Auto Portal - Savjeti
Savjeti
DIODE UMIJESTO ŽARULJA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 12 Siječanj 2008

Image

Novi automobili u sve većoj mjeri imaju u rasvjetnim tijelima umjesto klasičnih žaruljica ugrađene led diode. Skoro svi bolji novi automobili imaju stop svjetla izrađena iz led dioda, a sve veći broj automobila led diode umjesto klasičnih žaruljica koristi i za pozicijska svijetla crvene boje, ali i narančasta svjetla žmigavca. Očita prednost led dioda u odnosu na klasičnu žaruljicu je velika brzina njenog paljenja od trenutka reakcije vozača, pa je potpuno jasno da je prvu primjenu našla kao zamjenu za stop svjetla s klasičnim žaruljicama.

Zadnja Promjena ( Petak, 11 Siječanj 2008 )
Opširnije...
 
VULKANIZER BRAČUN SAVJETUJE (3) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 05 Siječanj 2008

Image

Dobre gume život znače, a ipak mnogi štede baš na njima. Često se zbog male uštede kupuju jeftine ‘no name’ gume, koje ne osiguravaju ni dobra vozna svojstva niti potrebnu sigurnost. Neki u nedostatku novca pronalaze još ‘spasonosnije’ rješenje pa dotrajale gume mijenjaju obnovljenim, koje ‘izgledaju kao nove’, a upola su jeftinije. To je loša kalkulacija i vrlo loša investicija, koja se može vratiti poput bumeranga.

Zadnja Promjena ( Petak, 18 Siječanj 2008 )
Opširnije...
 
VULKANIZER BRAČUN SAVJETUJE (2) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 18 Prosinac 2007

Image
Trošenje guma normalna je pojava i pokazatelj dobrog prianjanja na podlogu. Zimske su gume mekše od univerzalnih i ljetnjih, te se brže troše, no to je cijena koju treba platiti poboljšanju svojstva na skliskoj podlozi. Trošenje je i korisno, jer se po njemu uočavaju nepravilnosti u ovjesu, upravljačkom mehanizmu i geometriji kotača. Zato nove gume na starom rabljenom automobilu nisu prepreka, jer mogu ‚zamagliti’ stvarno stanje podvozja. Radi bolje dijagnostike i ujednačenijih voznih svojstava proizvođači automobila već desetak godina ne preporučuju premještanje automobilskih guma stavljanjem rezervnog kotača ‚u pogon’. Radi ravnomjernijeg je trošenja preporučljivo nakon 20.000 km zamijeniti prednje i stražnje gume.

Zadnja Promjena ( Petak, 18 Siječanj 2008 )
Opširnije...
 
VULKANIZER BRAČUN SAVJETUJE (1) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2007

Image
Ako još niste ugradili kvalitetne zimske gume, uradite to odmah i bez odlaganja, jer je ulaganje u kvalitetne gume najbolja investicija. Nije pametno čekati prvi snijeg i led, a najgore je ako se ugradnje zimskih guma sjetite nakon nesreće. Na suhome je svaka guma dobra, a razlike u gumama najuočljivije su na skliskoj cesti, kad se i događa najviše nesreća. Ako tada automobil počne proklizavati, teško ga je vratiti u ispravnu putanju. Nastaje iznimno opasna situacija, posebice ako su gume nekvalitetne i potrošene. Tada automobil lako izlijeće s ceste ili se ne može pravodobno zaustaviti (na pješačkom prijelazu, kad vozilo ispred zakoči).

Zadnja Promjena ( Petak, 18 Siječanj 2008 )
Opširnije...
 
ADAC TEST ZIMSKIH GUMA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 06 Studeni 2007

Image
Već smo navikli da njemački automobilski klub ADAC početkom jeseni testira zimske gume za 2007. Oni nakon testova objavljuju rezultate da bi kupci mogli na osnovu njih sami procijeniti koje gume odabrati. Doduše, uvijek ima onih što tvrde da Nijemci pritom malo favoriziraju svoje proizvođače što i može biti istina, ali smo mišljenja kako testovi ipak služe kao putokaz za pravi odabir. Znamo naravno da sa zimskim uvjetima nema šale i uistinu se isplati kupiti malo skuplje i bolje, kako bi bili spremni za dolazak hladnog vremena. S obzirom da su gume jedina fizička veza automobila i ceste, mišljenja smo da je štednja kod njihove kupovine uistinu kontraproduktivna, pa čak i opasna...

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 27 Prosinac 2007 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 21 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 101 - 105 od 105
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL