Auto Portal - Rabljeni
Rabljeni
RABLJENI PEUGEOT 407 2.0 HDI XT PACK (2007. - 82.000 KM) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 29 Studeni 2010
Image

Nekada su Peugeoti, posebice 204 i 404, bilo pojam kvalitete i udobnosti. Danas ih krasi elegancija, udobnost je ostala, postali su znatno sigurniji i čvršći, ali kvaliteta tako-tako. Takav je barem osjećaj i stav u automobilskoj branši na našem tržištu, premda je Peugeot 407, koji je sredinom 2004. zamijenio model 406. Francuska limuzina tada je, na prvu loptu, oduševila dizajnom i komforom, a potom se shvatilo da je to, uz to i, nakon Ford Mondea, najmasivnija limuzina srednje klase. U dizelskoj verziji 2.0 HDI teži 1650 kg, što dovoljno pokazuje koliko je solidan. S jedne strane to nije preporuka za temperament i okretnost i zbog toge se neki kupci žale na početnu tromost, ali s druge pokazuje da se radi o solidnoj izvedbi. Testni je model, s dvolitrenim dizelašem od 140 KS i bogatim paketom opreme XT Pack, najpreporučljiviji model u ponudi, a dizelaši su, općenito preporučljiviji od benzinaca.
Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 06 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
TEST RABLJENOG RENAULT LAGUNA 1.9 DCI EXPRESSION (2005. - 72.000 KM) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 08 Listopad 2010

Image

Renault Laguna se u sve dosadašnje tri generacije nije proslavila na tržištu, jer u toj klasi kupci najčešće biraju Passata, Vectru (odnosno Insigniju) i Mondeo. Čak je i Peugeot 407 bio uspješniji na našem tržištu. Inače,, a kad se odlučuju za karavanski Renault, kupuju Megane. To ne znači da produžena Laguna nije dobar automobil. Dapače, posebice u kombinaciji s common-rail dizelašem 1.9 dCi i ako je bila u dobrim rukama, kao testni model. Dobro se podsjetiti, prva je Laguna predstavljena je u prosincu 1993., kao zamjena za neuspješan model 21. U seriji Renaultovih limuzina srednje klase prethodili su mu modeli 18 (1978.) i 12 (1968.). Na našem tržištu Lagune uživaju prosječan ugled, a dijele sudbinu svih francuskih auta, koji su u nižoj klasi izvrsni, u kompaktnoj solidni, a iznad toga nikakav. Model druge generacije predstavljen je na jesen 2000., a prije tri godine stigao je i model treće generacije. Njegov uspjeh najbolje procjenjuje činjenica da ih ne viđamo na cestama.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 14 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
TEST RABLJENOG HONDA CIVIC 1.6 VTEC SPORT (2003., 120.000 km) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 05 Siječanj 2010

Image

Honda Civic je uz Toyotu Corollu i Mazdu 3 (odnosno 323) ne samo najkvalitetniji kompaktni automobil, nego i jedan od najkvalitetnijih na tržištu. Zbog toga je to jedan od rijetkih automobila u klasi koji postižu istu, ili čak i višu cijenu od Golfa. Model sedme generacije, koji se proizvodio od 2001. do 2006. (prvi je model napravljen 1972.) nije dizajnersko remek djelo, ali se pokazao vrlo kvalitetnim i pouzdanim. Hondini su motori poznati po visokoj trajnosti, čak i ako ih se vozi sportski. Vlasnik je u nepunih šest godina prešao 120.000 km te osim za redovito održavanje nije imao drugih troškova. Osnovni benzinski modeli 1.4 i 1.6 je i najpreporučljiviji kod kupnje rabljenih, jer je smirene i malo opterećene izvedbe. Takvi primjerci, uz normalno održavanje, bez problema prelaze 300.000 i više kilometara. Umjerena snaga dobra je preporuka i radi stanja cjelokupnog prijenosnog mehanizma, od spojke do homokinetičkih zglobova. Problem je što takve automobile često voze osobe sklone brzoj vožnji, a to treba provjeriti temeljitim pregledom.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 04 Siječanj 2010 )
Opširnije...
 
TEST RABLJENI FORD FOCUS 1.6 TI-VCT SPORT (2007., 20.000 KM) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 09 Prosinac 2009

Image

Focus ima sve što se podrazumijeva pod 'njemačkom kvalitetom', prostran je i izdržljiv, a osjetno jeftiniji od Golfa. Nositelj titule 'europskog automobila 1999. godine', naslijedio je slavnog Escorta, što je dobra preporuka. Taj je auto dva desetljeća bio uz bok legendarnom Opel Kadettu, a od 1974. i Golfu. Bio je sinonim za kvalitetu i pouzdanost, što su mnogi tumačili jednostavnom konstatacijom - Ford je Ford. Nažalost, ta je tvrtka izgubila velik dio svojih pozicija na našem tržištu, dijelom zbog dominacije Opela i Volkswagena, a dijelom i zbog slabe poslovne organizacije.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 13 Prosinac 2009 )
Opširnije...
 
TEST RABLJENI RENAULT MEGANE 1.6 16V SEDAN (2004., 61.000 km) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 14 Rujan 2009

Image

Megane je, uz Astru i Golf, najprodavaniji model kompaktne klase, što znači da su kupci uglavnom zadovoljni. Nije pouzdan kao Corolla, niti čvrst poput Golfa (iako je sigurniji u sudaru), ali u svemu bitnome je vrlo dobar. Cijene na tržištu rabljenih nisu pretjerane te se u pravilu isplati, naravno ako je bio u dobrim rukama i ako se redovito održavan. Nešto je manje postojan i prije se razdrma od njemačkih auta i zbog toga je preporučljiv temeljit pregled prije kupnje. Megane je 1995. zamijenio 19-icu, a donedavno aktualni model druge generacije predstavljen je 2002. i proizvodio se do ljeta prošle godine, kad ga je zamijenio model treće generacije. Mnogi bi stavili ruku u vatru da je manje kvalitetan od prvoga. No, to je samo privid, zbog mnogo plastike i početnih problema s elektroničkom karticom za paljenje motora.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 14 Rujan 2009 )
Opširnije...
 
Nemate dopuštenje za pregled.
Morate se prijaviti na stranicu.
Nemate dopuštenje za pregled.
Morate se prijaviti na stranicu.
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL