Auto Portal - Nove tehnologije
Nove tehnologije
NOVI SUSTAV ACTIVE BRAKE ASSIST 2 U MERCEDESU ACTROSU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 23 Srpanj 2010

Image
- Novi sustav Active Brake Assist 2 koči i pred nepokretnim preprekama
- Activ Brake Assist: ispunio očekivanja i dokazao se na više od tri milijarde kilometara
- Sustav pomoću radara prepoznaje i nepokretnu prepreku
- Bitna i presudna prednost: djelotvoran od 0 do 89 km/h te pri svim vremenskim i svjetlosnim uvjetima

Najsigurniji kamion u svijetu sada postaje još sigurniji: Mercedes-Benz u Actros uvodi drugu generaciju Active Brake Assista. Taj jedinstveni i više puta nagrađivan sigurnosni sustav sada može još i više. Dok je donedavno automatski kočio pred preprekama koje su se lagano približavale, Active Brake Assist 2 sada se aktivira i pred nepokretnim preprekama. ABS, sustav protiv proklizavanja, disk-kočnice na svim kotačima, elektronska regulacija kočnog sustava, visokotlačni sustav u sklopu kočnog sustava, BAS, asistent održavanja smjera, sustav za održavanje razmaka - popis tehnoloških i sigurnosnih sustava koji su u kamionima Mercedes-Benza slavili svoju svjetsku premijeru uistinu je dug, no vrhunac tehnološko-sigurnosnih dostignuća pripao je upravo revolucionarnom Active Brake Assistu. Godine 2006. uveden je u kamionski program Mercedes-Benza i od tada se izvrsno dokazuje u praksi.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 22 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
OPEL IMA SJEDALICU KOJA VENTILIRA I HLADI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 20 Srpanj 2010

Image
- Vrhunska ventilirana sjedala s AGR-ovom garancijom kvalitete za Opel Insigniju
- Cijene nagrađivanih ergonomskih sjedala bez ventilacije kreću od 2.194 kune
- Automatska klima sa zasebnom kontrolom temperature za vozača i suvozača

Visoke ljetne temperature zavladale su u većini Europe i nametnule omiljenu kolektivnu razbibrigu: pronalaženje načina za rashlađivanje. Opel ima savršeno rješenje za vožnju kada živa u termometru skoči - pored uobičajene klimatizacije, Opel za svoj model s vrha ponude, Insigniju, nudi vrhunska vozačeva sjedala s kožnim presvlakama i ventilacijom. Ova su sjedala dobila potvrdu iznimne kvalitete od udruge Akcija za zdrava leđa (AGR). Diskretno strujanje zraka uklanja vlagu koja nastaje kao posljedica znojenja na točkama gdje vozačevo tijelo dira sjedalo, čime se stvara osvježavajući učinak hlađenja bez neugodnog propuha. Ventilacija sjedala dio je premium paketa koji se sastoji od vrhunskog vozačevog sjedala s AGR-ovom garancijom kvalitete te perforiranim kožnim presvlakama u crnoj ili bež boji.

Zadnja Promjena ( Utorak, 20 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
TEHNIKA FIAT 500 TWINAIR 85 HP PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 13 Srpanj 2010
Image

Downsizing nije samo moda, nego i obveza, ako se želi uspjeti, a budućnost pripada onima koji će ponuditi štedljivije i čišće motore. To je najbolje uz smanjenje gabarita i mase te povećanje učinkovitosti motora. Bez obzira što je taj trend poznat već godinama, Fiat je u Torinu izazvao pravu senzaciju modelom 500C, s genijalnim dvocilindarskim turbobenzincem (na slici), koji iz 875 ccm istiskuje 85 KS pri 5500/min, uz najveći okretni moment od 145 Nm pri 1900/min. To je samo prvi motor u seriji, jer će uskoro stići i atmosferska verzija sa 908 ccm i 65 KS, ali i sportska, s čak 105 KS iz 875 ccm. U turboverziji su podebljane stijenke te je zbog toga manji obujam. Revolucionaran benzinski motor opremljen je turbopunjačem i sustavom MultiAir te osigurava dosad nezamisliv sklop uvjerljivih performansi i niske potrošnje. Simpatičan talijanski mališan stotku hvata u 11 sekundi i postiže 173 km/h, a prosječno troši samo 4,1 litar (s automatskim mjenjačem Dualogic 4,0). Zbog toga postaje velika konkurencija dizelašima.
Zadnja Promjena ( Utorak, 10 Kolovoz 2010 )
Opširnije...
 
NOVA PREDNJA SVJETLA IZRAĐENA TEHNOLOGIJOM BUDUĆNOSTI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 16 Lipanj 2010
Image

Dobro je vidjeli, ali jednako je važno i biti viđen. Ova izjava ispunjena je u potpunosti u razvoju novih prednjih svjetala. Moderni sustavi daju uvijek bolje osvjetljenje, traju dulje i više su inteligentni. Osim pitanja sigurnosti automobila, danas leži veliki naglasak na dizajnerskom oblikovanju samih svjetala. Tvrtka Hella, iskusni proizvođač automobilskih svjetlosnih uređaja, donosi novosti na području prednjih svjetala automobila. Jedno od najvažnijih pitanja konstrukcije prednjih automobilskih svjetala je kako uvijek voziti s upaljenim svjetlima, a da ne zasljepljuju druge sudionike u prometu. Rješenje su 'Dynamic Light Assist' koje je razvila tvrtka Hella zajedno u suradnji sa Volkswagenom. U biti VW Touareg je prvo velikoserijsko vozilo koje ima ugrađen taj sustav.
Zadnja Promjena ( Utorak, 15 Lipanj 2010 )
Opširnije...
 
VOLKSWAGEN OBJAVIO iPad MAGAZIN ZA KUPCE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 02 Lipanj 2010

Image

Volkswagen je kao prvi proizvođač automobila razvio digitalni magazin za kupce u obliku specijalne aplikacije za iPad. Inovativni digitalni proizvod naziva DAS. pojavit će se u vrijeme uvođenja novog Appleovog proizvoda u Europi. Naziv je kratica za 'Digital Automotive Space+. Magazin će se objavljivati kvartalno na pet jezika i bit će raspoloživ u cijeloj Europi. 'DAS je važan čimbenik u digitalnoj Volkswagenovoj marketinškoj strategiji, koji omogućuje interaktivni dijalog s našim kupcima. Naš je cilj prenijeti fascinaciju marke i njenih proizvoda u novoj digitalnoj dimenziji i omogućiti njen doživljaj u cijelom svijetu', rekao je Luca de Meo, voditelj marketinga marke Volkswagen u vezi s uvođenjem iPad aplikacije.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 02 Lipanj 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 36 - 40 od 244
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL