Auto Portal - Noviteti
Noviteti
FACELIFT SMART FORTWO ZA 2011. GODINU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 18 Prosinac 2010

Image

Smart je svoj mali 2,7 metara dugačak automobil ForTwo podvrgnuo faceliftingu. Na fotografijama možete vidjeti sve važnije novosti na modificiranoj karoseriji. Faceliftana verzija Smart ForTwo model 2011 premijerno je pokazana na Salonu automobila u Parizu ove jeseni. Najvažnije novosti koje donosi facelift mogli bismo ukratko sročiti kao: novi materijali u unutrašnjosti, nove boje karoserije (ukupno je na raspolaganju 7 boja) i motori koji su štedljiviji i znatno čišći. Mini facelift daje ovom gradskom mališanu dodatni šarm i svježinu. Zatezanje bora obuhvatilo je obje verzije ForTwo, i Coupe i Cabriolet. Ukupan dojam upotpunjuju LED danja svjetla i novi oblik 15'' lakih naplataka što je dostupno uz doplatu. Kokpit je uz nove materijale donio i izmjenu u dizajnu.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 16 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
AVX TX TRANSFORMER LETEĆI AUTO PREDSTAVLJEN AMERIČKOJ VOJSCI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 18 Prosinac 2010

Image

Već smo bili svjedoci najava velikog broja letećih automobila u raznoraznim verzijama koje su više ili manje uspješno letjele, ali samo kao prototipno prijevozno sredstvo. Leteći automobil prvi put se pojavio u dječjim stripovima, a 1970. godine jako je bio popularan leteći automobil ‘Fliewatüüt', zvijezda dječje serije koja je mogla voziti po tlu, roniti u vodi i letjeti. Dobrih 40 godina kasnije ova dječja fantazija je i realizirana, barem dvije trećine ideje, a odnosi se na vožnju po tlu i letenje, dok je ronjenje i vožnja po vodi ostavljena za neku drugu verziju letećeg automobila.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 16 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
DUCATI MONSTER 1100 EVO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 18 Prosinac 2010

Image

Iako je najveća novost za sezonu 2011. Ducati Diavel, ostali modeli nisu ostali zakinuti, pa je tako i snažniji model Monstera oplemenjen nekim novostima. Zrakom hlađeni L-Twin Desmodue Evoluzione motor sada isporučuje više snage. Unutarnja arhitektura motora ostala je ista, sa vrijednostima provrta i hoda 98x71.5 mm i obujmom od 1078 ccm. Profil bregastog vratila mnogo je agresivniji, što povećava visinu podizanja ventila. Oblik usisnih otvora i oblik komore za sagorijevanje također su izmijenjeni, a novi su i klipovi. To je rezultiralo povećanjem omjera kompresije sa 10.7:1 na 11.3:1, i povećanjem snage za 5 KS. Zanimljivo je kako je Monster 1100 EVO prvi Ducati sa dva ventila po cilindru koji je dosegao magičnu granicu snage od 100 KS. Novi ispušni sustav, po sistemu 2 u 1 u 2, gotovo je identičan onome na Diavelu i više nije smješten ispod repa motocikla, već sa strane.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 16 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
PORSCHE DESIGN MOBILNI TELEFON P9522 BLACK EDITION PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 17 Prosinac 2010

Image

Porsche Design se ponovno iskazao u smislu inovativne tehnologije i dizajna. Dvostruko nagrađivani model P’9522 dostupan je u novoj varijanti od veljače ove godine. Ravne linije i jednostavan, čist oblik posebno su naglašene kod novog modela, a brojne inovativne funkcije između ostalog uključuju: brz pristup internetu zahvaljujući Wifi tehnologiji, mobilni navigacijski sustav, odnosno ugrađeni GPS uređaj, kameru s rezolucijom od 5 megapiksela, digitalnim zoom-om i flashom, te MP3 player. Kućište mobitela je napravljeno od čvrstog aluminija. Posebna značajka ovog modela je senzor za očitavanje otisaka prstiju koji ograničava pristup i omogućava korisniku osobnu identifikaciju i zaštitu osobnih podataka. Mobitel P’9522 krasi elegantan dizajn i crna boja, boja koja je karakteristična za Porsche Design od samih početaka. Mobitel P’9522 ujedinjuje vječan i autentičan dizajn u najčišćem obliku. Maloprodajni dućani Porsche Design-a u Hrvatskoj su Staccato-Porsche Design (Centar Kaptol Zagreb, WESTGATE Jablanovec – Donja Bistra i Hotel Milenij u Opatiji). Porsche Design mobilni telefon P’9522 dostupan je u ekskluzivnim maloprodajnim dućanima. Maloprodajna cijena mobitela iznosi 5.700 kuna.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 16 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
TOYOTA HIGHLANDER 2011 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 17 Prosinac 2010

Image

Toyota ima velike planove s novim modelom automobila Toyota Highlander modelne godine 2011. Toyota Highlander model 2011 premijerno je predstavljen na Salonu automobila u Moskvi. Premda se u biti radi o SUV-u koji je izuzetno popularan u SAD-u i Kanadi, za ovim automobilom postoji velik interes i na brzo rastućem tržištu Rusije. Za Rusiju i Ukrajinu Toyota je pripremila novi model Toyota Highlander s europskim specifikacijama. U odnosu na američku verziju postoje tek minimalne razlike na karoseriji, prije svega na malo drugačijoj maski motora, a ima znatno veće maglenke. Donji dio prednjeg odbpjnika, kao i bočne strane vozila, razlikuju se u odnosu na američku verziju. Izmjene za rusko tržište izvedene su zato, jer su u Toyoti zaključili da tamošnji kupci kod ovakvog velikog SUV-a traže agresivan i sportski izgled.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 16 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
DACIA DUSTER HRVATSKI AUTOMOBIL 2011. GODINE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 17 Prosinac 2010

Image

Stručni žiri za izbor Hrvatskog automobila godine je odlučio titulu ‘Hrvatski automobil 2011. godine’ i nagradu ‘Zlatni kotač’ dodijeliti Daciji Duster. Stručni žiri čine stručnjaci i znanstvenici iz specijalističkih područja automobilske tehnologije i cestovnog prometa. Dacia Duster, rumunjski SUV izazvao je velik interes potencijalnih kupaca u Hrvatskoj. I prije službenog početka prodaje, prodajna mjesta zaprimale su predbilježbe i fiksne narudžbe, te je na neviđeno prodano 30 primjeraka. Dacia Duster službeno je predstavljen na predstavljanju u Lici do koje smo došli iz Zagreba po idealno ravnoj autocesti, te smo lokalnim asfaltnim cestama preko Smiljana i Gospića nastavili makadamskom cestom koju je pet-šest puta prekrio razliveni potok, pa smo projurili dosta dubokim vodenim bujicama. Vrhunac prvih testnih vožnji Dacije Duster bio je na pravom malom off-road terenu (po travi i blatu) koji je bio smješten ispod Velebita, ali na kontinentalnoj strani.

Zadnja Promjena ( Petak, 24 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
NOVI MERCEDES CL 63 AMG PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 16 Prosinac 2010

Image

Po već oprobanom principu downsizinga nova tvornička super luksuzna jurilica Mercedes CL 63 AMG dobila je obnovljeni motor manjeg obujma te veće snage i momenta. Pri tom se smanjena potrošnja i niža emislija CO2 podrazumijeva. Tako je dosadašnji 6,3-litreni V8 atmosferski motor zamijenjen novim 5,5-litrenim V8 bi-turbo motorom kodne oznake M157. Benzinski motor kombinira direktno ubrizgavanje benzina, bi-turbo punjenje cilindara, četveroventilsku tehniku te start-stop uređaj. Iz obujma motora od 5461 ccm razvija se najveća snaga 544 KS i najveći okretni moment 800 Nm, a AMG je te vrijednosti podignuo na 571 KS i 900 Nm uz tlak turbina u rasponu od 1,0 do 1,3 bara.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 15 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 43 - 49 od 2443
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL