Auto Portal - Nove tehnologije
Nove tehnologije
II. GENERACIJA DIREKTNOG UBRIZGAVANJA BENZINA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 06 Studeni 2007

Image
Elitni njemački proizvođači, Daimler, BMW i Audi na tržište su pustili novu generaciju benzinskih motora s izravnim ubrizgavanjem, koji su bitno povećali snagu i smanjili potrošnju. Treba li više? Naravno. Ti su motori bez problema ispunili Ekološke norme Euro 4 i već su spremni za Euro 5, koje stupaju na snagu 2009. (dizelaši će imati velikih problema). Tehnologiju, koju je uz velika zvona krajem 1996. na tržište uvela Mitsubishi Carisma GDI (Gasoline Direct Injection), mnogi su, nakon početnog oduševljenja, otpisali. Preveliko kompliciranje i poskupljenje izvedbe te problemi s čistoćom ispuha (posebice s dušikovim oksidima), pokazali su se prevelikom cijenom za razmjerno male dobitke u potrošnji goriva (samo u umjerenoj vožnji).

Zadnja Promjena ( Utorak, 06 Studeni 2007 )
Opširnije...
 
NISSAN GT-R SUSTAV POGONA NA SVE KOTAČE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 04 Studeni 2007


Nissan GT-R ima sustav pogona na sve kotače koji je osobito inovativan. Kako bi se smanjila masa i dimenzije, dvostruka spojka, mjenjač, prijenosna kutija integralnog pogona i prijenosni sklop stražnjih kotača (uključujući blokirajući diferencijal) postavljeni su straga. To kompaktno rješenje poboljšava raspodjelu mase, povećava okretnost i udobnost te omogućuje bolje kočenje. Masa je raspodijeljena jednako na sve kotače, pa GT-R ima vrhunsku ravnotežu.

Opširnije...
 
NISSAN GT-R: 3.8 MOTOR SA 480 KS PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 03 Studeni 2007


Motor koji pokreće novo predstavljeni Nissanov cestovni bolid GT-R potpuno je novi motor razvijen posebno za ovaj model. Iz obujma 3.8 litara i potpomognut dvostrukim IHI-jevim turbopunjačem razvija najveću snagu 480 KS pri 6400 o/min i najveći okretni moment 588 Nm u rasponu od 3200 do 5200 o/min. S ovim motorom Nissan GT-R je jedan od najsnažnijih cestovnih automobila na svijetu, te najsnažnijim serijskim automobilom u Nissanovoj povijesti.

Opširnije...
 
SUSTAV PRIJENOSA XTRAC PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 03 Studeni 2007


Tvrtka Xtrac specijalist je za izradu prijenosa snage i momenta, a bavi se projektiranjem i izradom transmisijskih sustava za zrakoplovstvo, automobile, automobilski sport i nautička plovila. Xtrac je predstavio novi šestostupnjevani sekvencijalni mjenjač i stražnji diferencijal za rally automobile sa pogonom na sva četiri kotača (4x4) koji se natječu prema propozicijama FIA Super 2000. Prijenos snage nazvan je jednostavno ‘532’, a konstruiran je prije svega da ispuni FIA tehničke zahtjeve i važeće propise.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 241 - 244 od 244
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL