Auto Portal - Za volanom
Za volanom
DACIA SANDERO, VOZILI SMO NOVI RUMUNJSKI HIT PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 05 Srpanj 2008
Image

Vozili smo novi Dacijin hit, kompaktnu kombi-limuzinu Sandero, dva dana u okolici Splita i Trogira, te na otoku Hvaru. Upoznali smo se sa Sanderom u sklopu međunarodne novinarske prezentacije koja se održava u Hrvatskoj na relaciji Split-Hvar, a koja je ugostila cijelu svjetsku automobilističku novinarsku kremu. Izabrana relacija kao stvorena je za ovaj novi rumunjski kompakt, vozili smo se po gradskom prometu i velikim gužvama, ali i na auto-cesti, te na uskim i brdovitim cestama našeg najsunčanijeg otoka Hvara.
Zadnja Promjena ( Petak, 08 Kolovoz 2008 )
Opširnije...
 
VOZILI SMO NOVU SEAT IBIZU (2) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 17 Lipanj 2008

Image

Vozili smo na hrvatskoj prezentaciji u okolici Zadra novu Seat Ibizu, 4. generaciju Ibize, uvjerljivo najpopularnijeg modela automobila marke Seat. Čak 45% prodaje svih Seata na svijetu odnosi se na model Ibize, što dovoljno govori koliko je Ibiza kao model od velike važnosti za Seat. Nova Ibiza ima novu platformu koju je VW grupa razvila za ovaj segment, a potpuno istu platformu će koristiti i novi VW Polo. Na novoj generaciji Ibize, koja će se proizvoditi isključivo u tvornici u Martorellu, primjenjivale su se najmodernije tehnologije u svim fazama proizvodnje, što je rezultiralo skraćivanjem vremena razvoja za 14 mjeseci u usporedbi s prethodnom Ibizom i uporabom virtualnih modela u inicijalnoj fazi, umjesto tradicionalnih fizičkih modela.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 07 Srpanj 2008 )
Opširnije...
 
VOZILI SMO NOVU HONDU ACCORD PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 03 Lipanj 2008

Image

Vozili smo novi Hondin adut, limuzinu Accord u okolici grada Dubrovnika. S ciljem otvorenog izazivanja kandidata u srednjoj klasi, potpuno nova Honda Accord limuzina i Tourer nude sportski stil, veću uglađenost i jedinstveni paket sigurnosnih sustava s izvrsnim dinamičnim sposobnostima i brigom za okoliš u obliku koji zadovoljava Euro 5 standarde emisije štetnih plinova. Značajno širi i nešto niži, poprima emotivniji, sportski prizvuk. Dizajn 'oštrih rubova’ s izraženim blatobranima koji naglašavaju širinu automobila, daju Accordu izoštrenu liniju i osjećaj snage. Izoštreni prednji dio automobila i oble linije daju atletski oblik novom Accordu. Napredak od prijašnje generacije Accorda još je više naglašen u slučaju Tourera, gdje se veći naglasak stavlja na dinamičniji izraz napredne tehnologije, dok je i dalje zadržao visok stupanj izoštrenosti i praktičnosti.

Zadnja Promjena ( Utorak, 22 Srpanj 2008 )
Opširnije...
 
VOZILI SMO NOVI CITROËN C5 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 06 Svibanj 2008

Image

Vozili smo novi Citroenov adut u M2 segmentu. Nova generacija Citroena C5 bolja je, veća i prestižnija od starog modela C5. U Europi se u ovom segmentu vozila proda oko dva milijuna vozila svih marki. Statistike pokazuju da se u Europi vozači kod ove veličine vozila opredjeljuju u 77,75 posto slučajeva za dizelski motor, a samo 22,25 posto za benzinski. U Hrvatskoj je ista podjela na benzinske i dizelske motore kada je u pitanju dosadašnja prodaja modela Citroen C5. Doduše u Hrvatskoj ovaj segment čini samo 16,31 posto ukupne godišnje prodaje novih automobila, ali znakovit je porast prodaje od 4,58 posto u odnosu na godinu prije. Statistike također pokazuju da je automobil Citroen C5 kupilo 45,5 posto fizičkih osoba, a 54,5 posto su kupovale tvrtke.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 11 Svibanj 2008 )
Opširnije...
 
VOZILI SMO TH!NK CITY PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 26 Oľujak 2008

Image

Vozili smo automobil koji vrlo rijetko imamo prilike voziti. Do sada smo u svojoj karijeri automobilskog novinara imali priliku voziti nekoliko različitih elektromobila, što serijskih, što funkcionalnih prototipova. Automobil pokretan isključivo strujom iz baterija i elektromotorom još uvijek je egzotika na cestama, ali stvari se ipak pomalo mijenjaju na bolje. Naravno, najveća prepreka su dovoljno lagane baterije i dostatno velikog kapaciteta koje bi pružile autonomnost kao i vozila pokretana motorima s unutrašnjim izgaranjem.

Zadnja Promjena ( Utorak, 25 Oľujak 2008 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 45 od 55
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL