti dovode, brizgaljke i pumpe i tako „paralizirati“ vozilo. Bosch je 1936. godine prvi puta primijenio posebni papir za filtere materijal koji je stalno usavršavan i koji se zbog svojeg dobrog djelovanja upotrebljava i danas.

Zadnja Promjena ( Utorak, 23 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
VOLVO RADI NA RAZVOJU SIGURNOSTI SVOJIH ELEKTRIČNIH VOZILA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 23 Studeni 2010
Image

Projekt Volvo korporacije koji uključuje razvoj električnih vozila uključuje i sustavno bavljenje problemom sigurnosti. U osnovi je vizije automobil pokretan električnom energijom s istovjetnom razinom sigurnosti kao i svi ostali Volvo modeli. 'Istovjetne sigurnosne standarde primjenjujemo na svim našim proizvodima, ali se ti sigurnosni aspekti mijenjaju u zavisnosti od vrste pogonske tehnologije. Za nas je razvoj tehnologije električnih automobila još jedan uzbudljiv izazov na našem putu proizvodnje najsigurnijih automobila na tržištu', ističe Volvov sigurnosni ekspert Thomas Broberg i dodaje: 'Razumljivo je da je mnogo pitanja o elektrifikaciji automobila usmjereno na događanja prilikom sudara te je i naše istraživanje usmjereno upravo na taj aspekt'.
Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 22 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 6 - 10 od 244
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL