Auto Portal - Pravni stručnjak
Pravni stručnjak
OSUDILI ME NA ZATVOR, A NISAM DOBIO PREKRŠAJNI NALOG PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 02 Travanj 2010

Image
Objavljeno 2.4.2010. u 12:00 sati

Zaprimio sam rješenje Prekršajnog suda, kojim mi je izrečena zamjena novčane kazne zatvorskom, u trajanju od pet dana, temeljem pravomoćnog prekršajnog naloga, iako nikada nisam zaprimio navedeni prekršajni nalog, niti sam sudjelovao u postupku. Što mogu učiniti?

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 01 Travanj 2010 )
Opširnije...
 
OŠTEĆENIK SAMO OVJERAVA, A NE PLAĆA RAČUN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 05 Oľujak 2010

Image

Nesreću je skrivio drugi vozač, čiji će osiguravatelj platiti štetu. Servis traži da vlasnik oštećenog vozila, odnosno moja tvrtka, plati PDV, koji će mu naknadno biti vraćen. Međutim, moje knjigovodstvo kaže da bi mi se u tom slučaju PDV vratitio samo 70 posto, a 30 posto bih izgubio. Moje je pitanje: trebam li ja, koji nisam prouzročio nesreću, platiti PDV, kako bih preuzeo popravljeni auto, iako bi mi se potom vratilo samo 70 posto PDV-a? To mi je potpuno nelogično, zato i postavljam pitanje.

Zadnja Promjena ( Petak, 05 Oľujak 2010 )
Opširnije...
 
MOŽE LI OSIGURAVATELJ UMANJITI ODŠTETU NAKON POPRAVKA U PRIVATNOM ARANŽMANU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 01 Oľujak 2010

Image

Pročitala sam sve vaše savjete vezano za članke koji su vrlo slični mom problemu, no ipak bih zamolila za savjet, vezano za moj slučaj. Sudjelovala sam u prometnoj nezgodi, nakon čega mi osiguravatelj nudi odštetu umanjenu za 30 posto, zbog moje navodne suodgovornosti ('brzina vožnje'). Nakon toga ja odlazim na svako ročište suda, te je na zadnjem ročištu, uz angažiranje prometnog vještaka od strane suda, donesena presuda o mom oslobađanju od optužbe. Za prometnu nezgodu kriv je isključivo drugi sudionik. Odmah nakon nesreće u hitnoći sam popravila štetu na automobilu kod servisera (naime, putovala sam na posao iz Sesveta u Samobor, pa mi je popravak bio od izuzetne važnosti), ali nisam dobila (odnosno tražila) račun za popravak zbog jeftinije cijene te su u auto ugrađeni rabljeni li očuvani dijelovi.

Ponuda od osiguranja (umanjena za 30 posto) bila mi je potpuno čudna, jer su procijenili štetu oko 1000 kn nižu od one koju sam podmirila serviseru (10.100 kn). Ne znam je li bitno, ali procjenitelj je došao obaviti procjenu kod tog servisera, gdje je auto bio odšlepan odmah nakon nezgode. Moram priznati da mi je bilo sumnjivo to što se njihova ponuda skoro preklapala s cijenom servisera, no mislila sam da je to ipak u redu jer se radi o nagodbi. Nakon toga sam zatražila od ovlaštenog servisera da mi napravi ponudu na dijelove koji su oštećeni te dobivam iznos od oko 18.000 kn. Kako sam pročitala Vaše savjete da je osiguravatelj dužan nadoknaditi štetu i bez računa popravaka vozila te po cijeni novih dijelova (ako sam naravno ja to sve dobro shvatila) totalno sam zbunjena, jer mislim da me netko u toj cijeloj priči prevario i ne znam što tražiti od osiguravatelja u prigovoru kojeg im namjeravam poslati. Možete li me uputiti na neke Zakone o obveznim osiguranjima u prometu ili ZOO ili sudsku praksu na koje bih se mogla pozvati i tražiti svoja prava iz obveze koju su oni dužni izvršiti? Unaprijed hvala na odgovoru i lijepi pozdrav,

Zadnja Promjena ( Srijeda, 24 Veljača 2010 )
Opširnije...
 
ŠTETA 20.000 KN, OSIGURANJE ŽELI PLATITI 17.150 KN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 26 Veljača 2010

Image

Imao sam prometnu nesreću u kojoj nisam kriv jer se vozilo koje sam svojim autom udario nepropisno prestrojavalo. Vozač za kojeg ja smatram da je krvi odbio je to priznat te će sve završit u pravnom postupku. Auto ima kasko, a u osiguranju su rekli da će platiti popravak ako šteta bude do 17.150 kn. Auto je trenutno vrijednosti oko 35.000 kn, a u servisu mi je rečeno da je popravak 20.000 kn ali da mi za tih 17.150 kn mogu popravit auto. Koliko bi mi osiguranje isplatilo kada bih se išlo na totalnu štetu, što je također opcija i što mi je činiti?

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 25 Veljača 2010 )
Opširnije...
 
ODŠTETA ZA OZLJEDU ZBOG PADA S TRAKTORA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 22 Veljača 2010

Image

Vozio sam se na traktoru, koji nema ugrađeno sjedalo za suvozača te sam za vrijeme vožnje pao i ozlijedio se. Trebam li snositi dio suodgovornosti za vlastito ozljeđivanje zbog takvog načina vožnje?

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 21 Veljača 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 20 od 118
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL