Auto Portal - Vijesti
Vijesti
AKTUALNA REPLIKA KACIGE MICHAELA SCHUMACHERA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 04 Siječanj 2011

Image

Od 2000. godine tvrtka Schuberth iz Magdeburga razvija i proizvodi vrhunske kacige za vozače Formule 1. Od sada je dostupna i replika aktualne kacige koju koristi ove F1 sezone Michael Schumacher u mjerilu 1:1. Kaciga se prodaje isključivo putem online trgovine na www.shop.schuberth.com. Schuberth nudi istu kacigu kao repliku, ali u mjerilu 1:2. Replika je u svim detaljima identična originalu, a korišteni su skoro isti materijali. Samo se materijal za noseću strukturu školjke kacige razlikuje od originalne. Dok je izvorna originalna kaciga koju nosi Michael Schumacher izrađena iz karbona, replika kacige je izgrađena iz stakloplastike. Kao i original, tako je i replika kacige ručno lakirana. Replika kacige s potpisom Michaela Schumachera prodaje se po cijeni od 2950 eura, Umanjena replika kacige u mjerilu 1:2 košta 94,90 eura.

Zadnja Promjena ( Utorak, 04 Siječanj 2011 )
Opširnije...
 
VISOKO ČETVRTO MJESTO ZA MARKU CHEVROLET U HRVATSKOJ PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 04 Siječanj 2011

Image

Prema podacima Promocije plus zaključno s 31. prosincem 2010. godine, Chevrolet je zauzeo visoko četvrto mjesto na prodajnoj ljestvici automobila s 3.182 registracije. Nakon velikog uspjeha i odličnog osmog mjesta u 2009., Chevrolet sigurno vozi naprijed. Prošle 2010. godine privukao je veliki broj novih kupaca te u odnosu na 2009. bilježi rast prodaje od 53,6 posto. Chevrolet je najprodavanija neeuropska marka i najbrže rastuća marka u Hrvatskoj. U zadnjih godinu dana ostvaruje rast tržišnog udjela od skoro 90 posto (2010.: 7,57%; 2009.: 4,07%). Rujan 2010. protekao je u znaku Chevroleta, prodano je 349 automobila s leptim mašnom čime je Chevrolet taj mjesec zasjao na vrhu prodajne ljestvice osobnih automobila. Spark je 2010., kao i prijašnjih godina, bio najtraženiji model u segmentu mini automobila. Najviše Chevroletovih kupaca u Hrvatskoj u 2010. odlučilo se za limuzinu Cruze, Chevroletov globalno najbolje prodavani model. Uspjehu su pridonijeli i Lacetti i Aveo koji se kao i Cruze cijelu godinu nalaze na listi dvadeset najprodavanijih modela u zemlji.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 03 Siječanj 2011 )
Opširnije...
 
ELEKTROMOBILOM OD ŠANGAJA DO PARIZA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 03 Siječanj 2011

Image

Elektromobili, odnosno električni automobili, sve su prisutniji u našem svakodnevnom životu. Francuski par Géraldine Gabin i Xavier Chevrin u skoro serijskom automobilu Citroën Berlingo Electrique ‘powered by Venturi’ prošao je više od 14.000 km na putu od Šangaja do Pariza. Korištene su normalne ceste, a s obzirom da nisu imali nikakvih tehničkih problema s vozilom, najviše glavobolje su imali s probušenim gumama zbog očajne kvalitete cesta u Aziji.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Siječanj 2011 )
Opširnije...
 
SRETNA NOVA 2011. GODINA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 31 Prosinac 2010

Image

Drage čitateljice i čitatelji!

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
HONDA CB 1000 R MALO, ALI ZNAČAJNO POBOLJŠANA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 31 Prosinac 2010

Image

Za sezonu 2011. Honda CB 1000 R dolazi sa nekoliko neznatnih promjena: masivniji aluminijski upravljač, novi far i dizajn u trobojnoj kombinaciji. No te male izmjene ne znače da CB 100 R ne vrijedi pobliže sagledati. Za pogon koristi četverocilindarski motor obujma 998 ccm, koji je dorađen s ciljem poboljšanja ubrzanja preko pojačavanja niskih okretaja. IACV (Intake Air Control Valve) pomaže održavanju oštre reakcije na gas pri niskim okretajima, osiguravajući uglađena ubrzanja, a hidraulična spojka pridonosi lagane i mekane promjene stupnjeva prijenosa. Prema navodima iz Honde, kombinacija optimiziranog odnosa mase i snage i poboljšana krivulja okretnog momenta, znači kako je Honda CB 1000 R sposobna isporučiti dinamične i zadovoljavajuće izljeve snage i ubrzanja iz svih područja okretaja. Dizajn ispušnog sustava dozvoljava maksimalne nagibe u zavoju, a u sklopu njega je i katalizator sa 300 ćelija. On u kombinaciji s progresivnim sustavom ubrizgavanja goriva osigurava minimalnu emisiju štetnih ispušnih plinova, što pak nimalo ne utječe na snažne i uglađene performanse motora.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 29 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 11 - 15 od 2898
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL