Auto Portal - Nove tehnologije
Nove tehnologije
25 GODINA BMW POGONA NA SVA ČETIRI KOTAČA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 19 Studeni 2010

Image

Cesta stremi prema daljini, strmo se podižući. Srećom, inteligentan BMW sustav pogona na sva četiri kotača spreman je prenijeti potrebnu snagu prema tlu. Bavarski proizvođač automobila BMW poznat je po svom sportskom karakteru automobila s koncepcijom motor sprijeda, a pogon na stražnje kotače. No, danas su skoro u svim klasama sve popularniji automobili sa stalnim pogonom na sve kotače. BMW je na vrijeme predvidio u kojem će se smjeru kretati želje budućih kupaca u premium segmentu, pa je još prije 25 godina ponudi BMW automobile s pogonom na sve kotače, čiji udio u ukupnoj prodaji ove marke iz godine u godinu vrtoglavo raste. Tako je BMW nakon 25 godina od tržišnog predstavljanja svog prvog automobila s pogonom na sva četiri kotača, danas postao u svijetu najuspješniji proizvođač premium automobila, te zauzima vodeće mjesto na tržištu automobila s pogonom na sva četiri kotača. Dapače, jedan od četiri prodanih BMW automobila u svijetu danas je opremljen s ‘xDrive’ sustavom. Tome, kao i samom njegovom razvoju, neosporno je pridonio uspjeh BMW-ovih X modela.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 18 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
VOLVO EKOLOŠKA VIZIJA DRIVE TOWARDS ZERO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 09 Studeni 2010

Image

'Drive Towards Zero' vizija je Volva s ciljem razvoja automobila potpuno oslobođenih štetnih ispušnih emisija. Svakim danom prave se novi koraci prema ostvarenju te vizije. Neki od tih koraka su visokoučinkoviti dizelski motori izuzetno male emisije ugljičnog dioksida, električni C30 DRIVe i najava plug-in hibrida 2012. godine. U vrijeme kada se automobilska industrija nalazi pod velikim pritiskom ekologa brojni se proizvođači trude udovoljiti njihovim željama i omogućiti „čišću“ budućnost bez korištenja fosilnih goriva. Jedan od njih je i Volvo koji konstantno radi na razvoju napredne zelene tehnologije.

Zadnja Promjena ( Utorak, 09 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
MAZDA PREDSTAVILA SKYACTIV TEHNOLOGIJU NOVE GENERACIJE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 04 Studeni 2010

Image

Mazda Motor Corporation predstavila je svoju SKYACTIV tehnologiju nove generacije – uključujući motore, mjenjače, karoserijsku strukturu i podvozje – koja će se početi pojavljivati u Mazdinim modelima od 2011. godine. SKYACTIV je skupni naziv za Mazdine inovativne tehnologije nove generacije, koje se razvijaju pod okriljem Mazdine dugoročne vizije tehnološkog razvoja nazvane ‘Održivi Zoom-Zoom’. Naziv SKYACTIVE odražava Mazdinu želju da pruži maksimalni užitak u vožnji zajedno sa iznimnom razinom sigurnosti i ekološke svijesti u svojim automobilima. Kako bi ispunila taj cilj, Mazda je implementirala tzv. 'Building Block' strategiju koja će biti ispunjena do 2015. godine. Ova ambiciozna strategija uključuje optimizaciju Mazdinih baznih tehnologija, koje određuju ključne značajke Mazdinih automobila, uz postepeno uvođenje električnih sustava, poput regenerativnog kočenja i hibridnih pogonskih sustava. Sve tehnologije razvijene na bazi 'Building Block' strategije bit će pod okriljem etikete SKYACTIVE. Takashi Yamanouchi, Mazdin direktor, predsjednik upravnog odbora i izvršni predsjednik kompanije rekao je: 'Mazda obnavlja kompletnu ponudu svojih motora i modela te istovremeno revolucionizira svaki proizvodni proces, počevši od istraživanja i razvoja, pa do masovne proizvodnje. Nismo radili nikakve kompromise pri postizanju naših ciljeva. Dapače, implementirali smo revolucionarni pristup tehničkim inovacijama na svim područjima, što je dovelo do nevjerojatnih i neočekivanih rezultata.'

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 04 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
BOSCH DODATNA REFLEKTORSKA SVJETLA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 31 Listopad 2010

Image
- Robusna radna reflektorska svjetla s provjerenom halogenom tehnologijom za svestranu primjenu
- Ksenonska reflektorska svjetla s pojačanim svjetlosnim učinkom
- LED reflektorska svjetla s malom potrošnjom struje koja nije potrebno održavati
- Nova dodatna halogena reflektorska svjetla za optimalno osvjetljenje kolnika

Bosch je za sajam Automechanika proširio svoju paletu proizvoda novim dodatnim halogenim svjetlima, radnim reflektorskim svjetlima te reflektorima za potragu koji se po želji mogu opremiti konvencionalnim halogenim svjetlom, visoko učinkovitim LED diodama ili ksenonskim svjetlom. Zajedno sa svim reflektorskim svjetlima isporučuje se i kompletan set za montažu za naknadnu ugradnju. Robusna radna reflektorska svjetla i reflektori za potragu upotrebljavaju se prije svega u poljoprivredi i šumarstvu te u građevinskoj industriji. Često se koriste i na vozilima komunalnih poduzeća. Boschev program isporuke kroz tri različite svjetlosne tehnologije nudi vrhunsku ponudu za svaki cjenovni razred i razred učinkovitosti.

Zadnja Promjena ( Petak, 29 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
BOSCH eCAT ONLINE NOVI INTERNETSKI KATALOG PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 28 Listopad 2010

Image
- Besplatan pristup Bosch internetskom katalogu s bilo koje lokacije u svijetu
- Praktična pretraga po proizvodu putem nacionalnih sustava ključeva
- Funkcija usporedbe daje prikladne Boscheve proizvode za dijelove drugih proizvođača

Maloprodajni trgovci, radionice i krajnji korisnici sada za brzu, jednostavnu i preciznu identifikaciju pravog Bosch proizvoda za određeno vozilo mogu koristiti novi Boschev internetski katalog. Novi katalog rezervnih dijelova 'Bosch eCat-online' nudi globalni, 24-satni pristup informacijama svih Boschevih rezervnih dijelova za automobile i gospodarska vozila; dostupan je na 28 različita jezika na stranici : www.bosch.hr Katalog koji se najprije otvara jest katalog na jeziku koji se automatski određuje prema IP adresi korisnika. Osim odgovarajućeg jezika, Bosch eCat-online tako korisniku nudi i informacije o voznom parku njegove zemlje, pripadajućoj opremi i regionalnom asortimanu proizvoda.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 27 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 11 - 15 od 244
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL