Auto Portal - Promašeni
Promašeni
PORSCHE 928, SAVRŠENI GUBITNIK I SKUPI PROMAŠAJ PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 25 Prosinac 2010

Image

Potkraj šezdesetih nad automobilsku se industriju nadvio crni oblak. Oblak američkih sigurnosnih propisa, uzrokovan knjigom Ralpha Nadera 'Nesiguran pri svakoj brzini'. Činilo se da se svakodnevno propisuju nove, strože sigurnosne norme i propisi, pa su proizvođači automobila uspaničeno reagirali ne samo na one donesene, nego i na one koje su, vjerovali su, sljedeći na redu. Svi su, primjerice, bili uvjereni kako će kabrioleti ubrzo biti zabranjeni, pa je razvoj tog tipa automobila gotovo zaustavljene sve do devedesetih. Kako se Naderova knjiga u najvećoj mjeri odnosila na zloglasni Chevrolet Corvair, postojala je realna bojazan da će jedna od stvari koje će zakonodavci izričito zabraniti biti i motor smješten straga. Gotovo su svi proizvođači koji su ih još imali u ponudi, pa čak i tvrdokorni Volkswagen, u strahu počeli ubrzano raditi na novim generacijama automobila konvencionalnije koncepcije. No niti jedan proizvođač ne bi bio u takvim problemima da je došlo do izglasavanja tog zakona kao Porsche, koji u ponudi uopće nije imao modele kojima motor nije bio iza stražnje osovine.

Zadnja Promjena ( Petak, 24 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL