Auto Portal - Video
Video
VIDEO USPOREDNI TEST ALLSEASON GUME PROTIV ZIMSKIH GUMA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 26 Prosinac 2010

Image

Ovaj put izveden je usporedni test klasične zimske gume i all-season guma na istim automobilima. Usporedni test sastojao se u tome da vozila moraju iz mirovanja ubrzati i mjeri se vrijeme koje je potrebno da pređu udaljenost od 60 metara na podlozi koja je utabani snijeg. Pri tom je reakcija vozača izbjegnuta s više provedenih mjerenja. Provedeni usporedni test pokazao je da automobil sa zimskim gumama iz mirovanja ubrza te prvih 60 metara treba 8 sekundi, a jednako opremljeno vozilo, ali sa all-season gumama, trebalo je 11 sekundi. Očito je koliko više trakcije imaju zimske gume od all.-season guma.

Zadnja Promjena ( Subota, 25 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
RALLY ŠKODA 130LS PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 25 Prosinac 2010

Image
Stare Škode bile su odlične u rally utrkama, a pripremali su ih tvornički vozači u posebnom sportskom odjelu u Mladoj Boleslavi. NA ovom videu možete vidjeti kako i u slabijem automobilu se može biti brži u Škodi 130RS od daleko razvikanije rally Lancije, pa čak za 2 kruga sustignuti i prestignuti legendarni rally automobil Lancia Stratos. Kliknite na link i uživajte.

(kk)

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 23 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
VIDEO RALLY KARAMBOLI U 2010. GODINI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 22 Prosinac 2010

Image

Kraj godine svi koriste kako bi pogledali što su napravili u zadnjih godinu dana. Pogledajte ovaj video s kompilacijom ekstremnih nesreća na rallyju koje su se desile u ovogodišnjoj sezoni

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
VIDEO TEST ZIMSKE GUME PROTIV ALLSEASON I PROTIV LJETNIH GUMA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 17 Prosinac 2010

Image

Tijekom zime među vozačima se svake godine razbuktaju diskusije je li po zimi potrebno na kotače automobila staviti zimske gume ili je bolje rješenje imati cjelogodišnje all-season gume ili se može jednako sigurno i pouzdano voziti s ljetnim gumama. Proveden je usporedni test sva tri tipa automobilskih guma na ledu sklizališta, kako bi se osigurali jednaki uvjeti podloge, u ovom slučaju led po kojem se skliže klizaljkama. Korištena su tri ista automobila koji su se razlikovali samo po boji karoserije i guma koje su imali na kotačima. Usporedni test guma proveden je u tri discipline – ubrzanje, zaustavljanje i vožnja u zavoju. Pročitajte rezultate koji sami za sebe govore koja je guma na ledu najsigurnija.

Image

UBRZANJE:
Crveni automobil opremljen ljetnim gumama ubrzao je do pola klizališta i zakočio za 7,4 sekunde. Srebrni automobil opremljen all-season gumama istu radnju je obavio naravno kraće za 6,5 sekundi. Tamno plavi automobil sa zimskim gumama trebao je za istu radnju samo 4,5 sekunde.

ZAUSTAVLJANJE:
Mjeren je zaustavni put na ledu klizališta od brzine 16 km/h pa do potpunog zaustavljanja. Automobil s ljetnim gumama ima zaustavni put 14,33 metara, sa all-season gumama 12,14 metara, a sa zimskim gumama zaustavni put bio je samo 6,65 metara.

VOŽNJA U ZAVOJU:
Vozila su trebala odvesti zavoj pod 90 stupnjeva brzinom 16 km/h. Automobil s ljetnim gumama izgubio je trakciju već pri ulasku u zavoj i skoro produžio ravno, a uključena dinamička kontrola sigurnosti nije mogla previše pomoći. Automobil sa all-season gumama u istoj situaciji ponašao se puno bolje, ali trakciju su gume izgubile već sredinom zavoja, pa je vozilo opet izletjelo izvan zavoja i pored pomoći elektronike. Automobil sa zimskim gumama uspješno je odvezao zavoj bez gubitka trakcije i za razliku od prva dva vozila nije srušio nijedan kontrolni stožac koji je označavao zamišljeni rub zavoja.

Pogledajte i video s ovog testiranja:

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 23 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
VIDEO KAKO NASTAJE NOVA OPEL ASTRA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 16 Prosinac 2010
Image

Predstavljamo video film koji u samo 1 minuti i 50 sekundi, koliko traje, na zanimljiv način pokazuje kako se proizvodi nova Opel Astra u tvornici u gradu Gliwice u Poljskoj. Video počinje od role ravnog lima, a završava gotovim proizvodom kojeg susrećemo na cesti.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Srijeda, 15 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 6 - 10 od 306
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL