Auto Portal - Savjeti
Savjeti
KAKO ZABAVITI DJECU NA DUGOM PUTOVANJU AUTOMOBILOM PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 09 Srpanj 2010

Image

Planirate li ići na godišnji odmor automobilom s djecom? Jeste li sigurni? Duga putovanja mogu ostati u najljepšem sjećanju, no mogu biti i vrlo stresna. Kada djeca moraju provesti sate u ograničenom prostoru automobila, često se dogodi da na stražnjem sjedalu planu svađe, a tu je i konstantna podloga u vidu pitanja: 'Koliko još ima?' Stoga nije loša ideja planirati neki vid zabave i igara kako biste zabavili djecu i skrenuli im misli od zamornog putovanja. Opskrbite se sljedećim: špilovima karata, bojankama, slikovnicama, papirom i olovkama, bojicama, naljepnicama i sitnim igračkama. Suvremene prijenosne konzole te CD-i s glazbom ili pričama također mnogim obiteljima olakšavaju putovanje. Međutim moderni roditelji koji se sjećaju svojeg djetinjstva znaju da elektronički uređaji nisu jedino rješenje. Mlađa će djeca osobito uživati u nekim jednostavnim obiteljskim igrama.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 04 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
SAVJETI ZA ŠTEDLJIVU I ČISTU VOŽNJU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 08 Srpanj 2010
Image

TEHNIKE EKO I ŠTEDLJIVE VOŽNJE:
1. Popravite svoju tehniku izmjene strupnjeva prijenosa
- prebacite u niži stupanj prijenosa kad dođete do 1000 o/min
- prebacite u viši stupanj prijenosa kod 2000 o/min kod dizelskih motora i oko 2400 o/min kod benzinskih motora
Kod vožnje brzinom 50 km/h koristite četvrti ili peti stupanj prijenosa.
Zadnja Promjena ( Nedjelja, 04 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
POPIS ZA SIGURNO PUTOVANJE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 08 Srpanj 2010
Image

Kada se napokon spremate na dugoočekivani godišnji odmor, posljednja stvar o kojoj želite razmišljati su nepredviđene okolnosti na putu. Međutim, dobro je biti spreman za svaki slučaj. Evo popisa koji bi vam mogao dobro doći prije nego krenete na put. Ako to niste učinili već neko vrijeme, bilo bi dobro da zamolite svog ovlaštenog servisera da provjeri:
- akumulator
- žarulje
- pritisak u gumama
- razinu ulja
- ispušnu cijev
- kočnice
Zadnja Promjena ( Utorak, 06 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
VJEČNA DILEMA, KADA ŠALTATI U VIŠU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 08 Srpanj 2010

Image

Mnogi se čude što se kod auta s pokazivačem trenutka šaltanja na tabli s instrumentima pali lampica (zelena strelica prema gore) kad okretaji dođu do 1800 o/min, a kod nekih dizelaša već na 1500 o/min. No, da to nije korisno, zasigurno ne bi bilo tako određeno. Radi se o činjenici da je sposobnost rada na niskim okretajima osnova ekonomičnosti motora i štednje goriva. Treba ipak znati da je motor specifično najštedljiviji (računajući omjer snage i potrošnje) nešto iznad okretaja najvećeg okretnog momenta. Međutim, tada motor, kod štedljive vožnje, isporučuje više snage nego je potrebno za pokretanje automobila. Zbog toga je apsolutno najniža potrošnja na što nižim okretajima.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 04 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
VUČA PRIKLJUČNIH I ZAPREŽNIH VOZILA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 07 Srpanj 2010

Image

Vrijeme je godišnjih odmora kada vozači u znatnoj mjeri češće nego inače koriste za prijevoz stvari i predmeta teretne prikolice, kamp prikolice i druge vrste priključnih vozila. Mnogi vozači se pitaju da li postoji Zakonom predviđena kazna za ne skidanje euro kuke, tj. za vožnju s montiranom euro-kukom bez vuče prikolice? Citirat ćemo Zakon: 14. VUČA PRIKLJUČNIH I ZAPREŽNIH VOZILA

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 04 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 50 od 105
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL