Auto Portal - WRC
WRC
RALLY DAKAR 2009. STIGAO DO POLOVICE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 10 Siječanj 2009

Image

Rally Dakar, najteže i najzahtjevnije auto-moto natjecanje na svijetu koje se ove sezone premijerno vozi po bespućima Argentine i Čilea, stiglo je do polovice. Nakon odvoženih 7 od ukupno 15 etapa, na vrhu nema iznenađenja. Kod automobilista bilježimo veliku dominaciju Volkswagen Touarega, pri čemu Carlos Sainz ima nevjerojatno malih 9 sekundi prednosti nad Ginielom de Villiersom, te je 13:53 minuta ispred Marka Millera. Tek na četvrtom mjestu se nalazi Joan Nani Roma u jedinom Mitsubishiju, koji za vodećim kasni gotovo pola sata. Ostale tri Mitsubishijeve posade za čijim su upravljačima sjedili Luc Alphand, Stephane Peterhansel i Hiroshi Masuoka su odustale. Stigne li Sainz 17. siječnja 2009. prvi na cilj u Buenos Airesu, bit će to njegova prva pobjeda na Rallyju Dakar.

Zadnja Promjena ( Subota, 10 Siječanj 2009 )
Opširnije...
 
DAKAR RALLY 2009 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 10 Siječanj 2009

Image

Unatoč velikoj volji i spremnosti za nastavak natjecanja Daniel Šaškin i Damir Bruner morali su prijevremeno okončati nastup u Južnoj Americi. Problemi s automobilom tijekom jučerašnjeg su dana prerasli u teže kvarove, a stalna pregrijavanja motora naposlijetku su dovela do konačnog otkazivanja i naš je hrabri dvojac bio prisiljen noć provesti u pustinji. Kamion prateće ekipe pokvario se nedugo nakon početka rallyja, a druga se ekipa nije uspjela probiti kroz težak teren i preko pješčanih dina doći do naše posade. Danielu i Damiru preostalo je preživjeti noć u društvu još jednog natjecatelja, bez vreća za spavanje i bez vode koja je završila u hladnjaku motora dok je isti još bio u funkciji.

Zadnja Promjena ( Petak, 09 Siječanj 2009 )
Opširnije...
 
DAKAR RALLY 2009 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 08 Siječanj 2009

Image

Organizator ovogodišnjeg Dakar Rallyja objavio je da će današnja, 6. etapa biti skraćena zbog poteškoća na trasi brzinskog dijela etape dok je jučerašnja etapa neutralizirana. Do neutralizacije je došlo zbog velikog broja vozača i posada koje nisu uspjele završiti etapu bez ogromnih kašnjenja, a što bi ugrozilo očuvanje satnice. Slijedom toga na današnju šestu etapu bit će dopušten start ukupno 385 sudionika.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 08 Siječanj 2009 )
Opširnije...
 
RALLY DAKAR 2009. UZEO PRVU ŽRTVU PDF Ispis E-mail
Autor: Dinko Jakić   
Četvrtak, 08 Siječanj 2009

Image

Ovogodišnji Rally Dakar, koji se vozi kroz Čile i Argentinu, uzeo je prvu žrtvu. Tijekom druge etape nestao je Pascal Terry, kojeg su organizatori drugi dan pronašli kako nepomično leži 15 metara od vlastitog motocikla, podosta izvan službene trase. Nesretni 49-godišnji Francuz se izgubio u teško prohodnom području s vrlo gustom vegetacijom, nakon što se prethodno mučio u gustom pijesku, zbog čega je izgubio puno vremena i goriva. Uzrok smrti zasad se ne zna, a organizatori isključuju pad s motocikla, budući da je imao skinutu kacigu, te su pokraj tijela pronađeni hrana i voda. Pascal Terry bio je sportaš od glave do pete, koji se bavio sqashom, biciklizmom i konjičkim sportom. Obožavao je motociklizam, pa je tako nedavno sudjelovao i na rallyjima u Tunisu i Maroku, vozeći Yamahu 450 na kojoj je sada poginuo u ArgentinI. Ovo mu je bio prvi nastup na Rallyju Dakar, kojem se jako veselio i o kojem je sanjao još od 19. godine…

(dj)

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 08 Siječanj 2009 )
 
RALLY DAKAR 2009 U JUŽNOJ AMERICI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 23 Prosinac 2008

Image

Početkom 2009. godine Južna Amerika ugostit će najteže i najizazovnije automobilističko natjecanje današnjice, Rally Dakar, a među probranom elitom naći će se i hrvatska posada Daniel Šaškin/ Damir Bruner. 30 godina duga tradicija legendarnog dakarskog rallyja prekinuta je naprasno početkom 2008. godine uslijed terorističkih prijetnji i napada, no srećom ne zadugo, jer s prvim danima 2009. godine slijedi novo, ponešto izmijenjeno izdanje Rallyja Dakar. Umjesto tradicionalno negostoljubivog afričkog tla, karavana vozača spremnih na najteže izazove seli u daleku Južnu Ameriku, točnije Argentinu i Čile, u zemlje kojima je pripala čast da budu domaćini dakarskog rallyja za 2009. godinu. Iako je Dakar u proteklih 30 godina stekao reputaciju najtežeg off-road rallyja na svijetu upravo zahvaljujući iznimno teškoj, ponekad gotovo nepremostivoj trasi po afričkom teritoriju, organizatori obećavaju jednako izazovnu, ako ne i još težu južnoameričku dionicu.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 22 Prosinac 2008 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 20 od 53
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL