Auto Portal - Perom po asfaltu
Perom po asfaltu
KAKO SU NAMAGARČENI VLASNICI DIZELAŠA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 01 Prosinac 2007

Image
Izjednačavanje cijena Eurodiesela i Eurosupera 95 bilo je očekivano, jer je to trend u većini europskih zemalja. Proizvodna cijena goriva iznosi svega oko četvrtine prodajne cijene (tri četvrtine su davanja), pa nešto niža proizvodna cijena benzina ne utječe puno na konačnu cijenu. Važniji razlog, zbog kojeg se cijena izjednačava, a u nekim zemljama (Slovenija, Švicarska, Engleska...) dizelsko gorivo, je ekologija. Naime, dizelaši više opterećuju okoliš, posebice kancerogenim dušikovim oksidima i čađom. Utjecaj starosti i neispravnosti dizelskih automobila na otrovnost ispušnih plinova znatno je veća kod dizelskih, nego kod benzinskih automobila. Zbog toga je i logično da davanja na njihova goriva budu nešto veća nego kod benzinskih automobila.

Zadnja Promjena ( Utorak, 18 Prosinac 2007 )
Opširnije...
 
UPALJENA SVJETLA PO DANU SAMO NA DVOSMJERNIM CESTAMA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 19 Studeni 2007

Image
Koristi i štetnosti dnevne vožnje s upaljenih svjetlima treba analizirati cjelovito. Zbog toga, svojedobno, nisam bio zagovornik neselektivnog uvođenja te obveze, kao što sada nisam ni pristalica neselektivnog ukidanja. Ono što je dobro u austrijskim uvjetima, gdje su kultura vožnje, signalizacija i kvaliteta dvosmjernih prometnica neusporedivo bolji nego kod nas, ne mora biti korisno i na našim prometnicama.

Zadnja Promjena ( Utorak, 18 Prosinac 2007 )
Opširnije...
 
MARTINJE JE POUČAK KAKO UNAPRIJEDITI SIGURNOST PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 18 Studeni 2007

Image
Više puta sam naglašavao kako u Europi i svijetu ima dovoljno pozitivnih znanja i iskustva kako unaprijediti sigurnost u prometu. Treba ih samo htjeti i znati primijetiti. Još je važnije što ta znanja posjedujemo i sami, imamo dovoljno i 'alata i zanata' da bitno smanjimo rizike nesreća. To je najbolje pokazao protekli vikend, kad se slavilo Martinje. Tada se na cesti može očekivati višestruko više alkoholiziranih vozača, rizici teških nesreća lete u nebo, a nije nastradao nitko. To je posljedica sustavne i koordinirane akcije MUP-a, potpomognute svojevrsnom medijskom kampanjom. Policija je dobro uočila nastanak ekstremno rizičnih okolnosti. Mobilizirala je sve potencijale, a svoje akcije u kontroliranju i kažnjavanju prekršitelja višestruko najavila.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 19 Studeni 2007 )
Opširnije...
 
KINEZI SVE BLIŽE EUROPI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 04 Studeni 2007


U prošloj je godini proizvedeno više od 53 milijuna automobila, što je novi rekord u povijesti. Porast u usporedbi sa 2005. (51,5 milijuna) temelji se uglavnom na povećanju prodaje u delekoistočnim zemljema. Kina je sa 3,3 milijuna proizvedenih automobila pretekla Francusku te je došla na peto mjesto po prodaju: iza Japana, SAD-a, Njemačke i Koreje.

Zadnja Promjena ( Subota, 01 Prosinac 2007 )
Opširnije...
 
KOLIKO JOŠ TREBA MRTVIH DA POSTAVIMO BRKLJE? PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 04 Studeni 2007

Image
Pogibija 25-godišnjeg vojnog policajca, na kojeg je kod Bjelovara, u Alfi 145 naletio zahuktali vlak, na najgori je način aktualizirala problem desetaka opasnih pružnih prijelaza bez brklje. Koliko još treba mrtvih, kako bismo konačno došli pameti i riješili problem, koji ne traži ni velik trud, ni puno novca?

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 19 Studeni 2007 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 11 - 15 od 37
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL