Auto Portal - Perom po asfaltu
Perom po asfaltu
PRETJERANA SAMOUVJERENOST JE KOBNA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 31 Svibanj 2007

Image
Kad su u Audiju 1983., tri godine nakon uvođenja, analizirali utjecaj pogona Quattro na sigurnost, došli su do neočekivanih rezultata. Iako su modeli s pogonom 4x4 trebali biti sigurniji, jer raspodjela vučne sile na sve kotače smanjuje rizik nekontroliranog zanošenja, njihov se udio u teškim nesrećama nije smanjio. U sljedećem su se istraživanju, protiv svih zakona fizike, pokazali pogibeljnijima od klasičnih. Zaključak: povećavaju samouvjerenost vozača i potiču na nerazumnu vožnju. Drugi je razlog što dugo zadržavaju dinamičku stabilnost, a kad je izgube, gube je naglo, nepredvidivo i, u pravilu, nepovratno.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 19 Studeni 2007 )
Opširnije...
 
GRADSKE ULICE NE SMIJU POSTATI PISTE ZA MOTOCIKLISTE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 31 Svibanj 2007

Image
Bio je petak, malo iza 22 sata. Neobično toplo vrijeme za ovo doba godine na Vlašku je izmamilo mnoštvo naše mladosti. Odjednom zrak je proparao karakterističan zvuk zahuktalog Ducatija. Jureći prema centru, motociklist je blagi zavoj na križanju s Derenčinovom prošao nagnut za gotovo 45 stupnjeva, stručno izbacivši desno koljeno, kao da vozi Zagrebačkim zavojem na pisti u Grobniku. Iskustvo mi je govorilo da je prošao s najmanje 120 km/h. Srećom, sve je prošlo bez posljedica.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 19 Studeni 2007 )
Opširnije...
 
SPORTSKI AUTI POPUT DJEVOJAKA I ČOKOLADE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 31 Svibanj 2007

Image
Znanstvena studija, koju su proveo multidisciplinarni tim iz Detroita pokazala je da sportski automobili slično djeluju na mozak muškarca kao privlačna djevojka, čokolada i kokain. Za rezultate analize utjecaja oblika automobila na osjećaje kupca, do kojih se došlo skeniranjem i mjerenjem električnih polja u mozgu, već su zainteresirani Ferrari, Porsche, Jaguar, Aston Martin... To je potaklo razvoj nove marketinške i gospodarske discipline - neuromarketing, koja ima velike perspektive za uspjeh, ne samo u automobilskoj industriji. Istraživanja su pokazala da su za tržišni uspjeh važni utisci o automobilu, koje stičemo u prve tri sekunde.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 19 Studeni 2007 )
Opširnije...
 
SIGURNOST U 20 KORAKA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 31 Svibanj 2007

Image
Prošlog utorka, u zagrebačkom hotelu Antunović, održan je stručni skup "Sigurnost cestovnog prometa u Hrvatskoj" na kojem je predloženo 20 mjera koje bi broj teških nesreća i smrtno stradalih mogle smanjiti za 30 posto. Povod su crne brojke na našim cestama. U prvom tromjesečju na našim su cestama poginule 133 osobe, što je 12 osoba ili 10 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Samo je nastavljen crni niz, jer je tijekom prošle godine poginulo 614 osoba, što je 2,9 posto više nego u 2005.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 19 Studeni 2007 )
Opširnije...
 
ŠOKANTNI SPOTOVI NISU RJEŠENJE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 31 Svibanj 2007

Image
Jednostranost kojom su prije tri godine donesene izmjene Zakona o sigurnosti u prometu nisu ulijevale nadu da će se smanjiti broj unesrećenih na našim cestama. Zanemarivanje utjecaja prometnica, signalizacije, vozila, autoškola, prometne policije i resornih državnih službi te amnestiranje odgovornih za velike propuste u aktivnostima koje bitno utječu na sigurnost prometa, najavili su ono što se sada dogodilo. U protekle tri godine, na najvažnijoj prometnoj poveznici Hrvatske, u promet je pušteno više od 300 km suvremenih autocesta. Rizici nesreća na takvim prometnicama, u usporedbi s državnim i lokalnim cestama, smanjuju se tri do četiri puta. U istom razdoblju u promet je pušteno više od 200.000 suvremenih automobila, koji su prometno najaktivniji, a sličan broj starih vozila, koja ne zadovoljavaju ni minimalne sigurnosne standarde povučeno je s naših cesta.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 19 Studeni 2007 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 21 - 25 od 37
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL