Auto Portal - Rabljeni
Rabljeni
RENAULT THALIA 1.4 RT (2001., 149.000 KM) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 06 Veljača 2009

Image

Ono što je danas Dacia Logan, donedavno je bila Renault Thalia - produžena verzija Clija druge generacije, koja se proizvodi u Turskoj, a predstavljena je 2001. Proizvodnja u Turskoj nije bila mana, jer je kvaliteta ostala potpuno na razini Renaulta, a radi se o razmjerno jednostavnoj i provjerenoj mehanici, na kojoj se nema što pokvariti. Thalia je, usto, jedan od 'Posljednjih Mohikanaca', koji se, većim dijelom (ako izuzmemo ubrizgavanje i servouređaj volana) mogu popravljati po sustavu 'uradi sam'. To je dobrodošla vrlina za kupce koji za malo novca žele kupiti automobil prihvatljivih svojstava.

Zadnja Promjena ( Petak, 06 Veljača 2009 )
Opširnije...
 
OPEL VECTRA 1.6 16V CD (1997. - 162.000 KM) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 09 Siječanj 2009

Image

Vectra B, druga generacija Opelove limuzine srednje klase, koja je predstavljena u rujnu 1995., a proizvodila se do početka 2002., nije se proslavila kvalitetom i pouzdanošću. To se posebice odnosi na modele iz prve dvije godine, no vlasnik testnog modela koji je prešao 162.000 km, uglavnom je bio zadovoljan. Redovito ga je održavao i osim osnovnih stvari, izmijenio je lamelu spojke, diskove i prednje krajnike te dvaput ispušni sustav. Ostalo je uglavnom dobro i kad se u obzir uzme prijeđena kilometraža, to i ne izgleda loše. Najvažnije je što je limarija vrlo dobra (kao kod svih njemačkih automobila) i nema vidljivih tragova hrđe, a to je za rabljene automobile najvažnije. Zanimljivo je da servouređaj upravljača sa zupčastom letvom, koji je boljka ovog modela (posebice iz prvih serija) nije stvarao probleme. No i kod Vectre, kao i kod većine modela starijih od deset godina važno je kakvo je održavanje i to je glavni razlog razmjerno dobrog iskustva s autom, na koji na prvi pogled izgleda lošijim nego što stvarno jest,

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 08 Siječanj 2009 )
Opširnije...
 
RABLJENI OPEL ASTRA 1.9 CDTI ENJOY (2005., 21.000 KM) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 15 Listopad 2008

Image

Kompakt iz Rüsselsheima tradicionalno je jedan od najprodavanijih automobila na našem tržištu i najveći protivnik Golfa. Posljednja, treća generacija uspješnija je od dosadašnjih, a Astra je više od godine, gotovo neprestano, najprodavaniji model na našem tržištu. Za uspjeh su podjednako zaslužni novi i stari model, kakav smo testirali (prodaje se paralelno s novim, s oznakom Classic), a stiže s proizvodnih traka iz poljskih pogona iz Gliwica. Tako je bilo i u prethodnom ciklusu, kad su se zajedno nudile Astre prve i druge generacije. Kupci su uvijek u pravu - dakle, Astra nudi najviše za uložen novac, iako je konkurencija sve oštrija. Astra Classic i dalje nudi izvrstan omjer plaćenog i dobivenog, jer kupce je, na duži rok teško prevariti. A ovaj je model stabilno na vrhu prodaje u Hrvatskoj već četiri godine.. Sve to povoljno djeluje na vrijednost rabljenih primjeraka.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 16 Listopad 2008 )
Opširnije...
 
TEST RABLJENOG VOLKSWAGEN POLO CLASSIC 1.9 SDI (1999., 185.500 KM) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 11 Rujan 2008

Image

Polo Classic najmanja je limuzina s jakim 'brandom' te mnogi žale što se ne proizvodi u aktualnoj generaciji. Predstavljen je 1994. i proizvodio se do 2001. godine. Iako nikad nije bio u vrhu liste kvalitete i pouzdanosti (rezerviranom japanske modele), svaki detalj pokazuje Volkswagenovsku solidnost i čvrstoću. Po tome se, na automobilima starim devet godina, najbolje uočava razlika između njemačkih te francuskih ili talijanskih automobila. Polo prethodne serije imao je problema sa sitnicama, često neugodnim, poput sajle i lamele spojke. Dizelaši su se pokazali trajnijima od benzinaca, kod kojih su posebice ugroženi termoprekidači i brtvila glave. Testirali smo devet godina stari model 1.9 SDI, s direktnim ubrizgavanjem, ali bez turbopunjača, koji iz 1896 ccm razvija skromnih 68 KS pri 4200 o/min, uz okretni moment od 133 Nm pri 2600 o/min.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 11 Rujan 2008 )
Opširnije...
 
RENAULT TWINGO 1.2 16V (2003., 78.500 KM) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 28 Kolovoz 2008

Image

Najuspješniji gradski automobil na našim cestama predstavljen je u listopadu 1992. na salonu u Parizu. Bio je to prvi jednovolumenski automobil niže klase. Revolucionarna koncepcija je u malim gabaritima (343x163x142 cm) osigurala nevjerojatno puno prostora. Prva serija imala je karoseriju nedovoljne čvrstoće (sredinom 1993. na naslovnici Auto Bilda objavljena je slika smrskanog Twinga). Karoserija je odmah temeljito učvršćena, a potom još jednom u drugoj seriji iz 1996. Tada Twingo, umjesto klasičnog motora 1.3 sa 55 KS i bregastim vratilom u bloku, izvedenog iz motora zadnje 5-ice, dobiva moderan motor obujma 1149 ccm, snage 58,5 KS pri 5250 o/min i momenta 93 Nm pri 2500 o/min, koji se donedavno ugrađivao i u Clio, a danas pokreće osnovni model Twinga druge generacije.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 28 Kolovoz 2008 )
Opširnije...
 
Nemate dopuštenje za pregled.
Morate se prijaviti na stranicu.
Nemate dopuštenje za pregled.
Morate se prijaviti na stranicu.
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL