Auto Portal - Savjeti
Savjeti
SAVJET KOD KUPNJE RABLJENOG (3) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 02 Siječanj 2011

Image

Ispravan motor ima jedva vidljive ispušne plinove te svaki intenzivan dim ukazuje na veću nepravilnosti u njegovom radu. Ako automobil ispušta ‘dimne signale’ treba hitno na servis, jer je u pravilu znak da motor treba temeljit popravak. To je znak da je motor prešao puno kilometara i da je bolje odustati. Plavičasti dim posljedica je izgaranja ulja u cilindrima, zbog istrošenih klipnih prstenova. Čađav dim ukazuje na loše izgaranje, koje najčešće nastaje zbog nepodešenog ili istrošenog sustava za ubrizgavanje te opće dotrajalosti motora. Kod dizelaša uzrok je često u visokotlačnoj (Bosch) pumpi. Ako kupujete rabljeni auto, posebice turbodizelaš, ne nasjedajte uvjeravanju da je crni dim kod dodavanja gasa ‘sitnica’, koja se lako rješava podešavanjem.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Siječanj 2011 )
Opširnije...
 
ŠTO TREBA ZNATI O PODMAZIVANJU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 30 Prosinac 2010

Image

Podmazivanje motora iznimno je važno za ispravnost, pouzdanost i dugovječnost automobilskog motora, jer kvalitetno motorno ulje smanjuje trenje i mehaničke gubitke te poboljšava performanse motora i snižava potrošnju goriva. Ima značaj krvotoka benzinskih i dizelskih motora, kojim se sprječava trošenje vitalnih dijelova i sklopova, izloženih trenju. To se postiže tlačnim sustavom podmazivanja, s kružnim tokom motornog ulja, kojeg pokreće zupčasta pumpa, smještena u uljnom karteru. Motornim uljem podmazuju se koljenasto i bregasto vratilo, razvodni mehanizam te klip s prstenima i cilindri, a kod motora s prednabijanjem i turbopunjač. Prije dolaska do ploha koje podmazuje, motorno ulje prolazi kroz filtar, gdje mu se odstranjuju nečistoće, metalne čestice i ostaci izgaranja.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 29 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
SAVJET KOD KUPNJE RABLJENOG (2) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 30 Prosinac 2010

Image

Prema procjenama ADAC-a, svaki četvrti automobil na njemačkom tržištu rabljenih je s vraćenom kilometražom. Ako je tako u Njemačkoj, gdje su kazne visoke, a tržište je dobro organizirano, može se pretpostaviti kako je na našem tržištu. Pretpostavlja se da je kod nas barem svaki treći rabljeni auto u prodaji s vraćenom kilometražom. Barem. Najprije treba posumnjati ako je kilometraža nerealno niska, primjerice ako vam netko prodaje Passat 2.0 TDI (dakle auto kakvog voze dugoprugaši), star četiri godine, i navede da je prešao 50.000 km. Uz to, treba obratiti pozornost na sljedeće simptome:

Zadnja Promjena ( Srijeda, 29 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
SAVJET KOD KUPNJE RABLJENOG (1) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 29 Prosinac 2010

Image

Malo je onih koji prodaju auto dok je u dobrom stanju. Svježi lak, nemiran rad motora, dim iz ispuha, izlizane obloge i nepravilno potrošene gume ukazuju da je auto prešao znatno više od deklariranoga. Najgore je ipak, ako kupite ukradeni auto, ne samo jer ćete izgubiti i ‘ovce i novce’, nego što se izlažete većoj ili manjoj neugodnosti. Nerealno niska cijena vozila koja se najčešće kradu (VW Golf, Passat, Audi A4 i A6, BMW Serija 3, 5 i X5, Mercedes E-klase...) prvi je znak da je nešto sumnjivo. Još je sumnjivije ako je bilo koje staklo neoriginalno, odnosno ako su volan i plastična obloga oko volana noviji od ostatka auta. Naime, ti se dijelovi oštećuju i potom mijenjaju prilikom krađe. Pregledajte postoje li oštećenja oko brave na vratima i kontaktnom ključu. Posebice temeljito treba provjeriti lim gdje je broj šasije, odnosno pločica s podacima o vozilu. No, bez obzira na to, često je vrlo teško prepoznati ukradeni auto te je najbolje s papirima otići u ovlašteni servis, a ako imalo posumnjate i u MUP. Ako je vlasnik auta ’čist’ ne bi se trebao protiviti provjeri.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 29 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
KVALITETNA TEKUĆINA ZA KOČNICE SPAŠAVA ŽIVOTE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 18 Prosinac 2010

Image
Valvoline Brake & Clutch Fluid DOT 3&4 za starija vozila

Kočnice su najvažniji automobilski sklop, jer njihova ispravnost presudno utječe na sigurnost vožnje. I najkraći put s neispravnim kočnicama je ‘ruski rulet’ te ih treba redovito servisirati i pravodobno mijenjati disk pločice. Mnogi, međutim, zanemaruju potrebu redovite izmjene tekućine za kočnice. Naime, svaka je tekućina za kočnice higroskopna te upija vlagu i nečistoće. To izaziva povećano trošenje i nagrizanje vitalnih dijelova sustava za kočenje, posebice kočnih cilindara i gumica te smanjuje pouzdanost i trajnost kočnica. Još je gore što prilikom zagrijavanja kočnica može doći do opasnog ‘parnog čepa’ i otkazivanja kočnica, zbog nemogućnosti prijenosa kočne sile. Zbog toga je za ispravnost i trajnost kočnica važno tekućinu za kočnice izmijeniti nakon dvije godine ili 50.000 prijeđenih kilometara. Iznimno je važno koristiti tekućinu za kočnice provjerene marke i vrhunskih svojstava i na tome se ne smije ‘štedjeti’.

Zadnja Promjena ( Petak, 17 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 11 - 15 od 105
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL