Auto Portal - Vijesti
Vijesti
GODINA 2010. BILA JE ODLIČNA ZA VOLKSWAGEN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 23 Prosinac 2010

Image

Zadnji dani u godini često služe za osvrt na proteklih 12 mjeseci. U slučaju marke Volkswagen ovaj rezime je iznimno pozitivan: pored rekordnih isporuka prikupljena su i mnoga odlikovanja kao nikada do sada. Visoka dip(o)lomacija – Što je zajedničko Australiji, Japanu i Rusiji? Koliko god su ove zemlje različite, sve su oduševljene novim Polom: Australija je bila izvan sebe, a ruski novinari su petoj generaciji bestsellera dodijelili zvučnu nagradu 'Zlatna truba'. Pored ova tri odlikovanja i ostalih 19 međunarodnih nagrada jednu treba posebno istaknuti: Polo je postao 'Car of the Year 2010'. Ovaj izbor je jedan od najstarijih i najpoznatijih izbora u Europi. Od 1964. jednom godišnje se odlikuju najbolja automobilska nova izdanja. 1992. je s ondašnjim Golfom zadnji put pobijedio jedan Volkswagen.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 22 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
CAN-AM COMMANDER 1000XT PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 23 Prosinac 2010

Image

Vozila ovakve vrste u zadnjih su nekoliko godina sve prisutnija na inozemnom tržištu. Najsrodnija su popularnim ATV-ovima, odnosno četverociklima, pa se kod nas i svrstavaju u tu kategoriju prilikom registracije. Koliko je ova igračka u stvari ozbiljna, može se uočiti odmah prilikom sjedanja za upravljač. Tu je sportsko polu školjkasto sjedalo, bočna zaštitna mreža, sigurnosni pojas u tri točke i rollbar, odnosno zaštitni kavez. Centralno smješten Rotaxov V2 motor obujma 976 ccm razvija snagu od 85 KS. Prekidač ‘Sport’ mijenja mapu rada motora, pa on postaje temperamentniji u pogledu snage i momenta. Srčani agregat pruža pregršt snage i voli visoke okretaje, a papučica gasa djeluje preko ‘drive by wire’ sustava.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 22 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
C42 DONOSI NOVITETE MARKE CITROËN IZLOŽENE U SRCU PARIZA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 23 Prosinac 2010

Image

Kako bi što većem broju ljudi predstavio najnovija kreativna ostvarenja i uspjehe, Citroen je živopisnim bojama ukrasio svoj izložbeni prostor C_42 na adresi Champs-Élysees br. 42 u Parizu. Nekoliko dana prije novogodišnjih blagdana, ova 15. izložba po redu istodobno je proslava i prezentacija «kolekcije noviteta za 2011. godinu» marke CITROËN. Od novog Citroen C4 i Citroen DS4 do Citroen C-ZERO i Citroen DS3 Racing… izloženi su svi najnoviji modeli Citroena. Šetnja najslavnijom ulicom u Parizu, ovog prosinca, omogućit će prolaznicima da na broju 42 otkriju najnovije modele marke Citroen. Za ovu novu sezonu, Citroen je odlučio predstaviti svoje uspjehe: sportske i komercijalne! U prizemlju zgrade poseban je prostor posvećen WRC uspjesima marke Citroen, s naglaskom na šestu pobjedu u kategoriji konstruktora i sedmu pobjedu u kategoriji vozača i suvozača, za S. Loeba i D. Elenu. S ova dva naslova, osvojena u 2010. godini, Citroen zasigurno ulazi u legendu automobilističkog sporta.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 22 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
FOTO PRESRETAČ BY ROMEO IBRIŠEVIĆ PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 22 Prosinac 2010

Image

Ovogodišnja zima dobro nas je zamela velikom količinom snijega, a osim kontinentalnog dijela, debeli pokrivač snijega zatrpao je i Primorje te Dalmaciju. Vozače se kažnjava zbog toga što ne čiste snijeg sa svog automobila (sasvim opravdano), ali pitamo se tko će očistiti prometne znakove i kada. Kod velikih zimskih oluja s puno snijega, cestari uopće ne brinu o prometnim znakovima koje snijeg jednostavno prekrije, a ti znakovi u pravilu donose vozačima jako važne informacije koje direktno utječu na sigurnost u prometu. Da ne bi bilo zabune, jednak nemar sa ‘skrivenim’ prometnim znakovima obloženim snijegom možete naći na lokalnim i magistralnim cestama, a nažalost jednako očajno stanje i velika nebriga iskazana je i na autocesti. Snijegom zametene prometne znakove tako će očistiti tek jugo i sunce, ali postavlja se pitanje tko će i kada zadužene za održavanje čistoće prometnih znakova na primjeren način kazniti…

Zadnja Promjena ( Utorak, 21 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
VW KONCERN U 11 MJESECI NADMAŠIO CIJELU 2009. GODINU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 22 Prosinac 2010

Image

VW koncern je već nakon 11 mjeseci tekuće godine premašio prodajne brojke kompletne 2009. godine. Najveći europski proizvođač automobila od siječnja do studenog 2010. u cijelom svijetu isporučio je ukupno 6,59 milijuna (5,85 milijuna; +12,7 posto) vozila. Tako je ponovno nadmašen pozitivan razvoj svih svjetskih automobilskih tržišta (+11,3 posto). Također je i u pojedinačnom mjesecu studenom sa 617.100 (531.200) jedinica prodano više vozila nego u prošlogodišnjem periodu. Dok je cjelokupno tržište poraslo za svega 10,3 posto, koncern je u studenom prodao 16,2 posto više vozila.

Zadnja Promjena ( Utorak, 21 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 36 - 40 od 2898
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL