Auto Portal - Pravni stručnjak
Pravni stručnjak
U NESREĆU BEZ KACIGE I DOZVOLE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 18 Veljača 2010

Image

Upravljajući motociklom bez vozačkog ispita i kacige doživio sam prometnu nesreću, koju je skrivilo drugo vozilo. Osiguravatelj tog vozila ističe prigovor moje suodgovornosti od 30 posto te želi proporcionalno sniziti odštetu. Je li to pravilno?

Zadnja Promjena ( Srijeda, 17 Veljača 2010 )
Opširnije...
 
NADOKNADA IZGUBLJENE DOBITI ZBOG OŠTEĆENJA POSLOVNOG VOZILA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 15 Veljača 2010

Image

Kao obrtniku za autoprijevozničku djelatnost nastala mi je šteta, jer mi odgovorni osiguravatelj drugog vozila, koje je skrivilo nesreću, nije u roku od četiri mjeseca od prometne nesreće isplatio naknadu štete pa zbog toga nisam bio u mogućnosti obavljati svoju registriranu djelatnost. Imam li pravo na naknadu izgubljene dobiti za navedeni period?

Zadnja Promjena ( Petak, 29 Siječanj 2010 )
Opširnije...
 
POVRAT NOVCA I ODŠTETA ZA KUPNJU UKRADENOG VOZILA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 12 Veljača 2010

Image

U dobroj vjeri kupio sam VW Passata 2.0 TDI, za kojeg se kasnije utvrdilo da je ukraden i policija mi ga je oduzela. Kako mogu nadoknaditi štetu, odnosno dobiti povrat novca za kupnju?

Zadnja Promjena ( Petak, 29 Siječanj 2010 )
Opširnije...
 
ODŠTETA PJEŠAKU KOJEG JE UDARILO VOZILO NA DESNOJ STRANI KOLNIKA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 05 Veljača 2010

Image

Dok sam pješačio kolnikom u naseljenom mjestu na kojem ne postoji pješački nogostup na mene je naletio automobil. Da li činjenica što sam se kretao desnom, a ne lijevom stranom kolnika kako to određuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama može imati utjecaja na moju suodgovornost za štetu?

Zadnja Promjena ( Petak, 05 Veljača 2010 )
Opširnije...
 
KAKO PJEŠAK OZLIJEĐEN NA ZEBRI MOŽE DOBITI PUNU NAKNADU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 01 Veljača 2010

Image

Dok sam, na zeleno svjetlo, prelazio pješački prijelaz, na mene je naletio automobil kojem je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu. Na mjestu nezgode nije bilo drugih svjedoka. Nakon što sam postavio odštetni zahtjev za naknadu neimovinske štete osiguravatelju vozila koje je skrivilo prometnu nezgodu, dobio sam ponudu na naknadu 50 posto štete. Osiguravatelj naime tvrdi da nije moguće utvrditi kome je bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Je li stav osiguravatelja ispravan?

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 31 Siječanj 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 21 - 25 od 118
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL