Auto Portal - Pravni stručnjak
Pravni stručnjak
PROTUPRAVNA ZAMJENA NOVČANE KAZNE ZATVORSKOM PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 15 Listopad 2010

Image

Zaprimio sam rješenje Prekršajnog suda, kojim mi je izrečena zamjena inovčane kazne temeljem pravomoćnog prekršajnog naloga za kaznu zatvora u trajanju od pet dana, iako nikada nisam zaprimio navedeni prekršajni nalog, niti sam sudjelovao u pravnom postupku. Što mogu učiniti?

Zadnja Promjena ( Petak, 15 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
OSIGURAVATELJ ZBOG ZASTARE NE SMIJE UMANJITI ODŠTETU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 27 Rujan 2010

Image

U ljeto 2007. imao sam prometnu nesreću. Presudu u svoju korist dobio sam u ožujku ove godine. Procijenjena je šteta 28.000 kn. Oba su vozila iz navedene prometne nesreće osigurana kod jednog osiguravatelja. Presuda nije pravomoćna, pa osiguranje priznaje samo 50 posto štete.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Rujan 2010 )
Opširnije...
 
NAKNADA ŠTETE ZA NAMJERNO ZAPALJENI SKUTER PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 22 Rujan 2010

Image

Tijekom noći netko mi je namjerno zapalio skuter, koji je bio propisno parkiran na ulici ispred kuće te uredno registriran. Šteta je totalna. Od koga mogu zatražiti odštetu?

Zadnja Promjena ( Srijeda, 22 Rujan 2010 )
Opširnije...
 
SVJESNO STE SJELI S PIJANCEM TE NEMATE PRAVO NA ODŠTETU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 15 Rujan 2010

Image

Teško sam ozlijeđen, vraćajući se iz noćnog provoda, u automobilu kojeg je vozio moj prijatelj, kojemu je policija izmjerila 0,95 promila alkohola. Osiguranje mi je odbilo isplatiti naknadu s obrazloženjem da sam bio upoznat da sjedam u automobil kojeg vozi alkoholizirana osoba te da sam zbog toga izravno kriv za ozljedu koju sam pretrpio. Je li osiguravateljska kuća u pravu?
 

Zadnja Promjena ( Subota, 27 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
OŠTEĆENIK TUŽI MENE, A IMAM POLICU OBVEZNOG OSIGURANJA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 25 Kolovoz 2010

Image

Oštećenik me tuži i od mene traži naknadu za štetu, zbog nesreće koju sam uzrokovao. Ima li pravo na to, jer moj auto je uredno osiguran?

Zadnja Promjena ( Utorak, 24 Kolovoz 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 6 - 10 od 118
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL