Auto Portal - Za volanom
Za volanom
VOZILI SMO VOLKSWAGEN AMAROK PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 29 Listopad 2010
Image

Volkswagen je u jesen 2009. godine predstavio svoje novo vozilo kakvo do tada nije imao u ponudi. Volkswagen Amarok je prvi pick-up jednog europskog proizvođača automobila koji se proizvodi u Južnoj i Srednjoj Americi, gdje se i prvo počeo prodavati u proljeće 2010. godine. Tijekom ljeta 2010. godine prodaja je počela i na europskom tržištu, prvo u Njemačkoj, a sada je taj model došao i u Hrvatsku. Ime Amarok potječe iz jezika eskimskog naroda Inuita, koji živi u Sjevernoj Kanadi i na Grenlandu, a označava vuka. Inuiti vuka smatraju kraljem divljine, koji impresionira svojom snagom i robusnošću, izdržljivošću i nadmoćnošću. Osim toga, ime u romanskim jezicima, koji su u upotrebi na glavnim tržištima Brazilu i Argentini, asocira na rečenicu 'on voli kamen'. Upravo na ovim tržištima, na kojima su zbog svoje raznolikosti pick-upovi najtraženiji kao gospodarska vozila i vozila za slobodno vrijeme, pouzdanost i sposobnost upotrebe u off-road uvjetima Amaroka bit će presudan razlog za kupnju.
Zadnja Promjena ( Četvrtak, 11 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
VOZILI SMO NOVI VOLKSWAGEN CADDY PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 29 Listopad 2010

Image

Volkswagen gospodarska vozila su na Sajmu gospodarskih vozila, koji se u Hannoveru održao od 23. do 31. rujna 2010., predstavila kao svjetski novitet, novu generaciju VW Caddy. Caddy je kompaktno gradsko dostavno vozilo koje je usavršeno u svim područjima. Jasno vidljivi dizajnerski geni marke Volkswagen, serijski ESP na svim verzijama, kompletno novi program opreme, smanjeni troškovi održavanja zahvaljujući šest novih TDI motora i četverocilindričnim TSI motorima. Sve to čini novi Caddy jednim od najinovativnijih i najsigurnijih kompaktnih dostavnih vozila na svijetu. Caddy s tehnologijom BlueMotion, koji u furgonskoj izvedbi sa 102 KS troši samo 4,9 l/100km dizelskog goriva s jednim spremnikom goriva ima doseg preko 1100 km.

Zadnja Promjena ( Petak, 29 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
VOLKSWAGEN AMAROK STIGAO NA NAŠE TRŽIŠTE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 28 Listopad 2010

Image

O VW Amaroku već smo nekoliko puta pisali i s obzirom da se proizvodi u Južnoj Americi, a prodaje uglavnom na tom kontinentu, sve informacije doimale su se jako daleko od nas. Međutim Amarok je prešao ocean i došao u Europu,. Pa tako i do nas. Tvrtka P.Z.Auto i njen dio odgovoran za prodaju gospodarskih vozila pripremio je hrvatsku prezentaciju za novinare i potencijalne kupce. Mjesto prvih probnih vožnji tako je održano na motokros stazi u Zaboku, gdje smo se kao koza penjali po zagorskim bregima koji su bili dovoljno sklizavi s obzirom na puno kiše unatrag nekoliko dana. Sveukupno po asfaltu smo prešli tek desetak kilometara, a ni po motokros stazi nismo više, ali mala prevaljena udaljenost i nije nešto neobično s obzirom da smo se sa serijskim modelima penjali i spuštali po strmim brdima u prvom stupnju prijenosa kako to i dolikuje off-road vožnji.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 11 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
U BARCELONI PREDSTAVLJEN NOVI VW PASSAT PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 26 Listopad 2010
Image

Nakon kišovita jutra u Zagrebu i minus 1 Celzijev stupanj u Munchenu, u Barceloni nas je dočekalo gotovo ljetno vrijeme, s temperaturom plus 20. Na žarkom suncu poredano je pedesetak novih Passata, u limuzinskoj i karavanskoj verziji, s dizelskim motorima 1.6 TDI sa 105 KS, 2.0 TDI sa 140 i 170 KS te benzinci 1.4 TSI sa 150 i 1.8 TSI sa 160 KS. Uzeli smo u ruke ključeve najsnažnijeg dizelskog modela, s DSG mjenjačem i pogonom 4x4. Prvi dojmovi su više nego povoljni, jer je zbilja napravljen pomak u kvaliteti izrade, ako ne prema Phaetonu (kako su domaćini naglasili), onda sigurno prema Audiju A4. Interijer je ljepše skockan, a u ruci ljepše sjedi tanja ručica automatskog mjenjača.
Zadnja Promjena ( Utorak, 16 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
VOZILI SMO KIA SPORTAGE 3. GENERACIJE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 22 Listopad 2010

Image

Dizajn novog KIA Sportage napravio je poznati njemački dizajnerski guru Peter Schreyer. Mnoge taj dizajn podsjeća na umanjeni Sorento, a glavni aduti takvog dizajna su elegantna agresivnost . KIA Sportage treće generacije oblikovan je futuristički, a u odnosu na svog prethodnika karoserija je duža (+9 cm), šira (+6 cm) i niža (-1,5 cm) te ima za 10 mm duži međuosovinski razmak. Dugačak je 4440 mm, širok 1855 mm, visok 1635 mm (1645 mm s krovnim nosačem), uz međuosovinski razmak 2540 mm. Prvi Kia Sportage predstavljen je 1993. godine i bio je to klasičan terenac kompaktne klase. Model druge generacije iz 2004. godine napravljen je zajedničkim snagama s bratskom markom Hyundai. Treći je model daljnji razvoj prethodnika, koji je proizašao iz dizajna koncepta KIA KUE predstavljenog 2008. godine. Nova treća generacija Sportagea ima značajno poboljšanu aerodinamiku , pa koeficijent otpora zraka je od 0,40 prijašnjeg modela sada smanjen na samo 0,37. Novi Sportage je pri tom lakši od prethodnika za 91 kg, a udaljenost karoserije od tla je 17 cm. Novi Sportage vozili smo na relaciji Zagreb – Biograd na moru.

Zadnja Promjena ( Utorak, 16 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 55
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL