Auto Portal - Savjeti
Savjeti
ŠTO SE SVE DOBIVA REDOVITIM ODRŽAVANJEM PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 26 Rujan 2010

Image

Iako redovito servisiranje automobila bitno utječe na trajnost, vozna svojstva, sigurnost, potrošnju i emisiju štetnih plinova, većina vozača na to zaboravi nakon isteka jamstva. Zbog toga je 20 do 30 posto automobila koji voze na našim cestama neispravno. To je izravna posljedica neredovitog održavanja i dobro je poznato da većina vlasnika redovito održava automobil samo dok traje garancija. Naime, redovito servisiranje je uvjet za održavanje garancije. Srećom je to kod japanskih automobila tri godine, a kod europskih automobila
Redovito održavati automobila itekako se isplati, no mnogi to shvaćaju prekasno. Mnogi griješe štedeći na održavanju. Popravlja se samo najnužnije ili vozi dok automobil ne stane. Tako se male nepravilnosti pretvaraju u kvarove, a kvarovi u prave havarije.

Opširnije...
 
SERVIS DIZELSKOG MOTORA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 02 Rujan 2010

Image

Tvrtka Pinjušić specijalizirana je za servisiranje i popravak svih sustava ubrizgavanja dizelskih motora (common-rail, pumpa-brizgaljka), turbopunjača i brizgaljki i do sada je uspješno servisirala gotovo pola milijuna sustava za ubrizgavanje goriva u dizel motore automobila, autobusa, kamiona, željeznica, plovila i vojnih vozila. Smještena je u Oporovečkoj 89, Zagreb (Dubrava), nasuprot Jadran Filma. Opremljena je najsuvremenijom tehnologijom za servisiranje i ispitivanje svih bitnih sustava dizelskih motora (visokotlačne pumpe goriva, turbopunjača, brizgaljki...

Zadnja Promjena ( Srijeda, 01 Rujan 2010 )
Opširnije...
 
NE ŠTEDITE NA ULJU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 11 Kolovoz 2010

Image

Moderni dizelaši imaju propisane rokove izmjene ulja do 30.000 (i više) kilometara, što pokazuje strelovit uspon tehnologije motora i podmazivanja. Ipak, zbog kvalitete goriva na našem tržištu preporučljivo je ulje, zajedno s filtrom mijenjati nakon najduže 10.000 km Ulje je krvotok svakog motora i o njegovoj kvaliteti bitno ovisi trajnost svakog motora. Već odavno se zna da se na motornom ulju ne smije štedjeti, jer se svaka takva štednja vraća poput bumeranga. Motorno ulje ulazi u najosjetljivije klizne kontakte i omogućava funkcioniranje najosjetljivijih kliznih kontakata, štiteći ih od trošenja, korozije i oštećenja.

Zadnja Promjena ( Utorak, 10 Kolovoz 2010 )
Opširnije...
 
KAKO SE SPAKIRATI ZA PUTOVANJE NA GODIŠNJI ODMOR PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 29 Srpanj 2010

Image
Izgleda poznato? Što možete učiniti da pakiranje za odmor bude manje stresno iskustvo

Danas svaki vozač zna da su svi putnici moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima, djeca se moraju voziti u posebnim sjedalicama, a nasloni za glavu moraju biti ispravno podešeni. No nažalost mnogi se još uvijek ne pridržavaju određenih sigurnosnih pravila pri ukrcaju prtljage. Donosimo niz savjeta za sigurniji i lakši transport prtljage. Moramo unaprijed priznati da s prtljažnikom velikim oko 400 do 500 litara, čovjek lako dođe u napast samo nabacati prtljagu unutra, bez puno planiranja.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 28 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
OPEL INSIGNIA I PRIKOLICA SAVRŠENI PAR ZA GODIŠNJI ODMOR PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 16 Srpanj 2010

Image
- Mehanizam za izvlačenje omogućava 'nevidljivo' spremanje kuke pod vozilo
- Program stabilnosti sprječava podrhtavanje prikolice
- Unatoč pomoći elektronike, bitna je i vozačeva priprema prije vožnje prikolice

Bilo da se radi o aktivnom odmoru u planinama ili o obiteljskom ljetovanju, jedno je sigurno: približavaju se nezaboravni dani godišnjeg odmora, a željeni način prijevoza je osobni automobil. Za sve koji sanjaju o sportskoj eleganciji uz dovoljno prostora za prtljagu i opremu, Opel predstavlja iznimno atraktivan automobil: Opel Insigniju. Europski automobil godine ne samo da impresionira kupce svojom prostranošću i dizajnom, već i modernom tehnologijom. Insignia se pokazala kao idealan automobil za vuču. Moderna tehnologija jamči da je Insignia zaista savršeni partner za praznike. Program stabilnosti, jedan od brojnih tehnoloških noviteta, sprječava podrhtavanje i nekontrolirano gibanje prikolice i jamči sigurnst pri vožnji.

Zadnja Promjena ( Utorak, 13 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 36 - 40 od 105
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL