Auto Portal - Savjeti
Savjeti
OPREZNO PO LJETNOJ POLEDICI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 15 Srpanj 2010

Image

Kad nakon ljetne sparine padne kiša, površinski se sloj prašine navlaži i cesta postaje skliska kao na poledici. To je posebice opasno na našim cestama u Dalmaciji i Istri, koje imaju asfalt bogat vapnencem, koji se izlučuje na vrućini i s prvim kapima kiše postaje iznimno opasan... Na suhom je svaki vozač spretan i svaka guma dobra. Na kiši se poznaju junaci! Posebice na ljetnoj kiši. Ovo valja dobro upamtiti u vrijeme kada kiše i nevere smjenjuju ljetne vrućine. Kiša koja padne nakon duže sparine, pretvara ceste u opasna klizišta. Najopasnije je kad (prava) kiša počinje. Ne kad padnu prve kapljice, nego kad se navlaži cijeli kolnik.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 12 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
BUDITE LUKAVI PA PROVJERITE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 15 Srpanj 2010

Image

Mnogi problemi i nevolje vlasnika automobila potječu od neodgovornog i nemoralnog postupanja servisera. Stara je prevara ne mijenjanje filtra ulja, koji se samo temeljito prebriše i tako za malu korist napravi velika šteta korisniku. Slično je i s filtrima goriva i zraka. Najvažnije je automobil odvesti kod servisera u kojeg imate povjerenja. No, koristit će ako kućište filtra ulja i goriva oštrim predmetom označite jedva vidljivom oznakom, kako biste nakon servisa znali jesu li izmijenjeni ili samo izvana očišćeni. Otvorite kućište filtra zraka te ćete lako utvrditi je li filtar samo propuhan, ili izmijenjen.

(žm)

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 12 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
VOLVO INICIJATIVA – SIGURNO S PSOM I NA LJETNE PRAZNIKE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 14 Srpanj 2010

Image

Ovoga ljeta na godišnji odmor obavezno povedite psa svojim automobilom. Većina pasa voli vožnje automobilom. No kao i ostali putnici i vaš ljubimac treba putovati uz visoku razinu sigurnosti. Volvo je dizajnirao specijalnu opremu za sigurnije putovanje pasa i njihovih vlasnika. A da se koncept itekako isplati dokazuje titula „najboljeg automobila za ljubimce“ kojeg su u SAD-u dobili Volvo modeli XC90 i XC70. Čitatelji američkog Animal Fair magazina znaju sve ovo rečeno. Oni su, naime, prošle godine izabrali dva Volvo modela za najbolje dizajnirane automobile za pse. Značajan argument ide u prilog dvama Volvo modelima: to su automobili koji imaju izdašan prostor u koji se mogu smjestiti psi i prtljaga, bez obzira jeste li na putu prema plaži ili vikendici u prirodi. Oba su modela odlična za pse i pogodna za njihovo lagano uskakanje te ugodan boravak.

Zadnja Promjena ( Utorak, 13 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
IZMJENA ULJA ELIKSIR ZA SERVO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 14 Srpanj 2010

Image

Hidraulički servo uređaj volana znatno smanjuje otpor upravljanja, posebice pri malim brzinama, a u osnovi je to hidrostatski motor. Sastoji se od hidrauličke pumpe s povratnim ventilom te hidrauličkog upravljačkog mehanizma. Glavni su mu dijelovi: zupčasta letva, tijelo letve, hidraulička komora te zupčanik volana s glavom za distribuciju. Potreban protok fluida ostvaruje se hidrauličkom pumpom s povratnim ventilom, koju remenom pokreće radilica motora.

Zadnja Promjena ( Utorak, 13 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
SAVJETI ZA DUGA PUTOVANJA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 09 Srpanj 2010

Image

Kada ste posve sigurni da vam je automobil u dobrom stanju, prtljaga je sigurno smještena i svi su putnici vezani, spremni ste krenuti na put. No čak i ako se veselite odmoru koji odmah slijedi, duga putovanja su stresna i zahtijevaju veliki napor. Sljedeći savjeti mogli bi vam pomoći da sigurno stignete na svoje odredište i pritom se što manje umorite.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 08 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 45 od 105
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL