Auto Portal - Savjeti
Savjeti
SPREMITE LJETNE GUME NA ISPRAVAN NAČIN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 02 Studeni 2010

Image

Već smo duboko zašli u kalendarsko razdoblje kada snijeg može pasti svakog trenutka, teperature zraka su sve niže pa i ispod nule, pa ljetne gume treba zamijeniti zimskim. Mnogi ne znaju da postoje stroga pravila za odlaganje ljetnih guma. Ako ih se ne poštuje, može doći do trajnog oštećenja gume. Većina vozača za zimske i ljetne gume koriste iste naplatke, odnosno svake sezone mijenjaju gume. 'Gole' gume treba slagati uspravno, a ne položeno, jer bi se mogle oštetiti. U uspravnom položaju ne postoji opasnost od oštećenja, jer guma ima relativno malu masu i opterećenja su mala.

 

Zadnja Promjena ( Utorak, 02 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
OBAVEZNO UPALITE SVJETLA PO DANU ZBOG ZIMSKOG RAČUNANJA VREMENA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 31 Listopad 2010

Image

Poštovani vozači upozoravamo Vas da ovog vikenda u noći od subote na nedjelju u 3 sata ujutro počinje zimsko računanje vremena. To znači da se satovi pomiču jedan sat unatrag, tj. u nedjelju 31.10.2010. u 3 sata ujutro kazaljka sata se vraća jedan sat unatrag, te se računa kao dva sata. U nedjelju će se dobiti jedan sat više za spavanje, što će, vjerujemo, mnogima dobro doći prije početka novog radnog tjedna. Tako će od nedjelje sunce svitati jedan sat ranije, ali će mrak padati sat ranije.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 17 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
ZIMA DOLAZI, VRIJEME JE ZA ANTIFRIZ PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 30 Listopad 2010

Image

Prvi jutarnji mrazevi pokazuju da je krajnje vrijeme za provjeru i, po potrebi, izmjenu rashladne tekućine u motoru. Uz kvalitetno motorno ulje, rashladna je tekućina od presudne važnosti za ispravnost i dugovječnost automobilskog motora, posebice u hladnijem dijelu godine. Osigurava kvalitetno hlađenje vitalnih dijelova motora, te je otporna na visoke temperature, a ne smrzava se ni kod najnižih temperatura koje vlasnik automobila može očekivati. Kvalitetna rashladna tekućina istodobno štiti unutrašnjost motora od korozije, sprječava taloženje kamenca i nečistoća te ne nagriza brtvila. Osim što se znatno teže smrzava od vode, teže i zakuha, te se u rashladnom sustavu motora treba držati tijekom cijele godine. Sastoji se od alkoholnog derivata etilenglikola te dodataka (aditiva) koji osiguravaju potrebna svojstva. Zbog toga se na rashladnoj tekućini ne smije štedjeti, jer se radi o razmjerno malom ulaganju u iznimno važno sredstvo motora.

Zadnja Promjena ( Petak, 29 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
ZAMJENA LJETNIH ZA ZIMSKE GUME PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 28 Listopad 2010

Image

Vozna svojstva automobila jako ovise o kvaliteti gume. Nove gume trebali biste prvih 200 do 300 km razraditi na srednjoj brzini, po mogućnosti na suhom kolniku kako bi se površina izbrazdala te kako bi se postigla optimalna vozna svojstva. Većina oštećenja na gumama uzrokovana su nepravilnim tlakom. Preporučujemo da tlak u gumama provjerite svaka dva tjedna. Pritom ne zaboravite na rezervni kotač. Podatke o pravilnom tlaku u gumama naći ćete na unutarnjoj strani poklopca spremnika za gorivo ili u Uputama za uporabu.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 27 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
KAKO VOZITI TURBO MOTOR PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 27 Rujan 2010

Image

Sve više motora opremljeno je turbopunjačem. Za mnoge je to stvar pomodarstva, ali bez turbopunjača više i nema dizelaša na tržištu (jedini je Volkswagenov 2.0 SDI). Zbog toga se kaže - ‘ako dizel onda turbo, ako turbo, onda dizel’. Turbopunjač je sklop turbine i punjača (puhala ili kompresora), koji znatno povećava učinkovitost motora, poboljšava radnu karakteristiku i smanjuje potrošnju u usporedbi s jednako snažnim usisnim motorom. Kod klasičnih, usisnih motora tijekom prvog takta usisni plinovi ustrujavaju u cilindre kroz otvorene usisne ventile. Usisavanje se završava u donjoj mrtvoj točki (DMT). Tada se u cilindru postiže veći ili manji podtlak, ovisan o koncepciji, brzini vrtnje i opterećenju motora. Kod benzinskih motora s usisnom zaklopkom podtlak je veći nego kod dizelaša sa slobodnim usisom.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Rujan 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 35 od 105
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL