Auto Portal - Predstavljamo
Predstavljamo
PREDSTAVLJAMO VOLKSWAGEN SHARAN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 05 Travanj 2010
Image
Objavljeno 5.4.2010. u 10:00 sati

Za razliku od prvog modela, koji je bio blizanac s Ford Galaxyjem, novi je samosvojan i napravljen na produljenoj platformi budućeg Passata te pruža veliku prostranost i funkcionalnost, uz vozna svojstva i potrošnju limuzine. Nakon punih 15 godina, Volkswagenov monovolumen srednje klase dobiva nasljednika. To je potvrda da je bio uspješno koncipiran. Prvi je Sharan predstavljen u veljači 1995., kao tehnološki blizanac Ford Galaxyja. Dvije godine kasnije stigla je i španjolska verzija Seat Alhambra. Svi su se modeli proizvodili u Portugalu. U međuvremenu je raskinut poslovni 'brak' Forda i Volkswagena te je svatko krenuo svojim putem. Iz Kölna je 2005. stigao potpuno novi Galaxy, na temeljima novog Mondea, a Volkswagen uvodi Sharana druge generacije.

Zadnja Promjena ( Petak, 02 Travanj 2010 )
Opširnije...
 
PREDSTAVLJAMO NOVI JAGUAR XJ PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 16 Oľujak 2010
Image

Novi Jaguar XJ izuzetno je značajan za marku Jaguar. Mogli bismo reći da je XJ model za Jaguar, kao što Golf za Volkswagen. Toliki je značaj modela XJ na ugled i prestiž marke Jaguar. Novi XJ model donosi puno novoga što dosadašnji modeli nisu imali u tolikoj količini, prestiž, te impresivan i originalan oblik karoserije,. Doduše, prednji kraj je pomalo očekivanog modernog oblika i uobličen kao i ostali trenutačni Jaguarovi modeli. Veće iznenađenje je originalan oblik stražnjeg kraja XJ, koji jako odudara od tradicionalnih, mogli bismo reći i konzervativnih oblika po kojim smo do sada lako prepoznavali XJ model. Vjerujemo da dizajn djeluje svježe, atraktivno i originalno, te da će ga dosadašnji vlasnici XJ-a prihvatiti, te ga neće smatrati prejeftinim i konfekcijskim. Novi Jaguar XJ dugačak je 5,12 metara i ima međuosovinski razmak od 3 metra. Šef dizajna Jaguara, Ian Callum, opisuje novi XJ kao: ‘potpuno modernom interpretacijom klasičnih Jaguara’.
Zadnja Promjena ( Utorak, 23 Oľujak 2010 )
Opširnije...
 
PREDSTAVLJAMO NOVI VOLVO S60 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 14 Veljača 2010

Image

Novi Volvo S60 imati će svjetsku premijeru 2. ožujka 2010. godine na Salonu automobila u Ženevi. Novi Volvo S60 ulazi u jedan od najzahtjevnijih automobilskih segmenata. Volvo je S60 konstruirao tako da je to po mnogima najdinamičniji Volvo svih vremena, a njegov inovativni Pedestrian Detection sustav s Full Auto Brake funkcijom ponovo pomiče granice sigurnosti. 'Sportski dizajn obećava na vizualnom planu visoke vozne karakteristike. Budite uvjereni da će novi S60 u potpunosti ispuniti navedeno obećanje. Njegove vozne mogućnosti bolje su od bilo kojeg dosadašnjeg Volvo modela. Uz to, inovativna tehnologija tu je da vam pomogne postati još bolji i sigurniji vozač', ističe Stephen Odell, predsjednik Volvo Cars.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 18 Veljača 2010 )
Opširnije...
 
PREDSTAVLJAMO NOVA MAZDA 5 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 06 Veljača 2010

Image

Bočna klizna vrata postaju formula uspjeha. To je najprije poentirao Kangoo, potom i Berlingo & Partner, a i (doduše neuspješan) Peugeot 1007. Prvi se pamte, a prvi kompaktni monovolumen s bočnim kliznim vratima je Mazda 5, predstavljena krajem 2004. Tada je zamijenila Premacy, koji se proizvodio od 1999. Prezentacija druge generacija ‘petice’ iz Hiroshime očekuje se u ožujku, na autosalonu u Ženevi. Sve bitno i dobro, prvenstveno koncepcija s tri reda sjedala i stražnjim ‘šiber’ vratima, neće se mijenjati. To se odnosi i na koncepciju uranjanja sjedala u podnicu, naravno i na visoku kvalitetu. Na prvi se pogled uočava atraktivniji ‘zoom-zoom’ stil, s prednjim dijelom u stilu novih modela 3 i 6. Novost su razvučena stražnja svjetla, koja se protežu i na dio boka. Nova je ‘petica’ dugačka 453,5, široka 181 i visoka 161,5 centimetara. Rastegnuta je za tri, proširena za pet i snižena za centimetar. Uz znatno atraktivniji stil, koji poboljšava aerodinamiku i osigurava bolje performanse uz nižu potrošnju, u oči upada valovito udubljenje na boku. Ima dvostruku funkciju: povećava atraktivnost i čvrstoću limenih ploha. Kokpit je vrlo sličan kao u modelima 3 i 5, a svaki detalj pokazuje prvoklasnu japansku izvedbu i pedantnost.

Zadnja Promjena ( Petak, 05 Veljača 2010 )
Opširnije...
 
NOVI CITROËN C3 DRUGE GENERACIJE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 08 Siječanj 2010

Image

Nasljednik jednako popularnog modela Citroen Saxo puni svoju sedmu godinu, pa je poslije 2002. kada je Citroen C3 lansiran vrijeme za drugu genearaciju modela Citroena C3 koji je premijerno pr3edstavljen na ovogodipšnjemjesenskom slaonu automobila u Frnakfurtu, a čija prodaja u Francuskoj počinje ovih dana, a u ostatku Europe počet će se prodavati od kraja siječnja 2010. godine. Novi Citroen C3 nastao je na istoj platformi kao i automobil Peugeot 207, tako da oba automobila imaju isti međuosovinski razmak.

Zadnja Promjena ( Petak, 08 Siječanj 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 11 - 15 od 83
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL