Auto Portal - Vijesti
Vijesti
NA MINUS 56 STUPNJEVA CELZIJUSA AUTOM PREKO ANTARKTIKA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 09 Siječanj 2011

Image

Organizirana je posebna automobilska ekspedicija prema Južnom polu. Ekspedicija je trajala od 10. studenog do 5. prosinca 2010. godine tijekom koje su četiri Toyota Hilux pickupa pokretana dizelskim motorom krenula na put dugačak 4600 km po Antarktiku od zrakoplovne baze Novo Air Base do Južnog pola i natrag. Putovanje u pick-up vozilima na temperaturama od minus 56 stupnjeva Celzijusa organizirao je Indian National Centre for Antarctic and Ocean Research (NCAOR) s ciljem istraživanja sastava leda, snijega, ledenjaka i stijena ispod zaleđene površine.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 21 Oľujak 2011 )
Opširnije...
 
VOLKSWAGEN POTPISUJE UGOVOR O PROIZVODNJI VOZILA U MALEZIJI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 09 Siječanj 2011

Image

Volkswagen koncern postupno povećava svoje aktivnosti u sjeveroistočnoj Aziji u okviru strategije gospodarskog rasta 2018. U prisutnosti premijera Malezije, Datuka Seri Najib Tun Razaka, Christian Klingler, član Upravnog odbora Volkswagen AG-a, s predstavnicima partnerske tvrtke 'DRB Hicom' potpisao je ugovor o lokalnoj montaži vozila. Za dugoročno priključenje malezijskog tržišta automobila se već od kraja 2011. treba početi proizvoditi model Passat. 'Priključenje tržišnog potencijala ASEAN-regije ima veliko značenje u dugoročnoj strategiji gospodarskog rasta Volkswagen koncerna', objasnio je Christian Klingler, predsjednik Upravnog odbora Volkswagen AG-a zadužen za područje prodaje i marketinga, u Kuala Lumpuru. Prema njegovim riječima, naročito malezijsko tržište automobila s preko 570.000 prodanih vozila u 2010. godini igra važnu ulogu u strateškim planovima koncerna. 'Iskoristit ćemo postojeće strukture i kapacitete u tvornici DRB Hicom u Pekanu kako bismo sustavno povećali našu prisutnost na tržištu budućnosti u Maleziji', kaže dalje Klingler.

Zadnja Promjena ( Subota, 08 Siječanj 2011 )
Opširnije...
 
VOLVO I POLESTAR ULAZE U WTTC PRVENSTVO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 08 Siječanj 2011

Image

Poznati vozač utrka Robert Dahlgren nastupit će na svjetskom touring prvenstvu (WTCC) sljedeće godine s automobilom kojim je već osvojio STCC prvenstvo, te na taj način pripremiti teren za službeni ulazak Volva u WTCC 2012. godine. Polestar Racing je službeni partner odjela Volvo Motorsport još od 1996. godine, a sada je i definitivno dobio zeleno svjetlo od Volva za puno sudjelovanje u sljedećoj sezoni svjetskog touring prvenstva (WTCC) s jednim automobilom i to Volvom C30 DRIVe za čijim će upravljaćem biti Robert Dahlgren. Inače, 'zeleni' C30 pogonjen je etanolom, i već sada je vidljivo da je to nedvojbeno najuspješniji trkaći automobil za Volvo svih vremena. Od svog pojavljivanja u 2008, odnosno u protekle dvije sezone STCC prvenstva, ovaj je automobil osvojio 70% svih pole pozicija, pobijedio na 40% utrka te osvojio dvije STCC titule.

Zadnja Promjena ( Subota, 08 Siječanj 2011 )
Opširnije...
 
CITROËN SPONZORIRA MUŠKI ODBOJKAŠKI KLUB ZAGREB PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 08 Siječanj 2011

Image

Citroen se odlučio uključiti u motiviranje mladih generacija u bavljenje sportom te uljepšati Novu 2011. godinu Muškom odbojkaškom klubu Zagreb i pokloniti im novi Citroen Jumper HDi 160. Muški odbojkaški klub Zagreb (MOK Zagreb) će Citroen Jumper koristiti za potrebe škole odbojke i mlade dobne kategorije MOK Zagreba (mladi kadeti, kadeti i juniori), koje nastupaju na regionalnom i državnom prvenstvu. Također, radi velikog broja kadetskih i juniorskih reprezentativaca koji igraju u klubu, Citroen Jumper će koristiti i juniorska reprezentacija Hrvatske.

Zadnja Promjena ( Subota, 08 Siječanj 2011 )
Opširnije...
 
MOGUĆA KRAĆA NEDOSTUPNOST AUTOPORTALA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 07 Siječanj 2011

Image

Poštovani čitatelji,
Obavještavamo Vas da naš informatički tim izvodi radove na našim dedicated serverima radi seljenja na drugi server i testiranja, pa možete očekivati da stranica www.autoportal.hr bude povremeno nedostupna ili s određenim smetnjama od petka 7.1. navečer do nedjelje 9.1. navečer. Zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se da vam ova mala poteškoća u čitanju našeg i vašeg www.autoportal.hr neće izazvati preveliku smetnju i neugodnost.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 09 Siječanj 2011 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 2898
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL