Auto Portal - Nove tehnologije
Nove tehnologije
BOSCH DENOXTRONIC2 RETROFIT PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 21 Listopad 2010

Image
- Denoxtronic2 Retrofit je inovativno rješenje Boscha, dodatne opreme za čiste dizelske motore
- Učinkovita naknadna obrada ispušnih plinova za motore gospodarskih vozila, stacionarne i brodske motore
- Denoxtronic2-upravljački uređaj s dodatnim senzorima

U svrhu smanjenja emisije dušikovog oksida (NOx) kod dizelskih motora Bosch je razvio sustav za naknadnu obradu ispušnih plinova Denoxtronic. Od 2004. godine sustav se dokazao u serijskoj primjeni u motorima gospodarskih vozila. U dizelskim motorima za osobna vozila sličan sustav primjenjuje se od 2009. godine također u originalnoj opremi. Tako dizelski motori ispunjavaju primjerice strogi standard za ispušne plinove Euro 6. Bosch sa sustavom Denoxtronic2 Retrofit-System sada nudi i rješenje za nadogradnju za učinkovitu naknadnu obradu ispušnih plinova i za motore gospodarskih vozila, stacionarne i brodske motore. Poput sustava u originalnoj opremi i rješenje za dodatnu opremu postiže smanjenje emisije dušikovog oksida za do 90 posto.

Zadnja Promjena ( Utorak, 19 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
LAMBDA SONDE SADA I ZA DIZELSKE MOTORE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 19 Listopad 2010

Image
- Dva od tri gospodarska vozila u Europi s lambda sondama iz Boscha
- Zakonski propisane funkcije samodijagnostike (on-board) zahtijevaju lambda sondu za nadzor upravljanja motorom
- Značaj lambda sondi za poslovanje u radionicama i dalje raste

Lambda sonde vrlo su važne za poštivanje zakonskih graničnih vrijednosti emisije. One tijekom cijelog životnog vijeka vozila optimiziraju potrošnju goriva i osiguravaju ekološki prihvatljiv rad vozila. Lambda sonde se ugrađuju u gotovo svako osobno vozilo s benzinskim motorom, a kod dizelskih modela od standarda za ispušne plinove EU4. Kao vodeći proizvođač originalne opreme Bosch u svojem programu rezervnih dijelova ima odgovarajuću lambda sondu za gotovo svako vozilo, pokriva oko 85 posto tržišta i ima najširi program. Sada je ponuda rezervnih dijelova za radionice proširena sa sondama za dizelske motore. Kako bi smanjio veliku raznolikost tipova za radionice, Bosch je osim toga i sažeo čitavu liniju lambda sondi. Tako je primjerice 300 različitih lambda sondi za vozila jednog velikog proizvođača automobila smanjeno na 22. To je između ostalog postignuto sažimanjem različitih duljina kablova. Sondama su k tome priloženi različiti elementi za pričvršćivanje.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 18 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
BOSCH ALATI I MJERNI UREĐAJI ZA POPRAVAK COMMON RAIL INJEKTORA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 14 Listopad 2010

Image

Mala potrošnja i izvrsne performanse modernih dizelskih motora proteklih su godina doveli do pravog procvata dizela koji traje i dalje. Bosch common rail visokotlačne pumpe i injektori imaju veliki udio u tom razvoju. Diljem svijeta upotrebljava se već 50 milijuna sustava za ubrizgavanje dizela, a time i više od 340 milijuna injektora. Tako i sve više vozila s visokotlačnim sustavom za ubrizgavanje dolazi u radionice u svrhu dijagnostike i popravaka. Bosch pruža podršku radionicama pomoću posebnog koncepta za popravak dizelskih vozila. Ono što je 2005. godine započelo s prvom razinom, zamjenom mlaznica, danas se razvilo u cjelokupnu ponudu za popravke. Bosch sada s novom razinom koncepta popravaka radionicama nudi potreban alat i mjerne uređaje za profesionalni popravak common rail injektora. Tako se svi pojedinačni dijelovi mogu po potrebi zamijeniti. S novim paketom za popravke radionica mogu se popraviti svi aktualni Boschevi injektori do 1800 bara koji su upravljani magnetskim ventilom, kako za osobna (CRI 1.0-2.2) tako i za gospodarska vozila (CRIN 1-3). Alati i mjerni uređaji iz paketa za popravke razvijeni su na temelju serijske proizvodnje common rail injektora kod Boscha. Tako radionica može profesionalno obaviti popravke na dizelskim vozilima i svojim klijentima ponuditi povoljne popravke visoke kvalitete u skladu s aktualnom vrijednošću.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 13 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
BOSCH TESTER ZA DIJAGNOSTIKU UPRAVLJAČKOG UREĐAJA KTS PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 13 Listopad 2010
Image

S testerom za dijagnostiku upravljačkih uređaja KTS Truck, razvijenim posebno za potrebe radionica za gospodarska vozila, i s pripadajućim softverskim paketom Esitronic Truck, Bosch je upotpunio svoj opsežni program dijagnostičke tehnike i rezervnih dijelova za transportere, teške kamione, autobuse i prikolice. Bosch nudi dvije verzije novog testera za dijagnostiku upravljačkog uređaja KTS za gospodarska vozila: kao modul KTS (KTS Truck) za korištenje s osobnim ili prijenosnim računalom već prisutnim u radionici i kao cjelokupni sustav KTS 800 Truck s također novo razvijenim dijagnostičkim kontrolnim uređajem (DCU), robusnim tablet računalom. Modul KTS može se preko bluetooth veze klase 1 povezati sa svakim uobičajenim osobnim računalom. Bežični modul jamči prijenos podataka u radionici bez smetnji do 100 metara. Tako bez problema premošćuje velike udaljenosti koje su zbog duljine vozila u radionicama za gospodarska vozila uobičajene. U opseg isporuke testera KTS Truck u praktičnom koferu za uređaje spada i bluetooth stick za uporabu na osobnim računalima koja ne raspolažu opcijom bluetooth. Osim toga se isporučuje i OBD dijagnostički kabel te univerzalni set adaptera. Posebni dijagnostički priključni kablovi za ostale vrste gospodarskih vozila dostupni su kao dodatna oprema.
Zadnja Promjena ( Utorak, 12 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
BOSCH C3 I C7 PUNJAČI AUTOMOBILSKIH AKUMULATORA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 12 Listopad 2010

Image

Grijanje sjedala i klimatizacijski uređaj, električni podizači prozorskih stakala, hi-fi uređaj, navigacijski uređaj i brojni elektronički upravljači uređaji – sve više električnih potrošača opterećuje akumulator u modernim automobilima. Kada se akumulator previše isprazni, pomoć pruža punjač. I svatko tko želi da akumulator njegovog motocikla, kabrioleta ili motornog čamca neoštećen preživi zimu, trebao bi se pobrinuti da kroz punjenje slabom strujom (sporo punjenje) akumulator ostane dovoljno napunjen. To se s novim Boschevim punjačima C3 i C7 rješava brzo i bez problema. Zahvaljujući jednostavnom rukovanju preko središnje tipke za rukovanje, sveobuhvatnom konceptu sigurnosti i ergonomskom oblikovanju pogreške u rukovanju gotovo su isključene. Opseg isporuke Bosch punjača C3 obuhvaća kuku za pričvršćivanje pomoću koje se uređaj može objesiti primjerice na poklopac motora. Punjač C7 isporučuje se s praktičnim zidnim držačem u koji se može jednostavno umetnuti. Pričvršćenja se mogu međusobno izmjenjivati i zato se nude u obliku pojedinačnog pribora. Tako se punjači mogu koristiti kada su pričvršćeni na zid garaže, a postoji i mogućnost mobilne primjene izravno na vozilu.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 11 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 20 od 244
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL