Auto Portal - Vijesti
Vijesti
NOVI SUZUKI GSX-R 600 JE LAKŠI, BRŽI I SNAŽNIJI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 29 Prosinac 2010

Image

Za 2011. godinu GSX-R 600 dolazi sa jednakim izmjenama kao i GSX-R 750, a one se očituju u: progresivnoj tehnologiji motora ispitanoj i dokazanoj kroz utrke, boljem isporučivanju snage, poboljšanom odazivu na gas, smanjenoj emisiji štetnih ispušnih plinova i do 10% smanjenoj potrošnji. Kompaktnije dimenzije omogućuju bolju agilnosti, a tome pridonosi i 9 kg manja masa u odnosu na prethodnika, pa je sada GSX-R 600 težak 187 kg. Tako je Suzuki zauzeo vodeće mjesto u supersport klasi po pitanju odnosa snage i mase. Kompaktniji i lakši okvir novim je dizajnom omogućio 15 mm kraći međuosovinski razmak koji je sada 1358 mm. Time je postignuto bolje centraliziranje mase vozača i agregata između kotača, skraćena je udaljenost između sjedala i upravljača, što pak vozaču olakšava svladavanje zavoja prilikom agresivnije vožnje. Stražnja vilica načinjena od aluminija također je olakšana, i to za 900 grama. Novi GSX-R 600 dobio je nove, laganije i izdržljivije kovane klipove koji su razvijeni i načinjeni istim metodama kakve se primjenjuju kod izrade dijelova za Moto GP motocikle, a svaki klip je 78 grama lakši nego prije.

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
TOP SAFETY PICK 2011 ZA GOLFA, JETTU, TIGUAN I TOUAREG PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 29 Prosinac 2010

Image

Volkswagen je na apsolutnom vrhu što se tiče sigurnosti: američki Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) je u ovoj godini istovremeno za šest Volkswagen modela dodijelio titulu 'TOP SAFETY PICK 2011'. Niti jedan drugi proizvođač automobila nije dobio više odlikovanja. U kompaktnoj klasi su se Jetta limuzina, Jetta Sport Wagen, Golf, Golf GTI i Tiguan (srednja klasa SUV) popeli na pobjedničko postolje. Touareg je jedini automobil iz više klase SUV koji je dobio odlikovanje. Prema mišljenju sjevernoameričkog ispitivača, sva Volkswagen vozila tijekom frontalnog, stražnjeg i bočnog sudara, kao i tijekom testa otpornosti krova, pružaju najveću moguću zaštitu putnika. Pored strukture karoserije se tijekom IIHS testa procjenjuju i serijski sustavi sigurnosti, kao što su ABS, ESP te zračni jastuci za glavu. TOP SAFETY PICK nagradu IIHS svake godine dodjeljuje vozilima koja se u dotičnom segmentu ističu posebno opsežnim mjerama na području aktivne i pasivne sigurnosti. Institut u Arlingtonu (Virginia), koji postoji od 1959. godine, provodi svoja istraživanja prema nalozima različitih osiguravajućih društava. Ove je godine odlikovano ukupno 66 modela vodećih proizvođača automobila.

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
MAHINDRA I REVA PRIPREMAJU NXR ZA AMERIČKO TRŽIŠTE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 29 Prosinac 2010

Image

Nakon što je indijska Mahindra odustala od posla s dobavljačima iz SAD-a, američki ljubitelji pick-upova ipak se nadaju da će Mahindra, inače poznata po vrlo dobrim pick-upovima, značajnije biti prisutna u SAD-u, jer je cijenom puno pristupačnija od pick-upova američkih proizvođača. Tvrtka Global Vehicles USA samo je jedna od većeg broja američkih tvrtki koje su ispale iz posla s Mahindrom. Prema pisanju nekoliko američkih novina proizvođač automobilskih elektropokretača Bannon Automotive LLC podnio je tužbu protiv tvrtke Reva Electric Car Company iz Bangalorea (Indija) i tvrtke Mahindra & Mahindra. Tvrtka Bannon Automotive LLC tvrdi da su obje indijske tvrtke prekinule postignuti dogovor kojim je Bannon Automotive LLC dobio ekskluzivna prava za proizvodnju i prodaju vozila u SAD-u.

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
VOLKSWAGEN PROIZVEO 111.111.111 VOZILO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 28 Prosinac 2010

Image

Marka Volkswagen završava godinu s posebnom obljetnicom proizvodnje: u matičnoj tvornici Wolfsburg s proizvodne trake je sišao 111.111.111. Volkswagen diljem svijeta. Jubilarno vozilo je Golf GTI boje shadow blue metallic. Priča o uspjehu Volkswagena se u nadolazećim godinama treba dosljedno nastaviti. 'Ova obljetnica proizvodnje je prije svega zasluga naših zaposlenika u proizvodnim jedinicama diljem svijeta. Potrebno je veliko inženjersko umijeće i dugogodišnji know-how na području proizvodnje, kako bi se proizvelo više od 111 milijuna vozila', rekao je Hubert Waltl, predsjednik Upravnog odbora marke Volkswagen zadužen za proizvodnju. 'Radni kolektiv Volkswagena diljem svijeta može biti ponosan na ovo postignuće. S gledišta zaposlenika želim prije svega zahvaliti našim kupcima, koji već desetljećima u mnogim zemljama imaju veliko povjerenje u naše proizvode. Naše kolegice i kolege iz dana u dan daju najbolje od sebe kako bi razvili, proizveli i prodali fascinantna i vrlo kvalitetna vozila. Visoke prodajne brojke i zadovoljni kupci pri tome su najljepše priznanje za ovaj zadatak', rekao je predsjednik Radničkog vijeća koncerna Bernd Osterloh.

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
PEUGEOT PRIPREMA SVOJU VERZIJU PUME PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 28 Prosinac 2010
Image

Mali kupe nije velika novost, ali poslije 10-tak godina pauze ponovno se vraćaju na veliku scenu. Za njih nije potreban velik motor, malih su dimenzija i dovoljno niske cijene proizvodnje i obrnuto - visoke cijene prodaje, tako da proizvođači zadovoljno trljaju ruke. Tipični predstavnici malih sportskih kupea bili su Opel Tigra i Ford Puma, a onda se uvođenjem CC (Coupe-Cabriolet) verzija u više segmenata priča pomalo razvodnila. Da podsjetimo da je Tigra koristila motore i mehaniku od Corse, a Fordova Puma od Fieste, te je na taj način dobiven jeftin mali sportsku kupe. No, na pomolu je povratak klasičnih malih kupea.
Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 21 - 25 od 2898
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL