Auto Portal - Vijesti
Vijesti
HYUNDAI SONATA FINALIST IZBORA CAR OF THE YEAR 2011 U SAD PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 22 Prosinac 2010

Image

Vijesti o uspjesima Hyundaija stižu iz svih regija svijeta. Tako je automobil Hyundai Sonata postala finalist izbora za CAR OF THE YEAR 2011. u SAD-u (Hyundai Sonata, Nissan Leaf i Chevrolet Volt). Proglašenje pobjednika održati će se na Detroit Motor Show u siječnju 2011. godine. Izbor finalista odražava promjenu u percepciji poimanja automobila. Nissan Leaf je električno vozilo, Chevrolet Volt je Hybrid, dok je Hyundai Sonata dostupna s konvencionalnim motorom, ali i s hibridnim pogonom. U konkurenciji su bili i mnogi impresivni automobili (Audi A8, Buick Regal, Chevrolet Cruze, Ford Fiesta, Infiniti M37/56, Jaguar XJ, Mazda2, Nissan Juke, VW Jetta i Volvo S60.

Zadnja Promjena ( Utorak, 21 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
OD 1. SRPNJA 2010. STROŽE KAZNE ZA VOZAČE U SLOVENIJI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 22 Prosinac 2010

Image

Slovenija priprema novi Zakon o sigurnosti na cestama koji bi trebao na snagu stupiti 1. srpnja 2010. godine. Novi zakon donosi nove znatno strože kazne za prekršitelje koje prate papreno visoke novčane kazne. Najviše su povećane novčane kazne za najopasnije i najčešće prekršaje na slovenskim cestama – vožnja pod utjecajem alkohola, prebrza vožnja i vožnja u suprotnom smjeru. Za ove prekršaje ide visoka novčana kazna i ujedno oduzimanje vozačke dozvole. Ako puhanje u alkoteste slovenske policije pokaže da imate 1,1 promil alkohola u krvi, novi zakon će vozača olakšati za čak 1200 eura, što je 400 eura veći iznos nego po sada važećem zakonu. No, u ovom slučaju uz novčanu kaznu vozač će dobiti i 18 negativnih bodova, te će mu se oduzeti vozačka dozvola. Potpuno jednaki iznos i kazne kao za alkohol slijede vozaču koji vozi pod utjecajem droga. Upozoravamo naše vozače da se po novom slovenskom zakonu strože kažnjava i prebrza vožnja. Tako će prebrza vožnja u naselju, gdje je ograničenje 50 km/h, biti skuplja za 200 eura, dok se vožnja u suprotnom smjeru koja se sada kažnjava sa 300 eura i 5 kaznenih bodova, mijenja u novčanu kaznu od 1200 eura i oduzimanje vozačke dozvole. Zato pažljivo s brzinom kada vozite u Sloveniji i dignite nogu s gasa…

Zadnja Promjena ( Utorak, 21 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
NJEMAČKI AVAG ŠIRI POSLOVANJE U HRVATSKOJ NA FIAT I ALFA ROMEO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 21 Prosinac 2010

Image

Avag Holding AG, jedno od vodećih automobilskih trgovačkih kuća u Europi, koji ima sjedište u njemačkom gradu Augsburgu, a u Hrvatskoj posluje od daleke 1993. godine. Najprije kroz uvoz, prodaju i održavanje vozila Opel, a nekoliko godina kasnije i Chevrolet. Odnedavno je proslovanje prošireno i na vozila Fiata i Alfa Romea. Avag Holding AG sa sjedištem u Ausburgu/Njemačka, jedno je od vodećih automobilskih grupacija Europe sa 125 auto kuća u svom sastavu i oko 3.000 zaposlenika. AVAG je u Hrvatskoj prisutan još od 1993., i to najprije na temelju prijateljstva osnivača AVAG-a gospodina Alberta K. Stilla i gospodina Klausa Kirchgasslera koji vuče korijene iz Osijeka. Danas je AVAG u Hrvatskoj zastupljen u četiri najvažnija gradska središta: Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku s ukupno 11 prodajnih mjesta. Težište poslovanja je do prije nekoliko dana bilo na prodaji Opel-a i Chevrolet-a. Od početka prosinca ove godine AVAG je proširio svoje poslovanje i na prodaju marki Fiat i Alfa Romeo.

Zadnja Promjena ( Utorak, 21 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
TOYOTA NA VRHU LISTE NAJPOUZDANIJIH PREMA TUV IZVJEŠTAJU ZA 2011. PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 21 Prosinac 2010

Image
- Prius je pobjednik starosne skupine dvije do tri godine s indeksom kvara od samo 2,2%
- Auris je osvojio drugo mjesto starosne skupine dvije do tri godine s indeksom kvara od samo 2,3%
- RAV4, Verso, Avensis, Yaris i Corolla su u kategoriji Top 10

Prema 2011. Auto Bild TÜV izvještaju ukupno 17 Toyota modela našlo se u kategoriji Top 10 i to sa čak 8 modela u 5 starosnih skupina vozila ( 2-3, 4-5, 6-7, 8-9 i 10-11 godina starosti). Toyota je prema ovom istraživanju najbolje rangirani proizvođač automobila. Prius, potpuno hibridno vozilo i pionir vrhunske tehnologije, pokazao se kao najpouzdanije vozilo u svojoj klasi. S indeksom kvara od samo 2,2% vodeći je po pouzdanosti u kategoriji vozila između dvije i tri godine starosti. Ovaj uspjeh postignut je na temelju 8 milijuna inspekcijskih pregleda koje je proveo TÜV u proteklih 12 mjeseci. Toyota Auris, u istoj kategoriji kao i Prius, zasjela je na drugo mjesto ljestvice najpouzdanijih s indeksom kvara od samo 2,3%. Pri inspekciji kočionog sustava, svjetlosnih sklopova, ovjesa i ekološke prihvatljivosti, ni Prius ni Auris nisu pokazali slabosti i oba su vozila postigla vrlo nizak indeks kvara, uzmemo li u obzir TÜV-ov prosjek od 5,5%.

Zadnja Promjena ( Utorak, 21 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
OBAVEZAN ABS SUSTAV ZA MOTOCIKLE OD 2017. GODINE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 21 Prosinac 2010

Image
Bosch je pokazao statističke podatke prema kojima 16 posto svih novoproizvedenih motocikala u Europi tijekom 2010. godine je bilo opremljeno ABS sustavom kočenja

Uvođenjem obveznog ABS sustava u motociklima, Komisija EU se nada da će se motociklisti sigurnije voziti. Ovaj zahtjev dio je nedavno predstavljenog nacrta regulacijskog okvira za motocikle, a trebao bi se primijeniti na motocikle sa zapreminom motora većom od 125 cc. Prijedlog trenutačno prolazi kroz zakonodavnu proceduru EU te će vjerojatno biti usvojen sljedeće godine. Propis treba stupiti na snagu od 2017. Bosch je na temelju nove generacije sustava kontrole kočenja prvi put razvio neovisnu seriju za motocikle. ‚Sustavi ABS 9 za motocikle najmanji su na svijetu‘, kaže dr. Werner Struth, predsjednik Boschevog Odjela za upravljanje sustavima podvozja. ‚Na ovaj način mi ohrabrujemo proizvođače da ugrade ovaj spasonosni sigurnosni sustav u sve motocikle opremljene hidrauličnim kočnicama‘.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Prosinac 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 45 od 2898
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL