Auto Portal - Pravni stručnjak
Pravni stručnjak
TKO ĆE MI PLATITI ŠTETU IZAZVANU RUPOM NA CESTI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 02 Siječanj 2011

Image

Zbog nesanirane rupe u kamenom pločniku, u koju je upao prednji kotač mog vozila, došlo je do oštećenja krajnika spone i amortizera. Tko odgovara za štetu i kako je mogu naplatiti?

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Siječanj 2011 )
Opširnije...
 
IMAM LI PRAVO NA RENT-A-CAR DOK JE SLUŽBENI AUTO NA POPRAVKU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010

Image

Djelatnik moje tvrtke, dok je vozilom u vlasništvu tvrtke išao na poslovni sastanak, imao je prometnu nesreću, koju je skrivio drugi vozač. Kako će se popravak, zbog nedostatka rezervnih dijelova, odužiti još tri tjedna, zanima me mogu li uzeti rent-a-car, na trošak krivca za nesreću, radi potrebe poslovanja?

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
NEMA ODŠTETE AKO STE SVJESNO SJELI U AUTO S PIJANCEM PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 28 Studeni 2010

Image

Nakon rođendanskog tuluma sjeo sam s prijateljem u auto, te smo doživjeli nesreću u kojoj se automobil više puta prevrnuo, a ja sam zadobio višestruke prijelome. Policija je za nesreću okrivila vozača, kojem je izmjereno 0,79 promila alkohola u krvi, a u izvješću je napisano da sam bio svjestan da sjedam u automobil s pijanim vozačem. Osiguranje mi zbog toga odbija isplatiti naknadu za ozljede, s istim obrazloženjem koje stoji u policijskom izvješću.

Zadnja Promjena ( Subota, 27 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
MOŽE LI ME POLICIJA KAZNITI ZBOG SNIMKE BRZE VOŽNJE NA YOUTUBEU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 21 Studeni 2010

Image

Na YouTubeu sam objavio snimke prebrze vožnje na motociklu, od prije pola godine. Prije nekoliko dana došao mi je optužni prijedlog i poziv za sud, u vezi te snimke, u kojem piše da sam u lipnju 2010. počinio prekršaje prebrze vožnje. Što mi savjetujete i što mi je činiti na sudu?

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 21 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
SMIJU LI ME KAZNITI, ZBOG VEZIVANJA POJASA ISPOD RAMENA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 06 Studeni 2010

Image

Budući da sam visok gotovo dva metra, držim ga ispod ramena, a ne na ramenu, jer mi smeta. Znam da to nije striktno po propisu, ali mislim da nije ni protiv propisa. Do sada zbog toga nisam imao nikakvih problema, ali me prošli tjedan zaustavio policajac te napisao kaznu od 500 kn, koju bih trebao platiti. Mogu li se žaliti ili tražiti da mi se kazna promijeni u opomenu?

Zadnja Promjena ( Subota, 06 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 118
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL