Auto Portal - Perom po asfaltu
Perom po asfaltu
TREBA HITNO UVESTI VIDEONADZOR NA SVA VAŽNA RASKRIŽJA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 07 Rujan 2010

Image

Teška nesreća, u kojoj su se na križanju Kačićeve i Klaićeve sudarila dva automobila - Mercedes kojim je upravljao Dražen Ladić, i Renault Clio, u kojem je teško stradalo četvero mladića - u potpunosti je skrivio ljudski faktor. Jedan od vozača zasigurno je prošao kroz ‘debelo’ crveno svjetlo i radi se o najtežem prometnom prekršaju, kojeg može napraviti samo neubrojiva ili ekstremno bahata osoba.

Zadnja Promjena ( Utorak, 07 Rujan 2010 )
Opširnije...
 
OPRAVDANJA IMA I NEMA, A NIKOME SE NE SVIĐA VANJSKO LIJEPLJENJE NALJEPNICA ZA TEHNIČKI PREGLED PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 16 Rujan 2009

Image

Od 1. lipnja ove godine unificirane su naljepnice, koje potvrđuju tehničku ispravnost vozila. No, po prvi put one se lijepe s vanjske, a ne s unutarnje strane vjetrobranskog stakla, u gornjem desnom kutu. Malo je tako jednostavnih promjena izazvalo toliko kontroverzi i kritika, kao ova. A radi se o jednostavnoj naljepnici, za koju (gotovo) svi misle da je trebalo zalijepiti s unutarnje strane vjetrobranskog stakla. Upravo zbog toga, zanimalo nas je, pa smo pitali dvadesetak kolega i poznanika. Svi su odreda rekli da im se novo rješenje ne sviđa. Jednostavno djeluje nelogično, jer je naljepnica tako izložena atmosferskim utjecajima, suncu, kiši, soli, četkama za pranje i teško je očekivati da može dugo izdržati sve te izazove.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 16 Rujan 2009 )
Opširnije...
 
UMORNOG VOZAČA SEATA NA TRAGEDIJU NAVUKAO NEODGOVORNI VOZAČ ZAUSTAVLJENOG TEGLJAČA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 19 Kolovoz 2009

Image
Slika: Slobodna Dalmacija

Nesreće na autocesti u pravilu su vrlo teške, ali onakva kakva se desila jučer kod Slavonskog Broda, pamte se cijeli život. Monovolumen srednje klase uništen je do stražnjih kotača, zgužvan do neprepoznatljivosti, tako da spasitelji u prvom trenu nisu ni znali da je u hrpi lima, uz roditelje i petogodišnju sestru, zdrobljen i dječačić od godine dana.

Nažalost, svi koji su komentirali nesreću, odmah su za sve, jednostrano i nekritički, optužili samo zlosretnog vozača Seat Alhambre, oca mlade makedonske obitelji, koji je zaspao za volanom i zabio se u tegljač, kojeg je vozač iz Čačka, eto, zaustavio na zaustavnom traku da 'provjeri teret, koji mu se učinio da se pomaknuo'.

Zadnja Promjena ( Petak, 28 Kolovoz 2009 )
Opširnije...
 
JEFTIN TAKSI SPASIO BI STOTINE ŽIVOTA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 15 Svibanj 2009

Image

Šest poginulih motociklista u samo jednom danu ponovno nas je upozorilo kako je promet na dva kotača ne deset posto, nego deset puta opasniji nego na četiri. Nažalost, u predstojećem razdoblju možemo očekivati povećan udio stradavanja na dva kotača i malo je vremena da bi se išta bitno poboljšalo. Treba inzistirati na većoj vozačkoj kulturi, umjerenijoj vožnji i obveznom nošenju kacige, jer je među šestero nedavno poginulih troje bilo bez kacige. Potpuno je neprihvatljivo da je svaka druga osoba na motociklu bez kacige. Stanje je najgore u južnom dijelu Hrvatske, gdje se motocikli najviše i voze. Nažalost, edukacija na kratke staze malo može pomoći jer se neodgovorni na motociklima najviše plaše policije. Zbog toga je još više znakovita nesreća 17-godišnjakinje, koja je teško stradala vozeći se u prtljažniku (!) Opel Astre. Slomljena joj je vratna kralješnica te je helikopterom prebačena u Zagreb, u kliniku za traumatologiju.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 14 Svibanj 2009 )
Opširnije...
 
ALARMANTNO, U PRVIH PET MJESECI 12 POSTO VIŠE POGINULIH NA CESTAMA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 03 Lipanj 2008

Image

Do prvog lipnja u ovoj su godini na našim cestama poginule 252 osobe, što je 12 posto više nego u istom razdoblju prošle, kad je bilo 225 poginulih. U usporedbi sa 2006., kad smo na cestama izgubili 212 osoba, porast je čak 18,9 posto. Najgore je što se negativni trendovi pogoršavaju iz dana u dan - u svibnju je poginulo čak 60 osoba - 20 posto više nego prethodne godine (50). Sve to prolazi uz nepodnošljivu šutnju državnog vrha te se stječe dojam da smo se pomirili sa stanjem koje je gotovo katastrofalno.

Zadnja Promjena ( Utorak, 03 Lipanj 2008 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 37
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL