Auto Portal - WRC
WRC
IRC RALY SANREMO 24. I 25. RUJAN 2010. PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 29 Rujan 2010
Image

Zadnja 'Evolution' verzija 207 S2000 pojavila se u Sanremu, gdje su sudjelovale različite Peugeot filijale, koje se aktivno natječu u IRC-u. Novi automobil nije gubio vrijeme da bi otkrio sav svoj potencijal. Kris Meeke je vodio utrku u početku, prije nego je Paolo Andreucci preuzeo vodstvo, samo za trenutak izgubivši vodstvo, prije nego je pobijedio u utrci s novim 207 S2000, ostvarivši svoju prvu pobjedu u IRC-u…iz prvog pokušaja. Paolo Andreucci, četiri puta pobjednik talijanskog prvenstva, u 45. godini života može se smatrati veteranom, ali njegova radost na cilju 52. reli Sanremo, mogla se usporediti s oduševljenjem mladog vozača početnika.
Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Rujan 2010 )
Opširnije...
 
MINI PLANIRA COMEBACK U SVJETSKI RALLY 2011. GODINE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 01 Kolovoz 2010

Image

Dugo se govorkalo, a sada je došla i službena potvrda. Od 2011. godine u Svjetsko rally prvenstvo (WRC) uključit će se i MINI. U izradi je MINI WRC koji je nastao na osnovi modela MINI Countryman. Povratak je to MINI automobila u svjetski rally, jer podsjetimo prvi Mini je u svojoj rally verziji osvojio velik broj pobjeda. Već 1959. godine, na rođendan Minija, vozač Pat Moss postigao je prvu rally pobjedu na Mini Miglia National Rallye. Na početku 60-tih godina prošlog stoljeća Mini je bio neprikosnoven u svjetskom rallyju. Godine 1964., 1965. i 1967. Mini Cooper S pobjeđuje na Rally Monte Carlo i to sve od reda u rukama poznatih vozača Paddy Hopkirk, Timo Mäkinen i Rauno Aaltonen.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 28 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
45. IZDANJE IRC RALLY ACORES PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 20 Srpanj 2010

Image

Bruno Magalhaes, vozač Peugeot Portugala, pobijedio je na 45. izdanju Relija Açores, ispred Krisa Meekea, vozača Peugeot UK. Dva vozača ostvarila su prvu dvostruku pobjedu za Peugeot 207 S2000 u IRC-u 2010. godine. Magalhaes je vodio više od polovine utrke, a nakon toga dogodio se ozbiljniji kvar na mjenjaču njegovog automobila, dok je još bio na čelu utrke. Tehnička ekipa Peugeota brzo je otklonila kvar, ali zbog zaostatka Magalhaes više nije imao šanse da pobijedi. Malo nakon toga Hanninen prelazi u vodstvo, pa potom odustaje, a trenutno drugoplasirani Kopecky izlijeće sa staze.

Zadnja Promjena ( Utorak, 20 Srpanj 2010 )
Opširnije...
 
CITROEN RASPOREĐUJE SVOJE SNAGE U WRC PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 11 Lipanj 2010

Image

Kako bi povećao svoje šanse da zadrži naslove svjetskih prvaka u prvenstvu u reliju FIA, Citroën Racing napravit će određene izmjene u imenovanjima svojih vozača tijekom druge polu-sezone 2010. Sébastien Ogier i Julien Ingrassia pridružit će se redovima Citroën Total World Rally Teama u Finskoj, Japanu i Velikoj Britaniji. Dani Sordo i Marc Marti zadržat će svoju uobičajenu ulogu na četiri asfaltne dionice. Nakon šest prvih utrka Svjetskog prvenstva u reliju 2010., ukupni rezultat je poprilično laskav za Citroën Racing: Sébastien Loeb (126 bodova) nalazi se na čelu poretka u kategoriji vozača, ispred Sébastiena Ogiera (88 bodova).

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 10 Lipanj 2010 )
Opširnije...
 
SEBASTIAN LOEB U CITROENU ŠESTI PUT ZA REDOM SVJETSKI RALLY PRVAK PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 26 Listopad 2009

Image

Pobjedom na zadnjem svjetskom rallyju ovogodišnje sezone vozač Sebastien Loeb (35) je za upravljačem rally automobila Citroen C4 WRC osvojio svoj šesti uzastopni naslov najboljeg vozača Svjetskog rally prvenstva. Sezona je bila odista jako zanimljiva i bodovno neizvjesna, jer odluka o ovogodišnjem prvaku ovisila je o rezultatima zadnje utrke WRC sezone. Na zadnju utrku Loeb je došao sa jednim bodom zaostatka u ukupnom poretku za Fincem Mikkom Hirvonenom (Ford Focus). Prije početka zadnje utrke svima je bilo jasno da će naslov prvaka osvojiti pobjednik posljednje utrke. Na Britanskom reliju Loeb je od prvog dana preuzeo vodstvo i držao ga do posljednjeg trenutka, ali neizvjesnosti nije nedostajalo.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 25 Listopad 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 53
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL