Auto Portal - Predstavljamo
Predstavljamo
TEST LJETNIH GUMA ADAC PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 02 Travanj 2009

Image

Njemački ADAC je za početak proljeća pripremio uobičajeni test ljetnih guma u dvije dimenzije: 185/60 R 14 H (do 210 km/h) i 205/55 R 14 W (do 270 km/h). Te dimenzije su najčešće na njemačkom tržištu, a u tabelama je dan poredak po kvaliteti testiranja, pri čemu je u ocjenjivanju što niža ocjena to bolja (i obrnuto), a da ne bi bilo zabune već tradicionalno stručnjaci ADAC-a daju i opisnu ocjenu u tabeli. Na ovom popisu ima nekih marki i modela guma koji se ne prodaju na hrvatskom tržištu, ali donosimo sve testirane modele zbog kompletnijeg pregleda

Izvor: ADAC
www.adac.de

Zadnja Promjena ( Utorak, 29 Rujan 2009 )
Opširnije...
 
PREDSTAVLJAMO MAZDA CX-7 REDIZAJN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 13 Oľujak 2009

Image

S modelom CX-7, Mazda je protresla europski SUV segment. To je crossover koji kombinira snagu i sportski dizajn s funkcionalnošću i udobnošću SUV-a u jednom jedinom zabavnom automobilu. Ako se tome doda dugačka lista serijske opreme, Mazda CX-7 postaje idealno vozilo za sportski i aktivni stil života. Razvijen na temelju hvaljenog koncepta MX-Crossport, prikazanog 2005. na Detroit Motor Showu, CX-7 prvo je predstavljen u proljeće 2007. godine u SAD-u, a potom krajem 2008. godine u Japanu. Od 2008. godine je u prodaji u Europi, dopunjujući rastući SUV segment, koji je od 2001. godine porastao za 108%. Mazdu CX-7 odlikuje sportski karakter koji naglašavaju veliki donji prorezi za zrak i mala gornja rešetka, ukovirena upečatljivim linijama koje se podižu i idu preko poklopca motora. Time CX-7 dobiva snažan i sofisticirani izgled. Silhuetom dominira snažno nakošeno vjetrobransko staklo, koje je s nagibom od 66° sportskijeg izgleda nego na mnogim drugim sportskim automobilima. U kombinaciji s glatkom linijom krova, prema nazad uzdižućom bočnom linijom, naglašenim prednjim blatobranima i 18-inčnim aluminijskim naplacima s gumama dimenzija 235/60 R18, sve to Mazdi CX-7 daje agresivan izgled kao stvoren za dinamičnu vožnju. Sportki izgled nastavlja se i straga s dvije velike ispušne cijevi i okruglim svijetlima. Važniji detalji specifični za europsko tržište uključuju novodizajnirani prednji odbojnik, uređaj za automatsko pranje svjetala, prednja i stražnja svjetla za maglu te stražnje zastavice za zaštitu od blata.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 19 Oľujak 2009 )
Opširnije...
 
NISSAN CUBE U SVJETSKOM POHODU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 12 Oľujak 2009

Image
- novi Cube dolazi u Europu
- prostrana unutrašnjost stvorena jedinstvenim dizajnom
- dobra stražnja vidljivost zahvaljujući asimetričnoj karoseriji
- europske modele pokreću 1.5-litreni dizelski i 1.6-litreni benzinski motori
- europske isporuke kreću 2010. godine

Na japansko je tržište 2002. godine pušten u prodaju potpuno novi Nissan Cube druge generacije. Bio je prostraniji i snažniji te s većom ostakljenom površinom od prethodnika. Još važnije, s nekoliko je zatvorenijih kutova i zakrivljenih detalja vanjski Cubeov izgled postao kompaktniji i 'kockastiji'. Po svemu pravi japanski proizvod, novi je Cube poharao Tokio. Zabavan i praktičan automobilčić u kojem su se stopili šarm Godzille i dosjetljivost Mothre očarao je kupce. Nissan Cube ubrzo je stekao publiku izvan Japana – ne izravno, nego prilozima u modnim i automobilskim časopisima, na Internetu i video materijalima. Danas, više od desetljeća od prvog predstavljanja, s potpuno novim, pametnim, domišljatim, zabavnim, luckastim i iznimno funkcionalnim – ali i dalje posve kockastim - dizajnom, Nissan Cube treće generacije spreman je da iduće godine krene na svjetska tržišta.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 11 Oľujak 2009 )
Opširnije...
 
SA HYUNDAI i30 CW DO ŽENEVE I NATRAG (2. DIO) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 12 Oľujak 2009

Image

Poslije prohodanih nekoliko kilometara na auto-salonu u dva dana i prespavanih dvije noći, te vožnje po gradskoj gužvi sa tekućim prometom u Ženevi, spremili smo sve stvari i krenuli natrag kući. Da, samo podsjetimo. Po dolasku u Ženevu putno računalo pokazalo je da smo imali brzinski prosjek od visokih 124 km/h i prosječnu potrošnju od 6,2 l/100 km. Zadnji put smo napunili rezervoar u Sloveniji i od tada prošli 740 km, a još imamo više od četvrt rezervoara, što nam ponovno donosi velik osmjeh. Putno računalo pokazuje da imamo još goriva za 165 kilometara, dakle 'tankirat' ćemo u Francuskoj.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 11 Oľujak 2009 )
Opširnije...
 
PREDSTAVLJAMO TOYOTA YARIS MODEL 2009 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 11 Oľujak 2009

Image

Toyota Yaris prvi je put predstavljena 1999. godine. Yaris je Toyotin najbolje prodavani model u Europi te je postavljen u samu sredinu jako konkurentnog B segmenta za koji se očekuje rast od 3% u slijedeće tri godine (do 2011.). Od predstavljanja 2005. godine, druga generacija modela Yaris je pomogla Toyoti da poveća prodaju i da dodatno poveća Toyotin udio na tržištu u B segmentu (predviđeni udio u 2008. je 5,4%, što je povećanje sa 5,1% u 2005.). Yaris je imao jedinstveni životni ciklus, sa stalno rastućom godišnjom prodajom od 135.300 komada 1999. godine do impresivnih 267.100 u 2007. godini (i planiranih 246.000 komada za 2008.). Osim što je najbolje prodavani model ove kompanije u Europi, Yaris predstavlja četvrtinu Toyotine godišnje prodaje automobila na Kontinentu. Ukupno, od trenutka predstavljanja, u Europi je prodano 2,1 milijuna komada.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 19 Oľujak 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 21 - 25 od 83
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL