Auto Portal - Video
Video
STRAVIČAN BLISKI SUSRET BOLIDA BARRICHELLA I SCHUMACHERA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 01 Kolovoz 2010

Image

Barrichello u 61. krugu dostiže Schumija i pokušava ga preći, ali premda očito brži to mu uspjeva tek u 66. krugu, samo 4 kruga prije kraja. Na ciljnoj ravnini Barrichello se izbacuje u desnu stranu, a Schumacher neobazrivo, ali i izrazito opasno potiskuje bočno desno Barrichella prema betonskom zidu ciljne ravnine. Barrichello izbjegava kontakt s bolidom Schumachera, a promašio je betonski zid za doslovce milimetar. Stravičan prizor od kojeg se svim gledateljima sledila krv u žilama. Barrichello je preko radija poručio 'Schumacheru treba za ovo pokazati crnu zastavu, jer bilo je stravično!'.

Image

Očigledno frustrirani Schumi slabim rezultatima, kada ga prelaze lakoćom i vozači bolida iz sredine poretka, reagirao je na Barrichella krajnje neprofesionalno i nepromišljeno, jer ova situacija je mogla završiti tragično. Istog su mišljenja i suci koji su ga prijavili i poručili da će kaznu Schumacheru objaviti poslije završetka utrke. Bio je to potez Schumachera koji mu nikako ne služi na čast i zaslužio je drakonsku kaznu. Michael Schumacher kažnjen je tako da će utrku za VN Belgije startati s 10 mjesta niže od rezultata koji ostvari na kvalifikacijama.

 

(dvk)

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 14 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
VIDEO BMW M3 BAVARSKA TRICA U TOPGUN VERZIJI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 30 Srpanj 2010

Image

Prije točno 25 godina BMW je predstavio top-gun verziju serije 3, modelM3. Bio je to prvi, tvornički frizirani model iz Münchena, kojeg su vjerni ljubitelji dugo čekali (doduše, prvi su tržišni model trebali pričekati još devet mjeseci). Do tada su bile dostupne samo frizirane verzije, u režiji privatnih tunera, poput Alpine, koja se posebice proslavila u legendarnom modelu 2002 (od 1968. do 1975.) te prve serije 3 (od 1975. do 1982.).

Image

Bila je to sportska verzija slavne ‘kockice’ E30, u verziji s dvoja vrata, a 1989. je predstavljen i model Cabrio. Za uspjeh je zaslužna decentna optika, s prednjim i stražnjim spojlerima, 15-colnim alu naplacima i gumama 225/50 (tada je to bilo ultrasportski), većim ispušnim cijevima i sportskom unutrašnjošću, a za pogon se koristio četverocilindarski motor 2.3, navijen na 195 KS.

Image

M3 je uskoro doživio uspješnu sportsku karijeru, koju je okrunio brojnim pobjedama na europskim relijima i Grupi A sportskih automobila, DTM-u, 24 sata Nürburgringa, a 1987. je ostvario i pobjedu u svjetskom prvenstvu sportskih automobila WTCC. Bilo je predviđeno proizvesti 5000 primjeraka, a zbog velike popularnosti, do 1992. proizvedeno je više od 18.000 primjeraka M3, izvedenog iz BMW-a ’kockice’, serije E30. Sljedeći M3, na bazi serije E36, do 2000. je proizveden u 71.242 primjerka, a najsnažniji je bio opremljen rednim 6-cilindarskim motoromm 3.2 snage 321 KS.

Image

Treći M3, na bazi E46 proizvodio se od 2001. do 2006., u nakladi od 75.300 primjeraka, a najsnažniji je imao 343 KS. Aktualni model, na bazu serije E90, pokreće se motorom 4.0 V8 snage 420 KS, do stotke ubrzava za 4,9 sekundi, a najveća je brzina limitirana na 250 km/h (bez blokade postiže više od 310). Pogledajte 30 minuta atraktivnog video materijala.

Davor Kindy

Zadnja Promjena ( Srijeda, 28 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
VIDEO KAKO RADI WANKEL MOTOR PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 30 Srpanj 2010

Image

Pogledajte trodimenzionalnu 3D video ilustraciju koja na najbolji mogući naćin pokazuje na koji način funkcionira popularni Wankel motor s rotirajućim klipovima. Princip rada potpuno je jednak kao kod klipnog motora i odvija se u četiri takta. Trokutasti se klip ekscentrično okreće u komori nepravilnog elipsastog oblika i svaka stranica trokutastog klipa obavlja zaseban radni ciklus. U prvom taktu klip stvara podtlak u komori i usisava smjesu. Nakon što zatvori usisni kanal počinje drugi takt. Klip se približava rubu komore sabijajući smjesu dok se potpuno ne približi stjenci stvarajući dvije odvojene komore u koje su ugrađene po jedna svjećica. Tada počinje treći takt. Iskra pali smjesu i ona eksplodira zakrečući klipom. Radni takt traje dok rub klipa ne otvori ispušni kanal, kada počinje četvrti takt - ispuh.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Srijeda, 28 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
VIDEO PODIVLJALOG AUTOMOBILA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 29 Srpanj 2010

Image

TV producenti obožavaju jeftine i senzacionalističke sadržaje, a Internet je pun takvog sadržaja. Pod imenom ' Out of Control Drivers', što bi u prijevodu značilo 'Vozači bez kontrole' ima velik broj atraktivnih filmova, a dva takva donosimo ovom prillikom. Kada ćete ih pogledati, vjerujemo da ćete se složiti da ovi događaji koji su se odista desili spadaju u rubriku 'Vjerovali ili ne?'.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Srijeda, 28 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
VIDEO MARK WEBBER F1 RED BULL TRACK SIMULATION VN MAĐARSKE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 28 Srpanj 2010

Image

Dvanaesta utrka ovogodišnje sezone Formule 1 vozi se za VN Mađarske. Australski vozač Mark Webber u bolidu Red Bulla objašnjava na simulatoru kako se vozi utrka Formule 1na VN Mađarske u Hungaroringu. Na utrci vozače čeka krug staze dugačak 4400 metara i vozači moraju odvesti 70 krugova, što je ukupno 306 km. Staza na Hungaroringu ima 4 vrlo brzih ravnih dijelova, 3 spora zavoja, na raspolaganju je samo 1 mjesto za moguće pretjecanje, a najveća brzina bolida na ciljnoj ravnini je 315 km/h.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Srijeda, 28 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 50 od 306
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL