Auto Portal - Predstavljamo
Predstavljamo
PREDSTAVLJAMO NOVA TOYOTA AVENSIS PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 28 Listopad 2008

Image

Toyota je predstavila treću generaciju Avensisa. Bilo je krajnje vrijeme, jer se dolaskom Citroëna C5, Mazde 6, Honde Accord, Opel Insignije i Škode Superb, uz već etablirane modele VW Passat i Ford Mondeo, konkurencija užarila do usijanja. Da se podsjetimo, ovo je treća generacija Avensisa. Prvi je predstavljen 1998., kad je zamijenio uspješan model Carina. Drugi je stigao 2003. te je, unatoč nesumnjivim kvalitetama, postigao prosječan uspjeh na tržištu. Razlog je bio u neuvjerljivom dizajnu. Zbog toga je atraktivniji stil i otmjenija izvedba bio jedan od prioriteta pri dizajniranju novog modela i Toyotinim stručnjacima treba čestitati ne dobrom uspjehu. Malo zbunjuje činjenica da je Avensis zadržao međuosovinski razmak od 270 cm, najmanji u klasi. Platforma je ipak nova, što se vidi po povećanju traga kotača za 3,5 cm sprijeda i 4 cm straga. Time su poboljšana vozna svojstva.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 27 Listopad 2008 )
Opširnije...
 
AUTOPLIN I CHEVROLET LACETTI 1,6 LPG ELITE plus PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 26 Listopad 2008

Image

Iskoristili smo dugačak test od 3.000 kilometara automobilom Chevrolet Lacetti 1,6 s ugrađenom plinskom instalacijom na LPG autoplin kako bismo pokazali koliko je takav automobil jeftinije voziti i zauvijek otklonili vječno pitanje: Autoplin, da ili ne? Na putovanju dugom 2.852 km od Zagreba do Pariza i natrag do Zagreba vozili smo tako da smo pola kilometara vozili na Eurosuper 95, a drugu polovicu na LPG (autoplin). Na cijelom putovanju smo potrošili 118 litara benzina i 133 litre autoplina (LPG). Vjerujemo da su podaci o prosječnoj potrošnji ipak najinteresantniji.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 27 Listopad 2008 )
Opširnije...
 
BRILLIANCE BS4 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 20 Listopad 2008
Image

Kinezi su konačno krenuli u ozbiljniji pohod na europsko tržište. Nakon limuzine visoke srednje klase Brilliance BS6, ponudili su nešto manji BS4. Ako mislite da je to bilo kakav proizvod, varate se. Elegantnu limuzinu srednje klase, dugačku 465 i široku 180 cm dizajnirao je (uspješno!) Pininfarina, a uspod dobro uglancanog lima krije se dorađena izvedba prethodnog Mitsubishi Lancera. Kosooki stratezi dobro su shvatili kako je i ime važno te im treba odati priznanje na izvrsnom nazivu branda Brilliance, a i oznaka modela ne zvuči loše. Iako njemački testni vozači (prodaja će najprije početi na najzahtjevnijem njemačkom tržištu) ističu kako mjestimice ima nedorađenosti i nepreciznosti, opća je izvedba ugodno iznenađenje. Pogotovo za veliku limuzinu, koja stoji manje od 16.000 eura (u Njemačkoj). BS4 djeluje skladno i ugodno, a i solidno, što potvrđuje i masa od 1,5 tona. Kako bi se povećala otpornost na udar (opomena je bila samo jedna Euro-NCAP zvjezdica, koju je osvojio BS6), prednje ‘mulde’ motkama su povezane s prednjim dijelom karoserije. Procjenjuje se da BS4 neće osvojiti više od tri zvjezdice, ali za ovakav auto to i nije loše.
Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Listopad 2008 )
Opširnije...
 
CHEVROLET CRUZE DOLAZI U PRODAJU U OŽUJKU 2009. PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 19 Listopad 2008

Image

Dizajn Chevroleta Cruze, dinamičnog 'četverovratnog kupea' postavlja nove standarde među kompaktnim automobilima. Cruze će se početi prodavati u Europi od ožujka 2009., a predstavlja redefiniciju tradicionalne limuzine, predstavljajući Chevroletovu novu globalnu dizajnersku filozofiju koja će postati karakteristična za sve nove proizvode sa zlatnom leptir-mašnom. Ostale karakteristične dizajnerske teme uključuju spušten prednji dio, prepoznatljivu konkavnu liniju ramena te raspored unutrašnjosti s tzv. 'dvostrukim cockpitom' koji je tipičan za Chevy. Posve novi Chevrolet Cruze prvi put je predstavljen javnosti na Pariškom sajmu automobila, a postavlja nove standarde u dizajnu i kvaliteti izrade u europskom segmentu kompaktnih osobnih automobila.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 19 Listopad 2008 )
Opširnije...
 
NOVA LANCIA DELTA PREDSTAVLJAMO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 10 Listopad 2008
Image

Delta je povijesni naziv koji predstavlja ikonu u Lancinoj povijesti, ali i matematički simbol koji se zalaže za promjenu i napredak. Delta je univerzalna mjera razlike, teži prema savršenstvu pomicajući prethodna ograničenja. U tom smislu, Lancia Delta je prvi automobil koji predstavlja novu Lancia filozofiju - originalnost i jedinstvenost. Prvi razvojni pomak bio je uskladiti sposobnosti tradicionalne elegancije Lancie sa originalnim arhitektonskim značajkama koje sjedinjuju temperament sportskog automobila sa luksuzom u unutrašnjosti po prvi put. Delta nudi izvanrednu prostranost u svojoj kategoriji (osovinski razmak od 2,7 metara pokazuje da je automobil impozantnih dimenzija: 4,5 metara dugačak, 1,8 metara širok i 1,5 metara visok. Nova Delta, dizajnirana od strane Lancia Style Centre sa impozantnom maskom motora, jedan od zaštitnih znakova branda. Prednji kraj je dizajniran više dinamično sa velikodušnim nižim ulazom zraka koji govori o količini temperamenta Deltinih motora. Inovativna prednja svjetla su odabrana da naglase sportski, high-tech izgled modela, koji je poboljšan sa redom LED dioda na donjem profilu. Ista dinamičnost je vidljiva i sa strane automobila, gdje je glavna tema veliki pojas linija i stražnji trapezoid u obliku stupa pružajući podršku za Granluce krov. I konačno, tehnologija rezanje-ruba je evidentna i straga, gdje visoka stražnja LED-svjetla naglašavaju eleganciju Lancia Delte.
Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 13 Listopad 2008 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 36 - 40 od 83
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL